Windows 10 Storage Sense: Sådan frigøres diskplads

Lagerassisten guide
Windows har altid tilladt brugere at frigøre lagerplads ved at tømme midlertidige filer, papirkurven og indholdet af downloads-mappen. Med Windows 10 har Microsoft gjort tingene lidt lettere med en ny automatiseret funktion kaldet Storage Sense.

Storage Sense funktionen fjerner automatisk unødvendige filer, såsom midlertidige filer og indhold i papirkurven, for at frigøre plads mest mulig lagerplads.Sådan bruger du Storage Sense

Gå til Indstillinger > System > Lager for at begynde at bruge Storage Sense. Denne vil også findes som ”Lagerassistenten”

Aktiver lagerassistent Windows 10 Storage sense.JPG

Når den er aktiveret, vil Storage Sense overvåge dine lager-enheder og efterfølgeren optimere løbende.

Nu skal du klikke på linket med titlen "Konfigurer lagerassistenten, eller kør det nu" for at gennemgå indstillingerne.

konfigurer lagerassistenten Windows 10.JPG

Konfigurationssiden for Lagerassistenten er meget grundlæggende, og du har ikke mange muligheder for at ændre noget her.


Blandt andet vil følgende muligheder fremgå af konfigurationssiden:

  • Dagligt
  • Hver uge
  • Hver måned
  • Ved begrænset diskplads (standard)

Du kan også aktivere Papirkurven og Downloads-mappen under underrubrikken Midlertidige filer. Når denne er aktiveret, tømmes din papirkurven og Downloads-mappen hver 30. dag.

Lokalt tilgængeligt cloudindhold

Du kan også bruge afsnittet " Lokalt tilgængeligt cloudindhold” til at fjerne ubrugte filer, der allerede er gemt på OneDrive.

For at bruge denne funktion under afsnittet ”Indhold findes kun online”, hvis det ikke åbnes i mere end:, skal du vælge det antal dage, en fil er blevet åbnet, før den fjernes fra en computer. Dette vil kun påvirke filer, der allerede er synkroniseret med OneDrive.

For eksempel kan du lade Lagerassistenten at køre hver uge og vælge et 14-dages interval til filer on-demand.

Dette gør det muligt for Storage Sense/Lagerassistenten, at køre en gang om ugen, automatisk identificere filer, som du ikke har brugt i de sidste 14 dage, og kun gøre disse filer tilgængelige online ved at bruge din OneDrive-lagerplads.

Lagerassistenten åbner for en brugervenlig metode til at fjerne unødvendige filer fra din computer for at frigøre lagerplads. Dette er især nyttigt til små C: drev, der muligvis kører på SSD-drev med begrænset kapacitet.