Handelskrigen kunne hæve prisen på PlayStation

500-million-ps4-pro-1
Sony har nået den imponerende milepæl med at sælge 100 millioner enheder af PlayStation, men mørke skyer lurer i horisonten, når det handler om fremtiden.


Virksomheden har advaret om, at den igangværende handelskonflikt mellem USA og Kina kan føre til, at prisen på konsollen stiger.

Sonys økonomiske chef Hiroki Totoki har udtalt, at hvis USA hæver tolden på kinesiske produkter, ville det sandsynligvis resultere i en prisstigning på PlayStation konsoller. Totoki forklarer i samme omgang, at Sony overvejer en række muligheder for at tackle denne situation, og overvejer at overføre disse ekstra omkostninger til kunderne i stedet for at tage et massivt tab internt.

Der er endnu ikke truffet en fast beslutning om, at de potentielle forhøjede priser udvides til andre produkter. Sony behøver ikke at bekymre sig om, at priserne stiger, hvis forhandlingerne mellem de to lande går godt, og muligheden for yderligere told forhindres.

Ifølge Sony er avancen på deres konsoller. Det giver derfor ikke Sony meget plads til hverken at absorbere prisforhøjelsen på grund af selve taksterne eller blot flytte produktionen af PlayStation konsoller til et andet land. Sony ville naturligvis foretrække, at problemet løses, før de lancerer PlayStation 5 næste år.


Kilde & Billeder

Cnet, Sony