Ændring af skriftindstillinger i Microsoft Edge

Microsoft-Edge-logo
Microsoft Edge giver dig mulighed for at justere standard skriftstørrelse og font for at forbedre den generelle brugeroplevelse, og i denne vejledning lærer vi dig, hvordan du udfører denne opgave.


Selvom de standard skrifttypeindstillinger, der er tilgængelige med Chromium-versionen af Microsoft Edge, vil passe til de fleste brugere, kan du nogle gange afhænge af dine krav, ønske at øge eller formindske skriftstørrelsen. Hvis dette er tilfældet, vil du normalt bruge zoomindstillingen til at skalere op eller ned på en hjemmeside, men det er ikke den mest praktiske tilgang, da du skal justere skaleringen for hvert domæne du besøger.

Heldigvis inkluderer Microsoft Edge mulighed til at ændre skriftstørrelsen globalt for alle hjemmesider, inklusiv for indstillingerne i selve browseren. Indstillingerne giver dig endda mulighed for at specificere de standardskrifttyper, som browseren skal bruge, når en webside ikke leverer denne tilpasning som standard.

I denne Windows 10 guide vil vi lede dig gennem trinnene for at øge eller formindske skriftstørrelsen såvel som font-typer for hjemmesider, der ikke har en defineret stil.


Sådan justeres skrifttype på Microsoft Edge

Microsoft Edge giver dig mulighed for at tilpasse skriftstørrelse og font-type til alle websider og indstillinger, så de passer til dine personlige ønsker.


Ændring af skriftstørrelse

1 Åbn Microsoft Edge.

2. Klik på knappen Indstillinger (de tre prikker), og herefter klikker du på de tre vandrette streger; Indstillinger

3.Klik på Udseende.

Microsoft Edge ændring af skrifttypeindstillinger.JPG

4. Brug rullemenuen Skriftstørrelse under afsnittet "Skrifttyper" og vælg en foruddefineret mulighed:


Microsoft Edge ændring af skrifttype guide.JPG

Når du har gennemført trinnene, vil den nye tilvalgte skriftstørrelse afspejles på indstillingssiden såvel som på websteder, du besøger.


Tilpasning af font

1 Åbn Microsoft Edge.

2. Klik på knappen Indstillinger (de tre prikker), og herefter klikker du på de tre vandrette streger; Indstillinger

3.Klik på Udseende.

guide Microsoft Edge ændring af skrifttype.JPG

4. Brug slideren ved Skriftstørrelse til at justere størrelsen på skriftstørrelsen.

5. Brug slideren Mindste skriftstørrelse til at øge eller formindske minimumsstørrelsen.

6. Brug de tilgængelige rullemenuer til at vælge en anden skrifttype til "Standard font", "Serif font", "Sans-serif font" og "Font med fast bredde."

Når du er færdig med trinene, bruger browseren den skriftstørrelse, du har angivet til indstillinger og websteder, og den bruger de nye standardskrifttyper, når et websted, du besøger, ikke har en defineret font.

Vi fokuserer denne vejledning på Windows 10, men disse instruktioner bør også fungere for varianten af Microsoft Edge til ældre versioner af Windows og macOS.


Source & Image credit:

Microsoft