Centrale Specifikationer
BenQ har med ScreenBar Halo 2 tilføjet fine opdateringer til deres monitorlys. Specielt den trådløse controller er lækker at se, sammen med det meget justerbare lys.
En tur rundt om BenQ ScreenBar Halo 2
I sit ydre er ScreenBar Halo 2 ret simpel og består af en lysbar med en bredde på 50 cm. Den er monteret på en monteringsklemme i samme stil som fx et webcam, men her blot i en noget mere beefy version. Designet er lavet, så montering kan klares på de fleste typer af monitors.
BenQ har været opmærksomme på, at visse skærme har indbygget Webcam og har designet monteringsklemmen, så den går minimalt ned foran skærmen og ikke burde blokere dit indbyggede webcam.
Har du et eksternt webcam, som normalt er monteret over skærmen, har BenQ også tænkt på det. Alt efter hvordan det monteres, kan de blot placeres ovenpå Screen ScreenBar Halo 2. Alternativt får man i pakken et lille beslag med, som man kan bruge til at placere sit webcam.
Hele enheden får strøm via et USB C kabel, som forbindes til den medfølgende adapter eller et andet output der leverer 5V 3A.
Selve LED lyskilden i ScreenBar Halo 2 består af en dual LED setup, der giver mulighed for at justeres farven på lyset fra 2700K til 6500K. Samtidigt kan lyset også vinkles, så man kan få det der hvor man foretrækker det, men samtidigt uden at det skaber genskin i din monitor.
ScreenBar Halo 2 har også lys på bagsiden, som kan være med til at skabe mere kontrast omkring din skærm i mørkere omgivelser. Det virker naturligvis bedst, hvis du har din monitor placeret op af en væg, som kan reflektere lyset.
Sidder du fx i et åbent kontor, kan du blot ende med at blænde dine kollegaer.
ScreenBar Halo 2 har også en bevægelsessensor, som kan bruges til automatisk at tænde eller slukke lyset, når du forlader eller kommer til din computer.
Til at styre ScreenBar Halo 2 har du den trådløse controller, som er en lille puck til at placere på bordet. Den skaber automatisk kontakt til ScreenBar Halo 2 og kan bruges til at tænde og slukke lyset samt justere lysstyrke og temperatur.
Det er også her du kan vælge, om du vil have tændt begge lyskilder eller bare en af dem.
På fronten er der et udvalg af touchknapper sammen med et lille digitalt display, der viser dig lystemperaturen og lysstyrken på både det forreste og bagerste lys.
Justering sker ved at dreje på ydersiden, som er en stor drejeknap.
BenQ angiver at den trådløse controller kan klare omkring tre måneder på en opladning. Når man ender med at mangle strøm kan den oplades via USB C.
Test
Jeg har brugt BenQ ScreenBar Halo 2 sammen med min primære 32” 4K monitor i et par uger. Det har primært været til arbejde, men også til en smule gaming.
Fordelen ved et monitorlys, som ScreenBar Halo 2, er at skabe mere kontrast mellem skærmen og dine omgivelser. Hvis dine omgivelser er meget mørke sammenlignet med din skærm, bruger dine øjne meget tid på at tilpasse sig hele tiden, hvilket let kan føre til træthed og unødig belastning af øjnene.
Kombinationen af de to lyskilder skaber en fin oplysning af bordet foran skærmen sammen med oplysning af området bag skærmen.
Alt det klares uden at optage plads på dit bord, og samtidigt uden at give nogen form for genskin i skærmen.
Som jeg var inde på tidligere, så virker det bagerste lys naturligvis kun, hvis der er en væg bag skærmen, som kan reflektere lyset. BenQ har designet det bagerste lys med hvad de kalder et “triple-curvature” design, som skal være med til at sprede lyset bedre bag skærmen.
Personligt har jeg været glad for det indirekte lys bag skærmen, som skaber en naturlig og blød spredning op af væggen. BenQ siger selv at de har forbedret spredningen af lyset med 423% i forhold til deres tidligere version. Det har jeg dog ikke mulighed for at efterprøv,e men jeg kan konstatere at bagbelysningen er meget behagelig.
Det primære lyd foran skærmen er også en god tilføjelse til skrivebordet. Det giver mulighed for en behagelig og jævn belysning af bordet lige foran min monitor, men uden at der er antydningen af genskin i skærmen.
Det har været hurtigt at tilpasse indstillingerne via den praktiske trådløse controller. I praksis endte jeg ikke med at bruge den ret meget under min test, da jeg hurtigt fandt en indstilling som jeg synes om. Herefter sørgede den lille sensor for automatisk at tænde og slukke for lyset.
Når jeg ville tilpasse lyset, var det dog let og hurtigt via controlleren og den trådløse feature betyder, at tingene føles lidt ekstra lækre. Jeg foretrækker i forvejen trådløst tilbehør, så det var dejligt at kunne tilføje funktionalitet til skrivebordet uden at det betød endnu et kabel på bordet.
Pris
Jeg kan i skrivende stund finde BenQ ScreenBar Halo 2 med en online pris på lige under 1500 kroner. Det er et par hundrede kroner mere end deres første generation i Halo serien.
Konklusion
BenQ har med ScreenBar Halo 2 skabt et lækkert produkt til at oplyse området omkring din computer på en behagelig og fleksibel måde.
ScreenBar Halo 2 skaber et behageligt lys, som kan tilpasses til de fleste situationer. Prisen på lige knap 1500 kroner er ikke urimelig for en lyskilde i høj kvalitet.
Vi lander med en endelig karakter på 9 for et veludført produkt med gode fleksible features.
Fordele
Ulemper