Oracles Supercomputer bygget af 1.060 Raspberry Pi

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9CL1AvODUwNTk3L29yaWdpbmFsLzE1Njg2ODgwMzQzMzMuanBn
En enkel Raspberry Pi, kan løse mange sjove opgaver såsom emulering, webserver med videre. Men hvad sker der, hvis du sætter mere end 1.000 af dem sammen? På Oracles OpenWorld konvention mandag viste virksomheden en Raspberry Pi Supercomputer, der kombinerer 1.060 Raspberry Pi’s til et heftigt cluster, som udgør en bæst af en Supercomputer.


Ifølge ServeTheHome, der først gang omtalte historien, indeholder supercomputeren racks med 21 Raspberry Pi 3 B + enheder. For at få alt sammen til at fungere sammen, kører systemet på Oracle Autonomous Linux.

ServeTheHome spurgte Oracle, hvorfor de valgte at oprette er Raspberry Pis cluster i stedet for at bruge en virtualiseret Arm server, og en virksomhedsrepræsentant forklarede ganske enkelt, at "...a big cluster is cool”

Oracle ingeniører tilsluttede Raspberry Pi konfigurationen til en række switches (Ubiquiti UniFi Switch 48s) og uplinkede dem med SFP + 10GbE transceivere, og Raspberry Pi setuppet modtager strømmen fra en række USB strømforsyninger.

Hver enhed opretter forbindelse til en enkelt omdefineret Supermicro 1U Xeon server, der fungerer som en central lagringsserver for hele supercomputeren. Oracle teamet oprettede også brugerdefinerede, 3D-trykte konsoller til at hjælpe med at understøtte alle Pi’s og tilsluttende komponenter.

Raspberry Pi clusteret er ikke praktiske, når det kommer til performance, men nyheden i supercomputer-projekter gør læringsoplevelsen umagen værd. Vi forventer ikke, at dette produkt bliver kommercielt, men det er et rigtig godt eksempel på, hvor meget du kan gøre med en $ 35-computer.


Kilde & Image credit:
ServeTheHome

Vores partnere