Corsair iCUE LT100 Smart Lighting Tower: TEST

Audio Rainbow Video iCUE Lt100 Lighting Ambient Corsair LED RGB Tower
Hvis man er til mere RGB og ikke kun som en del af computeren, tastaturet, musen og headsettet, så er det nu muligt at få det op på bordet og ud i rummet. iCUE LT100 Smart Lighting Tower Starter Kit byder på velkendte funktioner som Rainbow Wave, Strobing, Color Pulse med videre.

Når Corsair lancerer et nyt produkt, indeholder det som regel RGB som en fast del af feature-listen. Denne gang er ingen undtagelse med Corsair iCUE LT100 Smart Lighting Tower Starter Kit. RGB’en er ikke blot en ekstra feature, men den primære del af produktet. iCUE LT100 Smart Lighting Tower Starter kittet er basalt set lys tårne, som kan bruges til at få mere RGB på bordet eller ambient light bag skærmen, for at få oplevelsen og farverne ud på væggen. 

Men hvordan fungerer Corsair iCUE LT100 så, og giver det en ny effekt til spillet når farverne fra skærmen bliver skudt op på væggen. Dette skal vi selvfølgelig kigge nærmere på i denne test, sammen med hvad  iCUE LT100 Smart Lighting Tower Starter kittet ellers byder på. 

Inden vi går i gang med at kigge på produktet, skal vi have kigget på specifikationer og features som Corsair LT100 kommer med. 

logo corsair juli.JPG

Corsair iCUE LT100 Smart Lighting Tower Start Kit - Specifikationer og features • Starter Kit Dimensions (L x W x H): 422mm x 95mm x 95mm (without the headset holder),
  423mm x 95mm x 106mm (with headset holder)
 • AC Adapter: 5V, 1800mm
 • Max. Towers, RGB LEDs: Up to 4 Towers (Total of 184 RGB LEDs)
 • Micro USB to USB-A Cable: 1500mm
 • Reversible Tower 1 (with button): With controller, White diffuser silicone, Aluminum post and base, 46 RGB LEDs
 • Reversible Tower 2 (without button): No controller, White diffuser silicone, Aluminum post and base, 46 RGB LEDs
 • Preset Lighting Effects: 11 preset lighting effects with push-button control
 • Straight RGB Cable: 1500mm
 • Removable Headset Holder: Plastic
 • Safety and Agency: FCC, IC DOC, CE, RCM, REACH, CP65, ROHS, WEEE, China RoHS


Rundt om Corsair iCUE LT100 Smart Lighting Tower Start Kit

Vi er blevet forsynet med både LT100 starter kit og deres expansion kit. Hvilket giver muligheden for at tilslutte op til 4 tårne sammen. De kommer begge i sorte kasser, hvor starter kittet illustrerer 2 tårne på fronten, øverst står der Corsair. I bunden ser vi logo for iCUE, som bruges til at styre tårnene med. Under logoet ser vi navnet på produktet nemlig LT100, og til slut med gul skrift ”Smart Lighting Towers” og teksten Starter kit.

Expansion kittet minder meget om starter kit. Her illustreres der kun et tårn på kassen, og der bliver reklameret med at det er et expansion kit og starter kit kræves for at gøre brug at det. 

Corsair Audio Lt100 Ambient Video iCUE Lighting Rainbow Tower LED RGB.jpg

På bagsiden er den sorte farve blevet skiftet ud, og her kan vi se den inderste del af kassen er gul, som matcher skriften på fronten. På bagsiden bliver der også vist målene på tårnet, under dette står der indholdet i æsken og kravet for at gøre brug af LT100. 

iCUE Corsair LED Video Rainbow RGB Ambient Tower Audio Lt100 Lighting.jpg

Det er blevet tid til at få pakket det hele ud, og få kigget på hvad vi har med at gøre. Jeg vil starte med at gennemgå LT100 starter kit, som indeholder: to tårne, to fødder, tre forskellige ledninger, to manualer og en headset holder. 

Corsair Lt100 Ambient Lighting RGB iCUE Video Audio Rainbow Tower LED.jpg

Når vi kigger på expansion kittet bliver vi forsynet med et tårn, en fod, en ledning og to manualer. Grunden til dette er at ledningen er med til at videre forbinde fra tårn til tårn. Hvor det første tårn fra starter kittet har ledning til både strøm og forbindelse til computeren. 

Rainbow RGB iCUE LED Audio Video Ambient Lighting Corsair Lt100 Tower.jpg

Når vi har fået samlet tårn og fod med hinanden, kan vi virkelig få lov til at kigge rundt om LT100. Bunden af foden byder på en gennemgående RGB stribe hele vejen rundt. Resten af foden har en matsort overflade og skinnende metal stribe øverst. 

LED iCUE Lt100 Ambient Rainbow Audio RGB Lighting Video Tower Corsair.jpg

Når vi kigger på selve tårnet, er det samme mat sorte til at dække rundt om overfladen på tårnet, hvor den ene af siderne også byder på en RGB stribe som går fra top til bund. Det er muligt at vende tårnet begge veje på foden, så den både kan vende med front eller bagud, an på hvilken funktion man ønsker at bruge.   

Som tidligere nævnt medfølger en masse ledninger med, og endnu flere hvis man også gør brug af expansion kittet. Der er både en ledning til strøm, tilslutning til computeren og ledning til at tilslutte tårnene med hinanden. Ledningen som skal tilslutte tårnene med hinanden er en tynd ledning, som også gør det muligt at have bordet tæt til væggen, selvom den er tilsluttet. 

Audio Video LED Ambient RGB iCUE Rainbow Lighting Corsair Tower Lt100.jpg


Software til Corsair iCUE LT100 Smart Lighting Tower Start Kit

Det er selvfølgelig iCUE - Corsairs velkendte software, som også bruges til deres LT100. Det kræver dog at man har installeret den nyeste version for at LT100 kan registreres. Selve effekterne er mange af dem som kender i forvejen fra andre iCUE produkter, hvor man kan gøre brug af solid, rainbow wave m.m. LT100 byder dog også på nogle nye effekter som f.eks. Super X og Video lighting. 

RGB Tower Rainbow Corsair Lighting LED iCUE Video Audio Lt100 Ambient.png
Super X kører forskellige programmer igennem, hvor lyset bliver skiftet løbende på forskellige måder. I min optik er det ikke det som gør tårnene interessant - det sidstnævnte Video lighting derimod er en anden sag. Video lighting er Corsairs navn for "ambient light". Med softwaren er det muligt at tildele hvert tårn til et område på skærmen - jeg vil komme nærmere ind på oplevelsen omkring dette i testen.

Corsair iCUE LT100 Smart Lighting Tower - Demonstration af lys 

Da det er lys vi har med at gøre, er det svært at lave en decideret objektiv test. Jeg har derfor valgt at tage nogle billeder med lyset, hvor jeg blandt andet har udvalgt forskellige indstillinger herunder Video lighting, så I selv kan vurdere effekten.

Video Lighting Tower Rainbow Audio Corsair Ambient iCUE LED RGB Lt100.jpg

Audio RGB Lighting Tower Video Corsair LED Lt100 Rainbow iCUE Ambient.jpg

Ambient Corsair Audio Tower Rainbow LED Video Lt100 Lighting iCUE RGB.jpg

Rainbow Video iCUE Audio Ambient Tower LED Lt100 Lighting Corsair RGB.jpg

Jeg har valgt lidt forskellige funktioner for at holde det på et minimum. LT100 kommer med 11 prekonfigureret, og det er også muligt selv at lave en masse indstillinger selv. Hvis vi starter med at kigge på hvordan Video lighting fungere i spil, har jeg nogle eksempler fra Need for Speed: Heat og Ghost Recon: Wildlands.
 Lt100 Corsair LED Video Ambient Audio Tower Rainbow RGB Lighting iCUE.jpg

Video Tower Ambient Lighting Audio Lt100 LED Rainbow RGB Corsair iCUE.jpg

Jeg har fået flyttet tårnene væk fra computeren, og sat dem op så det også er muligt at se nogle af de standardkonfigurationer den kommer med. Blandt andet Rainbow Wave, som er en af de velkendte RGB-funktioner. 

Lt100 iCUE Audio Rainbow Corsair Lighting LED Video Ambient Tower RGB.jpg

LED Corsair Lt100 Lighting RGB Tower Audio iCUE Ambient Rainbow Video.jpg

Audio Rainbow Video iCUE Lt100 Lighting Ambient Corsair LED RGB Tower.jpg


Hvad koster Corsair iCUE LT100 Smart Lighting Tower Start Kittet

Dags dato d. 19/07-2020 er iCUE LT100 starterkit prissat til 1049.- DKK, hvor expansionset har en pris på 529,- DKK. Udvidelsessættet byder kun på 1 stk LT100 til den pris, og starterkit kommer med 2, sammen med alt der skal bruges for at komme i gang. Det bliver altså en del som skal betales for at ramme samme setup som vi har testet i dag, med 4 LT100 tilsluttet.  

Du kan læse mere om Corsair LT100, ved at klikke på banneret. 

logo corsair juli.JPG

Konklusion

Det er blevet tid til at afslutte vores test af iCUE LT100 Smart Lighting Tower Start Kittet fra Corsair, og kigge på konklusionen.. 

Når vi kigger på selve produktet og den generelle finish, føles det som kvalitets materialer som Corsair har valgt at bruge. Når det er et produkt som kan ende med at blive skilt ad af flere gange eller om man vil vende lyset ind af eller ud af, så giver det også mening, at de har valgt noget som er holdbart og ikke virker til at knække alt for nemt. Selve farverne er også flotte og bliver gengivet, med et godt resultat. 

Selve opsætning af tårnene er nemt, og softwaren fungerer rigtig godt. Selvfølgelig er det også et produkt som Corsair har gjort brug af i lang tid nu, hvilket gør at det hele køre flydende. Og med flere Corsair produkter, er LT100 bare endnu en tilføjelse på iCUE softwaren.  

I teorien kan jeg godt se hvad Corsair prøver at gøre med deres video lighting, jeg oplevede dog under testen at det ikke gav mig den ekstra følelse af at billedet kom ud over skærmen. For at tårnene skulle have en god effekt, krævede det at lokalet var 100% mørklagt. Ydermere kom det også an på spillet og deres farvevalg. I Wildlands kom det aldrig rigtig til sin ret, jeg fik følelsen af at farverne skiftede når jeg havde et mørkt område i skærmen og himmel et andet sted. Eller hvis jeg aktiverede mit natsigte, hvor alle tårne blev grønne. 

Jeg følte heller ikke at farverne kom rigtig ud igennem skærmen, det kræver et meget mørkt rum, før effekten rigtigt træder til og skærmen skal sættes langt ned, for at lyset kommer lidt over. Selvfølgelig vil en mindre skærm give mere plads til at lyset kan komme op over skærmen. Det ville også have hjulpet, hvis det var muligt at justere på højden, så jeg ikke behøvede at have skærmen så langt nede. 

Prisen snakker dog også produktet ned i min optik. En feature som hurtigt kan koste 2000 kr. hvor det hverken gør computeren hurtigere eller mere stabil, eller får givet en bedre oplevelse i spil er en dyr fornøjelse. Men der vil helt klart være nogle som gerne vil skabe mere effekt ved computerhjørnet, og her vil LT100 komme til sin ret. 

Jeg slutter testen, med at give LT100 fra Corsair en samlet score på 7/10. Selve produktet leverer næsten som lovet. Som nævnt havde det problemer med at komme ud med lyset ved Video lighting, og derved skabe ambient light effekt bag skærmen. Men på trods af det kommer Corsair med en gadget i høj kvalitet, og til RGB-elskerne, vil dsse tårne virkelig få sat gang i farveladen i gamerrummet.

Godt

- Mange effekter at vælge imellem
- Alt nødvendigt udstyr medfølger
- Let opsætning
- Kan synkroniseres med farverne på skærmen
- Styres i iCUE softwaren, som samler alle corsair produkter
- Flot finish

Knap så godt

- Prisen er i den høje ende
- Kræver et mørkt rum, for at farverne kommer op på væggen på store skærme
- Fylder en del på bordet og med endnu flere ledninger
- Ingen mulighed for højde justering

Vores partnere