Opdatering skaber problemer for Windows Defender

439px-Microsoft_logo.svg (1) (1) (1) (1)
Nye informationer viser, at Windows 10 opdatering nu skaber store problemer for operativsystemets eget antivirus program.


Windows 10’s indbyggede antivirus-app, Windows Defender, melder forkerte advarsler retur. Flere melder også ind, at virusscanninger fejler – uden dog at kunne konkretisere på, hvor problemet er opstået fra. 

Der er flere rapporter kommet via Reddit og Microsofts Answers forum, hvor folk poster ret forskellige fejlmeddelelser fra Windows Defender. Heriblandt lyder en på “Items skipped during scan”

Fejlen indikerer, at nogle elementer blev sprunget over og ikke scannet på grund af “exclusion or network scanning settings”.

Denne giver ikke umildbart en forklaring af et mere dybdegående problem, og de, der rapporterer dette problem, forklarer, at de ikke har anvendt nogen undtagelser under skanningen, og at de for nylig ikke har foretaget ændringer i deres netværksindstillinger.

De fleste af os vil fra tid til anden kunne støde på en lignende fejlmeddelelse. Microsoft har endnu ikke kommenteret på ovenstående fejlmeddelelse.

Det kan være et problem med en opdatering til selve Windows Defender, eller det kan være et problem, der er forårsaget af en nylig Windows 10 kumulativ opdatering - og det ville ikke være første gang sidstnævnte sker.

Tilbage i september 2019 forårsagede en opdatering til Windows Defender (som blev anvendt til at løse et eksisterende problem) en fejl i sig selv, hvilket gjorde, at antivirus-appen mislykkedes med de fleste anvendte scanninger.

En lignende ting kan være årsagen her. 


Udbredt problem

Problemet påvirker tilsyneladende ikke alle, men ser ud til at have ramt nogle få brugere, hvis man kigger på antallet af rapporter på nuværende tidspunkt. Mens nogle brugere kun har oplevet fejlmeddelelsen vises inden for de sidste par dage, har andre brugere rapporteret om eksistensen for et par uger siden.

En person, der postede på Answers.com, bemærkede: “I did a complete reinstall from USB key of my Windows 10. The problem disappeared until I ran Windows Updates, which installed KB4551762 and KB4537572 (which is NET Framework update, I believe). Then the problem came back. I think it is the KB4551762 that does it?”

En bruger, der svarer på dette, sagde, at de ikke har KB4551762 installeret på deres pc, og stadig oplever problemet, men at det kunne skyldes en anden Windows 10 kumulativ opdatering.

Naturligvis er dette bare gætterier, indtil Microsoft faktisk bekræfter problemet, og forhåbentlig grundårsagen bag det.

I mellemtiden vil dem, der bruger Windows Defender som deres primære antivirusløsning uden tvivl være bekymrede over, om de kan muligvis blive udsat for malware takket være dette problem.

Den åbenlyse løsning for dem, der virkelig er bekymrede, ville være at skifte til en alternativ tredjeparts gratis antivirus-app - i det mindste indtil videre, indtil Microsoft giver os mere information om sagen (og forhåbentlig en løsning).


Source & Image credit:

Microsoft, Reddit, Microsoft Answers forum