Xiaomi går all in på elbiler

Xiaomi går all in på elbiler
Xiaomi har netop udmeldt, at de vil investere 10 milliarder dollars i udviklingen af elbiler, over de næste 10 år.

Den kinesiske smartphone-gigant Xiaomi, har netop udmeldt, at de vil investere 10 milliarder dollars i udviklingen af elbiler, over de næste 10 år. Startfasen vil alene koste 1,52 millarder dollars.

Xiaomi vil desuden oprette et helejet datterselskab, til at drive udviklingen af elbiler. Lei Jun, administrerende direktør for Xiaomi, vil også fungere som administrerende direktør i datterselskabet.


De seneste tendenser peger på, at markedet for elbiler bliver den næste slagmark for smartphone-giganterne. Ifølge flere rygter, arbejder Apple allerede på en elbil og forsøger at finde en partner, der kan producere bil-komponenterne (muligvis Hyundai). Apple står dog for udviklingen af batterier, selvkørende teknologi og andre hardware- samt softwarefunktioner.

Det rygtes desuden, at Huawei også vil bygge elbiler.

Xiaomi nævner ikke, at de har planer om at samarbejde, så de vil derfor stå for hele udviklingen selv. Lei Jun nævner dog, at han er opmærksom på risiciene i dette:

“I’m fully aware of the risks of the car-making industry. I’m also aware the project will take at least three to five years with tens of billions of investment.” Lyder det fra Lei Jun, CEO, Xiaomi.


Det bliver spændende at se hvad Xiaomi formår at udrette med denne investering, i et efterhånden "crowded" marked.Billede og kilder: Bloomberg, Gsmarena