Sådan løses søgeproblemer i Windows 10

Søgeproblemer windows 10 guide
En af flagskibsfunktionerne i Windows 10 er den indbyggede søgefunktion, der giver dig mulighed for at søge efter dine lokale filer og Bing. Efter lanceringen af den nye søgefunktion i Windows 10, har en stribe af klager ramt Microsoft. I denne artikel viser vi dig, hvordan du selv kan løse problemet indtil en patch frigives af Microsoft.

Der fremkommer ingen officielle udmeldinger fra Microsoft om hvorvidt det skyldes Windows Update, tredjepartsapps eller tweaks i registreringsdatabasen, at søgefunktionen i Windows har problemer.

Sådan løses søgeproblemer i Windows 10

Windows 10 leveres med et nyt indbygget fejlfindingsværktøj, der hjælper dig med at løse problemer med Windows-søgning, herunder problemer med indeksering og ydeevne.

Følg nedestående trin for at løse problemer med Windows-søgning ved hjælp af fejlfinding:

1. Åbn appen Indstillinger.

2. Klik på ”Opdatering og sikkerhed”.

3. Klik på "Foretag fejlfinding" i venstre side af vinduet.

flere fejlfindingsværktøjer windows 10.JPG

4. Klik på den, vælg derefter ”Felre fejlfindingsværktøjer”, og scroll ned, indtil du ser ”Søgning og indeksering”.

5. Klik på denne, og klik derefter på ”Kør fejlfindingsprogrammet”.

Fejlfindingsværktøjet vil stille dig spørgsmål om problemet. For eksempel, hvis du har et problem, hvor apps eller filer ikke vises i søgeresultaterne, kan du vælge muligheden "Filer, mapper, apps eller indstillinger vises ikke i søgeresultaterne".

Fejlfinding er et praktisk værktøj, som har til opgave, at hjælpe dig med at løse potentielle problemer. Når du vælger indstillingen, kører Windows-søgning nogle tests og prøver at løse problemet.

Fejlfinding af Windows-søgning ved hjælp af Indexer Diagnostics

I januar offentliggjorde Microsoft et nyt værktøj kaldet "Indexer Diagnostics", der giver dig mulighed for at opdage potentielle problemer, der påvirker Search Indexer-tjenesten.

Med dette værktøj kan du kontrollere, om dine filer er indekseret, og hvilke stier der er indekseret.

"Indexing is the process of looking at files, email messages, and other content on your PC and cataloging their information, such as the words and metadata in them,"

"When you search your PC after indexing, it looks at an index of terms to find results faster.", forklarer Microsoft

Dette værktøj giver dig adgang til den aktuelle status for Windows-søgning. Dette inkluderer samlet indekseringsforbrug, indekserede filer, indekserede Outlook-emner og indekserede Edge-søgeelementer.

Hvis din søgning ikke fungerer, kan du klikke på fanen 'Søgning fungerer ikke' i appens sidebjælke. Denne fane giver dig mulighed for at genstarte og nulstille Windows-søgning.

På samme måde kan du også klikke på ”Er min fil indekseret” for at finde ud af, om søgningen har indekseret din fil.Windows opdatering

Hvis du ikke kan bruge Windows-søgning efter opdateringer, kan du løse problemet sådan:

1. Åbn appen Indstillinger ved at klikke på Start-knappen og derefter på tandhjulsikonet.

2. I Indstillinger skal du klikke på ”Opdatering og sikkerhed” og Windows Update.

3. Klik på 'Vis opdateringsoversigt'.

4. Bemærk KB-nummeret på den seneste opdatering.

5. Klik på ”Afinstaller opdatering”.

6. I kontrolpanelet skal du søge efter det KB-nummer, du bemærkede.

7. Klik på knappen ”Afinstaller”.

Det er værd at bemærke, at de seneste opdateringer også kan løse søgeproblemer. Hvis der er en opdatering klar til installation, kan du prøve at installere den og se, om det løser dit problem.

 

Source & Image credit