Kaspersky langer ud efter Microsoft

C25TDecMZxYhLgJtaTJuuP-650-80
Kaspersky har sendt det hårde skyts i retning af Microsoft, efter at en nylig Windows 10-opdatering (KB4524244) skulle beskytte yderligere mod angreb, der udnyttede en sårbar version af Kaspersky Rescue Disk-softwaren, og som i kølvandet har forårsaget flere systemnedbrud. Sikkerhedsfirmaet hævdede, at de allerede havde rettet sårbarheden i august 2019, men at sikkerhedshullet nu igen udgør en sikkerhedstrussel.


Microsoft måtte for nylig trække en Windows 10-opdatering tilbage, efter at den forårsagede problemer og ødelagte funktioner på brugernes computere. Ifølge Kaskpersky opdaterede Microsoft sin UEFI-signaturliste for at tilbagekalde visse UEFI-signature, der blev brugt med ældre og ondsindet ændrede versioner af Kaspersky Rescue Disk.

Hovedproblemet i denne sag, mener Kaspersky skyldes, at Microsoft ikke gider at advare Kaspersky om deres rettelser, så Kaspersky kunne tage de nødvendige skridt til at støtte nye UEFI-signaturer, som ofte følges med opdateringerne.

Dette er ikke første gang Kaspersky såvel som andre virksomheder beskylder Microsoft for ikke at kommunikere godt nok om ændringer, der påvirker tredjepartsudviklere, hvilket ofte resulterer i forskellige softwarekonflikter og systemnedbrud for brugerne. 

Ifølge Kaspersky, hvis den nye Windows 10-opdatering ikke har forårsag problemer for dig, behøver du slet ikke fjerne opdateringen, men i stedet vente på Microsoft sender en patch ud, som glatter de seneste rynker ud. 

Læs mere via Kaspersky


Source & Image credit:

Kaspersky, Microsoft