Nu får du dansk stavekontrol i Microsoft Edge

Dansk stavekontrol i Microsoft Edge
Med version 79.0.309.71 af Microsoft Edge browser er der nu stavekontrol på dansk, som hjælper dig med at undgå de dumme tastefejl - se hvordan her.


”Skal vi mædes til en kold ol?"

Det kan nogle gange godt gå lidt for hurtigt på tasterne og panikken løber koldt ned ad ryggen, idet du opdager en par dumme tastefejl i samme øjeblik du trykker send på din mail. Nuvel, vi er nok ikke alle det man ville kalde en grammatiktyran, men nogle gange kan man godt lige få lyst til at sparke sig selv bagi, hvis man ikke lige har læst sin tekst igennem inden en besked bliver sendt. Her kommer en ny feature i Microsoft Edge dig nu til hjælp.

 

Dansk stavekontrol i Microsoft Edge

Fra og med version 79.0.309.71 af Edge er det nu muligt at aktivere dansk stavekontrol. Det kan hjælpe dig både på arbejdet og det private i en hektisk hverdag, hvor det kan gå hurtigt med at skyde en mail eller chat afsted.

Firmaer som f.eks. Grammarly har vækstet meget ved at levere service til at hjælpe brugere med at korrigere stavefejl, men med denne release af Edge er funktionen altså indbygget direkte i browseren.

 

Sådan aktiverer du dansk stavekontrol i Microsoft Edge

Til højre i toppen af Edge browseren åbner du menuen og vælger ”Indstillinger” og der vil åbne sig en ny fane.


microsoft-edge-indstillinger.jpg


Under indstillinger vælger du ”Sprog”. Hvis dansk ikke allerede ligger der kan du tilføje det ved at klikke ”Tilføj sprog”, men ellers er det bare at aktivere stavekontrol under dansk i sektionen med ”Kontrollér stavning”. Knappen vil være blå, når funktionen er slået til.


dansk-stavekontrol-microsoft-edge.jpg


Når du så sidder med et godt glas rødvin en fredag aften og kommenterer på alle Tweaks artikler og guides, så har du nu en hjælpende hånd til, at du får stavet korrekt.


dansk-stavekontrol-edge.jpg


Hvis du ikke har seneste version af Microsoft Edge kan du hente den her:

https://www.microsoft.com/en-us/edge