Windows 10 registrerer ikke skærm: Sådan løses det

problemer med installering af to skærme
Windows 10 kan ikke registrere din anden skærm? Brug denne vejledning til at fejlfinde og løse de mest almindelige problemer med eksterne skærme. Oplever du problemer med at få Windows 10 til at registrerer skærm nummer to, findes der en ret simpel løsning på problemet. Dette gennemgår vi i denne guide.


Indkøb og installering af skærm nummer to er en nem og bekvem måde at anskaffe sig en større skærmflade til at arbejde med flere programmer, redigere videoer eller game spil.

Mens tilslutning af en ekstern skærm typisk er en plug-and-play-proces, kan du lejlighedsvis opleve, at Windows 10 ikke er i stand til registrere skærm nummer to som et resultat af hardware- eller driverrelaterede problemer. Hvis du oplever problemer på denne front, er der imidlertid en række fejlfindingstrin, som du kan bruge (f.eks. kontrol af forbindelsen og installation af de korrekte drivere) til at løse problemet på kort sigt.

forside.jpg

I denne Windows 10 guide vil vi lede dig gennem trinnene til fejlfinding og løsning af problemer, hvilket er forårsaget, at en anden skærm ikke automatisk registreres på din enhed.

Når en enhed ikke registrerer en anden skærm, er chancerne store for, at du oplever et software-relateret problem, men det kan også være et problem med den fysiske forbindelse.


Hvis Windows 10 ikke kan registrere den anden skærm, kan du med fordel tjekke nedenstående steps såfremt skærmen er tilsluttet en strømkilde:

1) Genstart computeren for at genoprette forbindelsen

2) Brug den indbyggede kontroller på din skærm til at sikre dig, at det rigtige input er valgt

3) Kontroller kabelforbindelsen mellem skærmen og grafikkortet

4) Frakobl kablet i begge ender af kablet, vent et par sekunder, og tilslut det igen

5) Test med et andet kabel, da problemet kan være stifterne i stikket eller et dårligt kabel.

6) Hvis skærmen og grafikkortet indeholder flere porte, kan du prøve at skifte porte

7) Tilslut en anden monitor for at konkludere på, at det ikke er et problem med grafikkortet

8) Hvis du bruger en Surface Pro 7 med en dockstation, skal du afbryde forbindelsen og forsøge at forbinde skærmen direkte til enheden for at afgøre, om Surface Dock forårsager problemer

9) Afhængig af den type skærm, du prøver at konfigurere som skærm nummer to, skal du muligvis opdatere dens firmware for at løse fejl eller kompatibilitetsproblemer. (Besøg din displayproducents hjemmeside for at finde ud af, hvordan du anvender den seneste firmwareopdatering).

Efter at have prøvet de grundlæggende fejlfindingstrin, der er beskrevet ovenfor, og hvis eventuelle problemer ikke er elimineret, kan du starte fejlfinding for softwarerelaterede problemer.


Sådan løses problemer med ekstern skærmforbindelse ved hjælp af Indstillinger

Hvis du har udelukket, at der ikke er tale om et fysisk forbindelsesproblem, kan du bruge Indstillinger til at tvinge Windows 10 til at registrere den anden skærm. 

Hvis du vil registrere en anden skærm manuelt via skærmindstillingerne, skal du bruge følgende trin:

1) Åbn indstillinger

2) Klik på System.

3) Klik på Skærm

4) Klik på knappen Registrer i nederste højre hjørne

Når du er færdig med ovenstående trin, bør Windows 10 være i stand til at registrere skærm nummer to, som du derefter kan konfigurere efter behov ved hjælp af skærmindstillingerne.

gaming_monitor_guide_gaming2_tweak_dk.jpg

Tilslutning af trådløs skærm

Prøver du at forbinde et trådløst display, kan du bruge nedenstående trin til at oprette forbindelse:

1) Åbn indstillinger

2) Klik på Enheder.

3) Klik på Bluetooth og andre enheder.

4) Klik på knappen Tilføj Bluetooth end eller anden enhed

5) Vælg indstillingen Trådløs skærm eller dock

6) Bekræft, at det trådløse display er tændt og kan ses (se enhedens manual)

7) Vælg displayet fra listen.

8) Fortsæt med instruktionerne på skærmen

Når du har gennemført ovenstående step, bør den trådløse skærm registreres som en ny ekstern skærm

asus_rog_strix_xg35vq_gaming_monitor_tweak_dk.jpg

Sådan løses problemer med ekstern skærmforbindelse ved hjælp af den nyeste grafikdriver

I Windows 10 kan en beskadiget, buggy eller forældet version af grafikdriveren forhindre en anden skærm i at blive registreret. Den nemmeste måde at løse dette problem er at opdatere, geninstallere eller nedgradere til en ældre version af grafikkortsdriveren for at løse eventuelle forbindelsesproblemer mellem den eksterne skærm og computeren.


Opdatering af grafikkortsdriver ved hjælp af Enhedshåndtering

Hvis du vil opdatere grafikkortdriveren ved hjælp af Enhedshåndtering til at løse skærmdetekteringsproblemer, skal du bruge nedenstående trin:

1) Åbn Start

2) Søg efter Enhedshåndtering, og klik på det øverste resultat for at åbne denne

3) Dobbeltklik for at udvide grenen til skærme

4) Højreklik på adapteren, og vælg Opdater driver

5) Klik på Søg automatisk efter opdateret driversoftware

6) Genstart din computer


Geninstallation af grafikkortsdriver

Hvis du vil geninstallere en grafikkortsdriver, der kan være beskadiget eller ikke fungerer korrekt, skal du bruge disse trin:

1) Åbn Start

2) Søg efter Enhedshåndtering, og klik på det øverste resultat for at åbne denne

2) Dobbeltklik for at udvide grenen til skærmkort

3) Højreklik på adapteren, og vælg indstillingen Fjern enhed

4) Vælg valgmuligheden Slet driversoftware fra denne enhed

5) Klik på knappen Afinstaller

6) Genstart computeren

7/ Åbn Enhedshåndtering igen

8) Højreklik på computernavnet og vælg indstillingen Scan efter hardwareændringer

Når du er færdig disse steps, vil Windows 10 forsøge at geninstallere grafikdriveren automatisk under opstart, men det er en god idé at bruge disse steps til at sikre, at driveren installeres korrekt.


Opdatering af grafikdriver med producentens kontrolpanel

Selvom du kan bruge Windows Update til at downloade og installere grafikdrivere, har det ikke altid de mest opdaterede versioner på menukortet. Du kan dog bruge kontrolpanelet fra din grafikkortsproducent (som NVIDIA, AMD og Intel) til at få de seneste tilgængelige opdateringer til dit grafikkort, som muligvis kan hjælpe med at løse problemer med den eksterne skærm.

Hvis du vælger at bruge dit producentens kontrolpanel/software, er installationen ligetil, download og dobbeltklik på installationsprogrammet ved hjælp af ovenstående links, og fortsæt med instruktionerne på skærmen for at afslutte installationen og derefter kontrollere for opdateringer.

Relaterede artikler:

Alternativt kan du downloade og installere de nyeste grafikdrivere direkte fra din producents supportwebsite ved hjælp af deres instruktioner.


Hvis du ikke ved, hvilket grafikkort og hvilken version af driveren du har, skal du bruge disse trin:

1) Åbn Start

2) Søg efter systemoplysninger, og klik på det øverste resultat for at åbne appen

3) Dobbeltklik for at udvide Komponenter-grenen i venstre rude

4) Vælg Skærm

Her præsenteres du for oplysninger om adaptertype og driverversion for at bestemme kortmodellen og den aktuelle version af drevet.

Ved hjælp af disse oplysninger kan du bruge ovenstående links til at finde, downloade og installere den korrekte driver til din enhed.

Typisk kan enhedsproducenter (såsom Dell, HP, Razer, Acer og Microsoft) ændre de originale drivere for at optimere dem på og til deres enheder. Dette betyder, at når du beskæftiger dig med en ”branded computer” (også kendt som en OEM-enheder), bør du altid overveje at bruge den grafikdriver, der er tilgængelig via din computerproducent, inden du prøver dem, der er tilgængelige via grafikkortsproducenten, for at minimere problemer.


Relateret artikel:

Derfor skal du skifte den gamle skærm ud