Hvad er Instagram Reels og er det en TikTok klon?

tiktok vs. Instagram Reels
Reels er en ny funktion på Instagram, der giver folk mulighed for at oprette 15 sekunders videoer á la Vine og TikTok. Men er Instagram Reels kun en TikTok klon?

IG Reels vs TikTok.pngKorte videoklips er bestemt ikke nyt under solen på sociale medier. TikTok er den nyeste platform til at inddrage dette format, og TikTok er blevet yderst populær blandt unge. Nu er Instagram hoppet på vognen med Reels.Hvad er Instagram Reels

Først og fremmest er Reels et værktøj til videooprettelse. Det er en ny funktionalitet, du kan få adgang til via Instagram Stories kameraet. Du kan oprette Reels fra en enkelt eller stribe af klips, men det må kun vare maksimalt 15 sekunder.

Instagram forventer dog, at de fleste Reels inkluderer flere klip.

Der er endda et praktisk værktøj til at justere et nyt klip med det forrige for at skabe en flydende overgang.

Som med Instagram Story er der et antal redigeringsværktøjer til rådighed for Reels. Du kan tilføje musik, justere afspilningshastigheden og bruge Instagrams eksisterende bibliotek med augmented reality-effekter.

Reels har også en timer og nedtællingsfunktion til håndfri optagelse af videoer. Når du har optaget et klip, kan du tilføje stickers, tekst og doodles.

Deling af en Reels er for det meste samme procedure som at dele andet på Instagram. IG konti indstillet til offentlig kan dele Reels til et dedikeret rum under fanen "Udforsk". Private konti kan dele deres Reels til deres feed.

Du kan også dele Reels som din Instagram Story.

Når du opretter et Reel, vises en ny fane "Reels" på din profil, og de vises også i dit profil-grid.

Reels også placeres på den offentlige "Discover" fane, så du kan gennemse videoer fra konti, du måske ikke følger. Du kan scrolle igennem og Like, Synes godt om, kommentere eller dele, som du ville med ethvert Instagram indlæg.

Selvom Reels konceptet minder meget om Instagram Stories, og begge oprettelsesværktøjer fungerer på samme måde, tjener de forskellige formål. Stories er beregnet til at være mere en social funktion, der giver folk mulighed for at dele korte videoer eller fotos, som kun er synlige i 24 timer. Reels handler mere om kreativitet og underholdning.


Er Reels en TikTok klon?

Reels fik straks efter lanceringen sammenligninger med TikTok. Når alt kommer til alt er TikTok en populær 15- til 60 sekunders videoplatform. Er det fair at sige, at Reels imidlertid ikke er andet end en TikTok klon?

Selvom grænsefladerne for de to værktøjer er ganske forskellige, er der en vis portion sandhed i, at funktionaliteten stort set er den samme. Størstedelen af TikTok klip er under 15 sekunder, men de kan vare op til 60.

Der stilles en række redigeringsværktøjer til rådighed, herunder afspilningshastighed, design og fotofiltre og augment reality effekter. Når et klip er optaget, kan du tilføje tekst, lyde, stickers og redigere dit klip yderligere.

TikTok dog et bredere udvalg af redigeringsværktøjer. For eksempel kan du tilføje stemmeskiftende effekter eller en voice-over til videoklip, når de er optaget. TikTok har også et par skabeloner til deling af fotos på en kreativ måde.

Den største forskel er imidlertid i selve platforme. Reels er bare en funktion i Instagram-appen, ikke en standandalone platform.

TikTok er et socialt medienetværk udelukkende designet til korte videoklip. Når du åbner appen, bliver du straks mødt med et rullende feed af klip.

Mens processen med at oprette Reels og TikTok klip kan virke umildbar ens, bruger folk disse funktioner på meget forskellige måder. Hvis du følger nogen på Instagram, kan du se deres regelmæssige feed-indlæg, Stories og Reels.

Hvis du følger nogen på TikTik, ser du bare deres videoklip. Reels er blot en af en voksende liste over Instagram-funktioner, mens TikTok har deres helt eget koncept kørende.

Selvfølgelig ville Reels ikke eksistere, hvis TikTok ikke var så populær. Ligesom Instagram Stories blev inspireret af Snapchat Stories, blev Reels inspireret af TikTok.

Hvad end du foretrække Reels fremfor TikTok eller omvendt, er det en beslutning, der er at finde hos den enkelte.


Source & Image credit:

Instagram