GM annoncerer Google Maps killer alternative

GM Maps+
Mens Google Maps er den foretrukne navigationsapp for millioner af billister, investerer bilproducenterne selv aggressivt i deres egne løsninger, hvoraf nogle bliver mere og mere avancerede med nye funktioner som advarsler om uheld og meddelelser om lavt brændstofniveau med videre. Nu melder General Motors sig på banen med et stærkt alternativ til Google Maps.

General Motors vil dog bruge en anden tilgang. Virksomheden har et app-baseret navigationssystem på vej, der er udviklet ved hjælp af Mapbox, alt sammen i et forsøg på at give kunderne en opdateret løsning, der tilbyder et funktionsarsenal med moderne applikationer som Google Maps og Apple Maps.

Kaldt Maps +, kan nye app kan ikke downloades fra app-butikker, som det er tilfældet med Google Maps, men kun tilbydes som en del af abonnementsplaner for Connected Vehicle, Premium og App Access. Chevrolet-, Buick-, GMC- og Cadillac-modeller understøttes, og GM siger, at alle berettigede ejere vil modtage en underretning, når appen er tilgængelig. Der er ingen indikationer på, at GM udvider Maps + til andre områder.

Læste du også: Google Maps bliver mere farverig og informativ

Som sagt var GMs formål at opbygge en løsning, der kommer med nye generationers muligheder, så Maps + kommer også med support til Amazons Alexa. Den digitale assistent kan bruges til stemmekommandoer, når du vil oprette en ny destination, og den har også ansvaret for at give rutevejledning undervejs.

Appen understøtter både dag- og nattilstande og leveres også med routing baseret på trafikken i realtid svarende til Waze. Maps + viser også hastighedsbegrænsningsoplysninger og alarmer om uheld, og takket være køretøjsintegration kan Maps + automatisk bestemme ruten til en nærliggende benzinstation, når brændstofniveauet er lavt. Denne funktionalitet gøres automatisk frem for du skal søge efter det manuelt.

Ligesom de andre navigationsapps på markedet kommer Maps + med tastaturunderstøttelse og inkluderer genveje til typiske søgninger som restauranter, benzinstationer og favoritter med videre.

Læste du også: Google Maps: Nu kan du ”følge” andre brugere

General Motors forklarer, at applikationen vil være tilgængelig for ikke mindre end 900.000 køretøjer i opstartsfasen, og udrulningen starter den 30. april.

Selvom bilen som default er udstyret med Maps +, vil google Maps naturligvis være understøttet, hvis Android Auto eller CarPlay vel og mærke understøttes.

Læs også: Google + 10 ting som gør en forskel [Opdateret]


Source & Image credit:

GM

Vores partnere