Google Translate får nye sprog i nyeste opdatering

google_translate
Efter år uden tilføjelser af nye sprog, er Google Translate blevet opdateret med fem nye sprog. Sprogene tales ifølge Google samlet set af omkring 75 millioner mennesker i forskellige dele af verden, og forklarer, at dette er de første nye sprog, der tilføjes oversættelses-tjenesten i fire år. De fem nye sprog er tilgængelige nu, og slutter sig dermed til de snesevis at andre der allerede er tilgængelige.


Google Translate er tilgængelig via internettet og mobile enheder. Med Google oversæt, kan brugerne oversætte et sprog til et andet, inklusive offline support, hvilket gør det lettere at kommunikere med andre og oversætte skriftligt indhold. Oversættelsesværktøjet bruges af en række andre tjenester til at yde flersproget support.

Med tilføjelsen af følgende fem sprog indeholder Google Translate nu 108 samlede sprog:

– Odia

– Kinyarwanda

– Turkmen

– Tatar

– Uyghur

Sammenlignet med mange af de sprog, der findes på oversættelses-tjenesten, må de fem nye sprog ikke ligefrem kategoriseres som almindelige og tales af relativt få mennesker. Der er ifølge Google endnu ikke webindhold tilgængeligt på disse nye sprog.

Virksomheden benyttede imidlertid sin machine learning teknologi og kombinerede den med Google Translate-communitiet for at tilføje support til disse sprog.

Webstedsoversættelse og tekstoversættelse er altså gjort tilgængelig for disse fem nye sprog. Uyghur, Tatar og Kinyarwanda inkluderer også understøttelse til virtuel keyboards. Google opfordrer alle, der taler disse sprog, til at tilslutte sig til deres Google Translate-community for at hjælpe med at forbedre kvaliteten af maskinoversættelserne.

Google oversæt/Google Translate er i fortsat vækst.

Læs også: Google Google + 10 ting som gør en forskel