Corsair PRO RGB Bundle

Er du træt af at have et kabinet med sidevindue, men intet lys og lir til at vise hardwaren frem? Corsair to the rescure! I denne test skal vi kigge nærmere på hvad jeg vil kalde Corsair PRO RGB Bundle, bestående af to HD140 RGB blæsere, LED RGB lys strips og deres spritnye Commander PRO enhed. Med disse produkter i din computer, garanterer jeg RGB lir for alle pengene.

Der skal ikke herske nogen tvivl om Corsair er en af de store drenge på markedet, når vi snakker RGB lys. Hvad end vi kigger på headsets, mus, tastaturer eller sågar kabinetter, er RGB efterhånden fast inventar. Men måske du sidder der ude med et kabinet uden lys og bling, og vil være med på moden?

 

I denne test skal vi se nærmere på ikke bare et, men hele tre produkter fra Corsair, som spiller perfekt sammen, og kan give det ultimative lysshow i din computer. Vi har modtaget deres nye Commander PRO, samt et sæt HD140 blæsere, og deres nye PRO RGB strips. Det fede ved det hele er, at Commander PRO enheden, gør det muligt at styre det hele via den samme enhed, via Corsairs LINK software.

 

Corsair_Commander_PRO_RGB_HD140_Link_tweak_dk_1

 

På de første to billeder herunder, ser vi de ovennævnte tre produkter, som vi skal stifte bekendtskab med i dag. Jeg har valgt at dele testen op på følgende måde.

 

Vi starter ud med at se på hvert produkt hver for sig. Dernæst giver vi Corsair LINK softwaren en gennemgang, for til sidst at kigge på lysshowet og ende ud i en konklusion. Commander PRO, HD140 RGB blæsere og Lighting Node PRO RGB, get ready to play.

 

 

Corsair Commander PRO
Vi starter ud med stjernen så at sige. Commander PRO er nemlig et af de seneste produkter fra Corsair, som faktisk er en videre udvikling af dens forgængere som både har været betydeligt mere klodset, og en anden model meget mindre. Commander PRO tager det til det et nyt niveau kan man godt sige. Som ved et hvert andet nyere Corsair produkt, er kassen det ankommer i sort og gul.

 

Corsair_Commander_PRO_RGB_HD140_Link_tweak_dk_4

 

I kassen finder vi følgende:

 • Corsair Commander PRO
 • Diverse papirer
 • Klæbepuder til montering
 • Diverse forlængerkabler
 • Fire temperatur sensore

 

De fire medfølgende temperatur sensorer er utrolig tynde, hvilket betyder at de for eksempel kan klemmes ind i en heatsink eller lignende. De medfølgende forlænger kabler til blæsere er alle 4-pin, hvilket betyder at PWM blæsere også kan tilsluttes uden problemer. Kablerne med de tre ben, er til RGB controlleren.

 

 

Med tilbehøret af vejen, er det blevet tid til at kigge på selve Commander PRO enheden. Som vi kan se nedenfor er den sort, og ret diskret at se på. Vi finder et Corsair logo på fronten er den, og stik næsten hele vejen rundt. For tilslutning kræves der et internt USB 2.0 stik, samt SATA strøm, det er det hele.

 

 

På den ene side af Commander PRO finder vi stik for de fire temperatur sensorer, efterfulgt af to interne USB 2.0 stik. Disse to er tiltænkt hvis man for eksempel har en Corsair vandkøler eller lignende som også skal kunne styres over Corsair LINK softwaren – smart.


Den modsatte side byder på intet mindre end seks 4-pin blæser stik, altså er der i selve enheden også fuld support for PWM blæsere, hvilket er et plus. Det er også på denne side at vi finder de to RGB LED stik, som altså skal bruges til LED strips, eller lyset i HD/SP RGB blæsere. Jeg havde gerne set endnu en af disse RGB LED stik, eftersom at man ikke kan køre HD og SP blæsere på den samme udgang, og maksimalt kan tilslutte fire LED strips per udgang, samt ikke mixe strips med blæsere.

 

 

Corsair HD140 RGB blæserne
Med de ord, springer vi videre og tager et nu et kig på HD140 blæserne som vi også har modtaget. Vi har tidligere her på siden kigget på SP120 og HD120 blæserne, som jo er identiske med HD140 ud over størrelsen. Jeg vil derfor ikke gå super meget i detaljer med disse i denne test, men i stedet blot vise hvad man får med. Hvis du ønsker at læse vores test af SP/HD120 blæserne kan du klikke HER.
Med det sagt, så kommer disse blæsere naturligvis i samme gule og sorte kasse, hvor vi har modtaget en dual-pack med to blæsere og de nødvendige controllere.

 

Corsair_Commander_PRO_RGB_HD140_Link_tweak_dk_14

 

I kassen finder vi følgende inkluderet:

 • Corsair HD140 blæser x2
 • Diverse papirer
 • Monterings skruer
 • RGB lys controller bokse

 

Selve blæserne er faktisk meget fede at se på. Rammen er en blanding mellem gennemsigtig og sort, mens at vingerne er helt hvide. Dette er naturligvis for at det indbyggede lys skal gengives på bedst mulige måde. Hver blæser kræver naturligvis 12 volt for at køre, og trækker 0.30 ampere når der er fuld gang i lyset og omdrejningerne.

 

 

I modsætning til normale blæsere, har HD140 to stik monteret. Et til blæserdelen som er et 4-pin PWM stik, hvilket er lækkert at se. Derudover finder vi et custom 4-pin stik som naturligvis er til det avancerede RGB lys som er indbygget i blæserne. Som vi kan se på billede to herunder, har jeg prøvet at fange de små LEDs på kamera. Designet på blæserne er unikke, og ligner ikke noget jeg har set før. Det skal blive spændende at få liv i dem og det indbyggede lys lidt senere…

 

 

Corsair Lighting Node PRO RGB
Inden vi når dertil, skal vi dog lige en tur forbi det sidste fremsendte produkt – nemlig Lighting Node PRO RGB sættet. Igen finder vi den sorte og gule kasse med et billede af selve produktet på fronten, samt en række features listet op. Med hvad der er inde i kassen er noget mere spænende, lad os åbne den op.

 

Corsair_Commander_PRO_RGB_HD140_Link_tweak_dk_24

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. I kassen finder vi følgende:

 • Fire 410 mm lange RGB strips
 • RGB controller boks
 • Diverse papirer
 • USB kabel
 • Forlænger kabler

 

Controller boksen kræver ét SATA stik for at operere, samt et internt USB stik. Denne boks kommer vi dog ikke til at bruge, da Commander PRO enheden kan afløse denne helt, hvilken er hele ideen med dette koncept fra Corsair. Meget mere om dette senere…

 

 

De fire medfølgende RGB strips er i overraskende god kvalitet. De er sorte og diskrete, kun med et enkelt Corsair logo hver. Stikkene til at forbinde dem med hinanden og controller boksen, er klart nogle af de bedste jeg har set til dato – betydeligt bedre end for eksempel BitFenix Alchemy.
På bagsiden finder vi ud over 3M klister, også magneter. På denne måde får du altså LED lys der sidder rigtig godt fast, især hvis du har et kabinet i stål og ikke aluminium. Med de fire strips sat sammen, har man en kæde på over halvanden meter, hvilket burde være mere end nok til langt de fleste kabinetter på markedet.

 

 

Vi har nu været turen rundt om alle tre produkter, og det er nu blevet tid til at smække det hele i et kabinet, og se hvordan det ser ud. Nedenfor ser vi alt der skal bruges og monteres i kabinettet for at få RGB lir. På trods af at Commander PRO controlleren skulle kunne styre det hele, er man alligevel tvunget til at bruge den ene af de to controller bokse fra HD140 blæserne. Dette skyldes ganske enkelt at stikkene fra blæserne ikke passer ind i Commander PRO, uden denne boks. Lige ledes giver den lille controller boks også mulighed for at tilslutte seks blæsere til én RGB udgang på Commander PRO, som jo i forvejen kun har to. Det betyder altså at der er lidt flere kabler at holde styr på når der skal samles computer.

 

Corsair_Commander_PRO_RGB_HD140_Link_tweak_dk_33

 

Softwaren – Corsair LINK 4.0
Efter en tur forbi Corsair’s hjemmeside og en genstart af computeren er man køreklar med Corsair LINK 4.0 softwaren. Det første billede man mødes af når softwaren starter op, ser vi herunder. På startsiden om man vil, er det muligt at se temperaturer på for eksempel sin CPU, grafikkort og harddiske. Det er også herfra du kan se hvad der er tilsluttet de to LED stik på Commander PRO.

 

Under menuen ”Configure” får man et billede frem af et kabinet – det er her muligt at finde et af sit eget og smide ind. Ude i venstre side er alle de forskellige komponenter og temperaturer, som man kan trække ind i ”kabinettet” hvor de hører hjemme, og derved få et overblik. Dette var også muligt i de ældre udgaver af Corsair LINK, men virker betydeligt bedre i version 4.0.

 

Vi springer let og elegant over menuen ”Profile” da denne blot gør det muligt at skifte imellem tre profiler som man kan tilpasse. I stedet går vi videre til ”Options” hvor man kan vælge sprog, hvilket format temperaturerne skal vises i med mere.

 

 

Menuen ”Graphing” åbner et vindue ved siden af det primære med en masse grafer. Her kan du selv vælge hvilke vil have vist. Graferne viser alt fra temperaturer, blæser RPM og frekvenser – ganske smart. Jeg ved dog godt hvorfor i alle er tunet ind på testen her, det er naturligvis på grund af RGB lyset!

 

Ved at hoppe tilbage til startsiden og trykke på ”Configure” ved lyset kommer vi ind til billede nummer to nedenfor. Her er det muligt at styre de to LED stik som Commander PRO er udstyret med. Der er intet mindre en elleve forskellige effekter at vælge imellem, og hver enkelt RGB strip eller blæser kan lyse uafhængigt at hinanden – det er fedt! Ud over at vælge effekt og farve på lyset, kan du naturligvis også styre lysstyrken, samt fortælle Corsair LINK hvilket produkt der er tilsluttet, så lyset gengives korrekt.

 

Tilbage til startsiden, skal vi have kigget på det sidste punkt jeg har valgt at dække i Corsair LINK softwaren, nemlig blæser kontrol. Der er en række forskellige præinstallerede profiler at vælge i mellem. Du kan gruppere blæserne til at reagere på en bestemt komponent såsom CPU eller lignende, eller sidde dem til en fast RPM, mulighederne er mange og valget er dit.

 

Corsair har virkelig lagt et stort stykke arbejde i LINK 4.0, det kan tydeligt ses og mærkes. I modsætning til tidligere udgaver, kører 4.0 markant bedre, mere stabilt og giver utrolig mange gode funktioner, som er lige til at ændre. Jeg oplevede på intet tidspunkt crash eller problemer med softwaren, så tommel op herfra. At man kan overvåge alle sine komponenter også, er blot en bonus i min bog.

 

 

RGB for alle pengene!
Det er blevet tid til at finde kameraet frem igen, nu da vi har softwaren på plads også. Installationen af både Commander PRO, HD140 blæserne og RGB stripsene gik ganske smertefrit. Der er en hel del kabler at holde styr på og gemme væk i et byggeri med især HD140 blæserne. Med det sagt, så har Corsair gjort deres for at gøre det så let for brugeren som muligt. Der er nemlig ingen af stikkene der kan passe i andre steder, end hvor de hører hjemme, hvilket er et kæmpe plus da man på den måde ikke kan ødelægge noget med kortslutninger eller andet.

 

Lad os starte disko showet ud med tre billeder af HD140 blæserne nedenfor. Lige meget hvilke farver man vælger, er de klare og trolig akkurate i forhold til farven man ser på skærmen. Dette er et stort plus – what you see on the screen is what you get. Dog er og bliver RGB hvid, aldrig rigtig hvid, heller ikke med HD140.

 

 

Mit EVGA GeForce GTX1080 måtte agere model for RGB stripsene. Ligesom lyset i blæserne, er stripsene også utrolig klare og pæne i farverne. Jeg ville ønske at billederne kunne retfærdiggøre hvor godt det ser ud i virkeligheden, men dette er ikke tilfældet.

 

 

Med fire LED strips kan man nå tre sider rundet i Corsair’s enorme 900D kabinet som jeg bruger. Da Obsidian 900D er konstrueret i stål, betyder det også at det slet ikke er nødvendigt at klistre LED stripsene fast. De indbyggede magneter er mere end stærke nok til at holde dem fast uden problemer.

 

 

Videoen herunder viser de ting jeg har beskrevet ovenfor, beskrevet af Corsair selv. I denne kan i også dyrke det fede RGB lys og alle fede effekter det kan lave – total 90’er stil og disko!

 

 

Priser
Da vi har med hele tre produkter at gøre i dag, har jeg valgt at liste dem op for at gøre det mere overskueligt for dig ude bag skærmen. Første liste er med priserne på produkterne som du finder herunder. Efter Corsair banneret, er der yderligere en liste hvor du ved at klikke på produkterne, kan blive sendt direkte til Corsair’s hjemmeside med alle detaljerne.

 

Inden da, vil jeg dog lige kommentere lidt på priserne. Hvis du skal investere i det kit vi har kigget på i dag, skal du have den store pengepung frem og af med over 1500,-DKK. Dette er mange penge for blot at få lidt ”bling bling” i computeren i min optik. Commander PRO enheden koster knap 700,- DKK i sig selv, og er ikke meget værd uden de andre to ting vi har testet i dag. Om du kan retfærdiggøre prisen på disse dele i din computer, skal jeg ikke være herre over – her er listen:

 

Corsair Commander PRO – 700,- DKK
Corsair HD140 RGB LED blæsere, dual pack – 550,- DKK
Corsair Lighting Node PRO RGB – 400,- DKK

 

Corsair_Commander_PRO_RGB_HD140_Link_tweak_dk_1

 

Corsair Commander PRO – info
Corsair HD140 RGB LED blæsere, dual pack – info
Corsair Lighting Node PRO RGB - info

 

Konklusion
Det er blevet tid til at konkludere, hvilket altid er lidt af en udfordring når vi har med mere end et produkt at gøre. Hvis vi starter med HD140 blæserne, er disse klart et show off element i den computer de bliver installeret. Det er lige før jeg vil gå så langt og sige at lysshowet kommer i første række, efterfulgt at kølingen i disse blæsere – men damn hvor ser det altså også godt ud. HD140 er uden tvivl blandt de bedste RGB blæsere på markedet, hvis du altså kan leve med de ekstra kabler dette indebærer. Et stort plus er også at de kommer med de nødvendige controllere i kassen, således at du kan få lys med det samme.

 

Det samme gør sig gældende i Lighting Node PRO RGB sættet, som med de fire LED strips og controller boks, har alt du skal bruge for at komme i gang med disko lyset inde i din computer. Ligesom lyset i blæserne er LED stripsene også meget klare, pæne og farve korrekte. Med både klister og magneter, er monteringen legene let i et hvert kabinet. Ligesom den medfølgende controller til HD140 blæserne, har controlleren her også fuld support for Corsair LINK.

 

Hvilket bringer os hen til det sidste produkt, som jo er Commander PRO enheden. Jeg har det lidt blandet med denne enhed, da du faktisk ikke kan særlig meget spænende med den uden at købe et af de to andre produkter. Du kan styre dine blæsere og aflæse temperaturer, men det er også det. For at få glæde af alle funktionerne i Commander PRO, skal der HD blæsere og/eller Corsair RGB strips til. Med investering af dette, rammer vi over 1000,- DKK, hvilket i min optik er utrolig mange penge for lidt lys og lir i computeren. Når det er sagt, så vil jeg dog rose Corsair for hvor godt LINK softwaren virker og at alle de forskellige produkter arbejder og passer så godt sammen, samt kan virke hver for sig.

 

Jeg har valgt at give de tre produkter en samlet score på 9/10 samt vores Great Product award, da der er tale om tre utrolig stærke og lækre produkter som kun bliver endnu federe når de er sat sammen – men også kan virke hver for sig. Job well done Corsair, jeres LINK system er nu hvad jeg vil kalde voksent, det skal blive spænende at se hvad det næste bliver!

 

Godt

 • Pæne klare farver (HD140 + RGB strips)
 • Let opsætning i Corsair LINK
 • Alle nødvendige kabler medfølger (også hver for sig)
 • Både klister og magnetisk montering (RGB strips)
 • 100% kontrol over alt via Corsair LINK
 • Lækker kvalitet over hele linjen 

Knap så godt

 • Dyre investeringer (for nogen)
 • Mange kabler at holde styr på (HD140)
 • RGB hvid bliver aldrig helt hvid

 

Conclusion
It is now time to conclude, which is always a challenge when we deal with more than one product. If we start with the HD140 fans, these are clearly a show off item in any computer they are installed. I would go so far to say that the light show comes first, followed by the cooling power - but damn it looks good. The HD140 is undoubtedly among the best RGB fans on the market, if you can live with the extra cables this entails. A big bonus is also that they come with the necessary controllers in the box, so that you can get light right away.

 

The same goes for the Lighting Node PRO RGB set, which comes with four LED strips and a controller box, everything you need to get the disco light on inside your computer. Just like the light in the fans, the LED strips are also very clear, pretty and color correct. With both 3M tape and magnets, the mounting is easy in any case. Like the included controller for the HD140 fans, the lighting node controller also offers full support for Corsair LINK.

 

Which brings us to the last product, which is the Commander PRO controller. I've got some little mixed feelings with this device, because you can’t really do that much with it, without buying one of the other two products. You can control your fans and read temperatures, but that’s about it. To enjoy all the Commander PRO’s features, HD fans and / or Corsair RGB strips need to be added. With an investment of this, we hit over 1000, - DKK, which in my opinion is a lot of money for some lights and bling in your computer. Having that said, I would like to give Corsair a thumps up for how well the LINK software works, and that all the different products work well together, and also separately.

 

I have chosen to give the three products a total score of 9/10 as well as our Great Product award, as they are three incredibly strong and great products that only gets better when put together - but can also work separately. Job well done Corsair, your LINK system is now what I would call grown up, it's going to be exciting to see what's next!

 

Pros

 • Nice clear colors (HD140 + RGB strips)
 • Easy setup in Corsair LINK software
 • All necessary cables are included (in every box)
 • RGB strips both have adhesive and magnets
 • 100% control through Corsair LINK
 • Great quality in all the products 

Cons

 • Expensive investments (for some)
 • Lots of cables to route (HD140)
 • RGB white never gets pure white

Samlet score: 9 + Great Product award

 

Corsair_Commander_PRO_RGB_HD140_Link_tweak_dk_48

 

Vores partnere