Insta360 Ace Pro

PXL_20240202_120956341.MP
Insta360 er klar til at tage kampen op med GoPro med deres nye insta360 Ace Pro action kamera. Det kommer med en række features, der får det til at skille sig ud på trods af at ligne konkurrenten meget.

Centrale specifikationer

  • 2,4” Flip Screen
  • 1/1.3" F2.6 sensor
  • 8K (16:9) : 7680x4320@24fps shooting


En tur rundt om Insta360 Ace Pro

Inden vi kommer helt i gang, så vil jeg lige understrege, at der er to versioner i Insta360 Ace serien. Der er den almindelige Ace og så er der Ace Pro, som er den vi ser på i dag. Der er en række mindre hardware forskelle, men de to kameraer ligner hinanden meget, så det kan være let at tage fejl. 

Insta360 Ace Pro størrelse.jpg

Udformningen på Insta360 Ace Pro er som de fleste action kameraer af denne type. Det er en velkendt formfaktor, som i de fleste tilfælde fungerer fint. Det er en balance imellem at være praktisk og lille, men stadig have plads til så meget hardware, at man kan tage gode billeder og optage skarpe videoer. 

På fronten er det naturligvis den store linse, der fylder. Den er på Ace Pro versionen lavet i samarbejde med Leica. 

Det er med en 1/1.3" F2.6 sensor, som giver mulighed for at optage video i op til 8K ved 24 FPS. Der er dog også mulighed for helt op til 240 FPS, hvis man skifter ned til 1080p-opløsning. På mellemtrinnene 2,7K eller 4K har man mulighed for op til 120 FPS.

Insta360 Ace Pro linse.jpg

Ved siden af har du et lille display, som viser dig hvilken indstilling du pt befinder dig på. Der er ingen mulighed for at skifte indstillinger eller andet her. Det er udelukkende en status skærm. 

På venstre side finder du lemmen, der åbner op til det udskiftelige batteri. På højre side har vi power knappen sammen med lemmen, der giver adgang til et USB C stik og MicroSD pladsen. Her er det vigtigt at sørge for at få købt det rigtige MicroSD kort hvis man vil udnytte mulighederne for 8K eller høje frame rates. Til den slags kræver det, at man har et hurtigt kort og der er ingen internt lager på Insta360 Ace Pro. 

Insta360 Ace Pro side.jpg

På bagsiden af kameraet finder vi en 2,4” touch skærm. Det er her man kan se hvad man optager og naturligvis også tilgå indstillingerne, så man kan skifte optageindstilling og alle de andre ting. 

Skærmen er en Flip Screen, så den kan indstilles både så man kan se sig selv, hvis det er nødvendigt, eller blot på et mellemtrin, så man kan skyde alternative vinkler og stadig fange det man vil. 

Insta360 Ace Pro flip up skærm.jpg

Det er en rar detalje at have med. Specielt hvis man vlogger, eller bare gerne vil optage sig selv på vej ned af den sorte piste på skiferien. 

I bunden af kameraet har vi det magnetiske kliksystem, som man kan bruge til at forbinde til forskellige tilbehør. 

Der er en sugekop med til fæstning på glatte overflader, men Insta360 har et bredt udvalg af tilbehør, som kan bruges med Ace Pro eller andre Insta360 produkter. 


Software

Helt som jeg også var inde på, da jeg kiggede nærmere på Insta360 X3 eller GO 3, så ligger en stor del af magien ved Insta360 produkterne i softwaren, og den er bogstaveligt ikke til at komme uden om med Insta360 Ace Pro. 

Den indledende opsætning sker via Insta360 app’en på din telefon. Her skal enheden forbindes med app’en, før du kan låse op for den fulde oplevelse. 


Insta360 app’en er samlingspunkt for alle Insta360 produkterne og er altså ikke udelukkende beregnet til Ace Pro. Det betyder, at der findes et stort udvalg af andre ting i app’en, som ikke direkte har noget med Ace Pro enheden at gøre. Samlet set fungerer det lidt som et Insta360 community, hvor man kan uploade sine optagelser og dele dem med andre. 

Screenshot_20240125-094429.png

Der er også et bredt udvalg af tutorials, så du kan lære at bruge din Insta360 enheder eller bare til at samle inspiration til nye måder at bruge dem på. 

Hvis vi ser på funktionaliteten specifikt for Ace Pro, så kan du via app’en dels styre enheden på alle de samme måder, som fysisk på selve enheden. Det vil sige, at du kan skifte indstillinger, modes og starte eller stoppe dine optagelser. App’en kan også fungere som viewfinder, så du kan se hvad du filmer, selv om du måske ikke direkte kan se kameraet. Eneste krav er naturligvis, at du er inden for Bluetooth rækkevidde.

Det er let at navigere rundt i de mange forskellige muligheder via app’en. Meget af det kan også gøre på touchskærmen på Ace Pro. Det er dog en ret lille skærm, så det er ofte lettere at gøre via app’en 

Screenshot_20240311-145002.png

Du kan dog også igennem app’en gennemse og tilmed redigere dine optagelser. Det kan du gøre med optagelserne fra din Ace Pro, men det er også muligt at kombinere det med de optagelser du har fra din telefon. 

Den inkluderede editor giver mulighed for at kombinere, og klippe videoklip og tilføje effekter i form af grafik, tekst, musik og meget andet. Der er ret omfattende muligheder via app’en, men da det er tunge filer at arbejde med, så kræver det en beefy telefon, hvis ikke det skal blive en alt for langsommelig affære. 

Der er dog også mulighed for at bruge Insta360 Studio på din PC. Her er der dog ikke de samme muligheder for at tilføje musik, grafik og andre elementer. Det er forbeholdt Insta360 app’en på din telefon. 

I stedet for kan Desktop app’en bruges til at trimme og redigere klip sammen. 

Screenshot_20240311-144557.png

Overordnet set er der utroligt meget hjælp og funktionalitet at hente i Insta360 app’en. Det er lige før det kan være lidt overvældende, så meget der er tilgængeligt. Der skal også sorteres lidt i det, da app'en som sagt dækker alle Insta360 produkterne og ikke kun Ace Pro.

Det eneste jeg havde ønsket var dog, at man også i desktop programmet havde adgang til de mange værktøjer, som man kan bruge i smartphone app’en. Det ville betyde, at man havde adgang til en meget mere strømlinet mulighed for at redigere videoer. Det kan godt blive en anelse for småt på en smartphone trods alt. 


Test

Jeg har haft besøg af Insta360 Ace Pro i et par måneder nu og har i den periode testet den af på forskellig vis. Jeg har desværre ikke været på eksotiske rejser eller skiferie, så jeg har måtte affinde mig med det meget triste grå danske vintervejr. 

Som vi har set med andre produkter fra Insta360, så er der et væld af indstillinger og optage modes tilgængeligt med Ace Pro. Det kan være en anelse overvældende til at begynde med, når man skal finde rundt i de mange muligheder. 

Heldigvis er der dog god hjælp at hente i den medfølgende app, og når man lige har brugt lidt tid på at navigere i junglen af muligheder, er det rart at have mulighederne.

Insta360 Ace Pro ude og svømme.jpg

Det betyder, at det er et utroligt fleksibelt kamera, som fungerer fint til både en tur i skoven med familien eller en tur ned af den sorte piste. 

En detalje som jeg dog oplevede var, at der var en smule forsinkelse mellem hvad der skete foran kameraet og billedet på skærmen. Det er mest udpræget ved høje framerates og med stabilisering slået til. Det betyder dog, at det kan være lidt svært at frame sine billeder, når man kigger på skærmen, men hele tiden er lige en lille smule bagefter virkeligheden.

Den forsinkelse bliver betydeligt mere tydelig hvis man bruger Insta360 app'en som viewfinder. Der er kan det let komme op over et sekunds forsinkelse hvilket naturligvis kan sætte begrænsninger for brugbarheden.

I forhold til billedkvaliteten, så vil det naturligvis afhænge af, hvilken indstilling man vælger. Er man i de høje opløsninger, så vil man dog generelt få rigtigt gode billeder ud af Insta360 Ace Pro. Muligheden for 8K er kun op til 24 FPS, så til deciderede Action optagelser er det måske ikke så relevant. Der hvor det er mere relevant er muligheden for Pixel Binning som kan være med til at give bedre billeder selv hvis du ikke filmer ved 8K. 

Der er en god farverepræsentation og specielt i gode lysforhold skinner optagelserne fint igennem. Jeg vil dog anbefale, at man måske tweaker indstillingerne en smule, alt efter om man regner med at bruge billederne på sin telefon, eller på en fuld format skærm. 

Insta360 Ace Pro i vandet.jpg

Som standard er skarpheden i billederne skruet lige en tand for meget op i min bog, hvis man ser tingene på en normal skærm. Billederne ser gode ud i den mindre format på en smartphone, men jeg bryder mig ikke om det look, det giver på større skærme. 

Et sted hvor Ace Pro vinder mange point er dog i din stabilisering. Der er flere forskellige trin af stabilisering at vælge imellem. Både standard og High giver dog super stabile billeder selv under udfordrende forhold. Jeg har forsøgt at udfordre Ace Pro så meget jeg kunne og fik stadig super fine og brugbare billeder ud af det. 

Pris

Jeg kan i skrivende stund finde Insta360 Ace Pro med en online pris på lige under 3800 kroner. Det er i den lidt høje ende for et Action Cam i denne formfaktor. Det er uden tvivl delvist båret af flip up skærmen. 


Konklusion 

Insta360 her med deres Ace Pro Action Cam lavet et alsidigt og velbygget kamera med et væld af funktioner. 

Flip Up skærmen er en god bonus, hvis du er på udkig efter et Action Cam, som også kan fungere som Vlog-kamera når du er på tur. 

Prisen er til den lidt høje ende for et kamera i denne formfaktor og skærmen er som sagt uden tvivl en stor del af den ekstra pris. Så det skal altså være en feature man ser sig selv bruge, hvis det skal give mening.

Insta360 Ace Pro monteret.jpg

Ud over skærmen og 8K muligheden, så er der dog ikke noget der skiller Insta360 Ace Pro super meget ud fra mængden af andre lignende Action Cams.

Det hele underbygges dog af en solid software, som vil spille godt sammen med andre Insta360 enheder hvis man har dem. 

Vi lander med en endelig karakter på 8 for et Action Cam, der leverer gode billeder og solid stabilisering. 


Fordele: 

  • Mulighed for 8K opløsning til de krævende (dog kun 24 FPS)
  • God stabilisering
  • Solid software
  • Flip Up skærm


Ulemper

  • Lidt forsinkelse på skærmen

Vores partnere