Backforce V - Tysk siddekomfort: Test

Backforce V
Som hardware og gaming nørder sidder de fleste af os, sikkert en del timer hver uge foran skærmen. Netop derfor kan det godt betale sig at sørge for, at bagenden og ryggen er placeret i en god stol. Det kan være forskellen mellem en god afslappende gaming aften, eller en anstrengende eller måske endda direkte ubehagelig en af slagsen. I dag tager vi et kig på Backforce V, fra det tyske firma Backforce.

Specifikationer

 • Cover with Backforce emblem, to accommodate the Gamer Pulse LED (upgradeable, included with EINS and PCGH) in the backrest.
 • Height-adjustable armrests for optimum relief of the shoulders (Fold Away 2D Armrests with EINS, PCGH and RED BLUE Edition)
 • Customisable patches for your nickname
 • Seat with two zones in different firmness levels
 • High-quality synchronous mechanism with automatic weight adjustment
 • Ergonomic backrest with profiled wood
 • 65 mm wheels, suitable for all surfacesautomatic weight adjustment
 • Integrated fixed lumbar support
 • Back shell: plastic, black
 • Covers: recycled PET fabric, Oeko-Tex 100 & GRS certified
 • Ideal for heights from 151 - 192 cm
 • Tested for body weight from 45 - 130 kg
 • With EINS, PCGH and RED BLUE: Fold Away Armrests
 • 10 YEARS WARRANTY (1MB)
 • MADE IN GERMANY

Helt centralt for en stol er størrelserne, og her angiver Backforce at Backforce V stolen kan bruges af personer, der måler imellem 151 og 192 cm og i vægtklassen 45-130 kg. Det giver et ret godt spænd, som burde indfange de fleste brugere. 

Backforce V kan fås i syv forskellige farvekombinationer, hvor vores testeksemplar er den der hedder Green Sand.


Noget som også er værd at bemærke er, at stolen er fremstillet i Tyskland. Det adskiller den fra stort set andre “Gaming Stole” på markedet, som næsten uden undtagelse alle sammen er fremstillet på et par forskellige fabrikker i Kina, uanset hvilket brand der ender med at stå på dem. 


Samling og en tur rundt om Backforce V

Inden vi kan se nærmere på stolen, skal den naturligvis samles. Backforve V kommer adskilt, som de fleste andre stole på markedet. Det sker naturligvis for at lette transporten. 

Backforce V kassen.JPG

På trods af ikke at være lavet det samme sted, som 99% af alle andre Gaming Stole på markedet, så er processen med at samle den meget den samme. Der følger en fin vejledning og værktøj med fra Backforce til opgaven. 

Backforce V delene.JPG

Backforce har endda designet kassen, som det hele kommer i, så den hjælper med samlingen. 

Backforce V samlevejledning.JPG

Det tog mig omkring 10-15 minutter at samle stolen. 

Samling af stolen Backforce V.JPG

Selvom det naturligvis er begrænset, hvor meget man kan variere designet på en kontor eller gaming stol, så har Backforce alligevel rystet posen lidt.

Det ses mest tydeligt i deres valg til designet af ryggen, som er V formet, hvilket også er kilden til navnet på stolen. Det er et lidt anderledes look, som man måske lige skal vænne sig til. 

Backforce V.JPG

Når man bestiller Backforce V kan man vælge den i syv forskellige farver, hvor vores eksemplar er i Green Sand varianten. Man skal også være opmærksom på, at der er en lille forskel ved et par af dem. Tre af dem, EINS, PGHC og Red Blue, varianterne har armlæn der kan foldes tilbage og væk.

Backforce V Colors.png

Vores version er begrænset til højdeindstilling af armlænene. De kan ikke indstilles i vinkel, placering eller drejes væk. Hvis man vil, kan man dog tilkøbe de såkaldte 5D armlæn, hvis man vil have flere indstillingsmuligheder. Det er dog et tilkøb til omkring 500 kroner. 

Skuldermærker konfiguration.jpg

På toppen af ryggen er der to aftagelige velcro navneskilte. Det er som standard blot et Backforce Logo og et V for modelnavnet. Det er dog, via Backforce hjemmesiden, muligt at bestille og lave sine egne. Der har man 12 tegn at gøre godt med og muligheder for at vælge farver osv. Prisen for to tilpassede mærker ender på ca. 100 kroner ekstra. 

Backforce V ryglæn tekstur.JPG

Materialerne på sædet er lavet af genbrugsmaterialer i PET stof. Det er fremstillet af plastflasker, men føles behageligt nok og med en overflade der burde være let at vedligeholde.

Hovedstøtten kan heller ikke justeres i højde eller andet. Der er dog på bagsiden et lille aftageligt Backforce logo. Det kan udskiftes med deres Gamer Pulse Brooch, som kan tilføje lidt RGB lir til stolen, hvis man ønsker det. Det er dog også et tilkøb. 

Ryglænet kan lænes tilbage og det er muligt at låse det i den bagerste indstilling, hvis man ønsker det fast der.

Siddehøjden kan justeres fra 46 til 58 cm


Testen

Indledningsvist vil jeg starte med at sige, at siddekomfort og valg af stol, altid vil være en ret subjektiv ting. Som med så mange andre ting, foretrækker vi tit forskellige ting, og det vil naturligvis også afspejle sig i denne anmeldelse. Jeg går til den med mine egne præferencer, men forsøger at beskrive oplevelsen, så åbent og ligetil som muligt. 

Jeg har haft Backforce V stolen på kontoret i omkring en måned nu, og har brugt den som min primære stol i den periode. 

Min indledende oplevelse af stolen er, at det er en stol med en relativt fast, nogen vil måske sige hård, siddeoplevelse. Normalt er min kontorstol en Markus stol fra IKEA, som helt klart har en betydeligt blødere pude, end det er tilfældet med Backforce V. 

Jeg har dog også efterhånden prøvet ret mange andre stole, herimellem et væld af forskellige Gaming Stole, i det efterhånden klassiske Racing look. Backforce V er en anelse hårdere end gennemsnits stolen i den sammenhæng. 

Når det er sagt, så er det dog ikke noget, som jeg har oplevet som ubehagelig selv efter længere tid. Det er dog noget, der måske lige kræver lidt tilvænning, alt efter hvad man evt. kommer fra tidligere.

Armlæn Backforce V gaming stol.JPG

Under præsentationen af Backforce V stolen, forklarede holdet fra Backforce selv, at man i skiftet fra en gammel, og måske dårlig stol, til en ny og bedre godt kunne opleve et vist ubehag i starten. Som de beskrev det, var det simpelthen fordi kroppen skulle vænne sig til de nye forhold. Hvor meget sandhed der er i den udtalelse vil jeg ikke udtale mig om og, den må stå for deres egen regning. 

Jeg oplevede dog ikke noget direkte ubehag under min test af Backforce V, men som sagt så, krævede det lige en anelse tilvænning til den nye lidt hårdere siddekomfort. 

Ryggen kan vippes tilbage, hvilket er meget rart. Det er dog kun muligt at låse den i enten den helt tilbagelænede position, eller en position uden tilbagelæning. Jeg ville virkeligt gerne have set, at der var mulighed for at låse den i en mellemposition også, da den som udgangspunkt ville passe mig lidt bedre.

Hjul Backforce V Gaming Stol.JPG

De monterede hjul på Backforce V er rigtigt gode, og glider dejligt let og ubesværet over parketgulvet på mit kontor.

Personligt bruger jeg ikke rigtigt armlæn på min kontorstol, og jeg har faktisk helt fjernet dem på min normale Markus stol fra IKEA. Fleksibiliteten er naturligvis en anelse begrænset i vores version, da den eneste indstillingsmulighed er i højden.

Overfladen er dog tilpas blød og den smule, som jeg brugte dem under min test, var fine og behagelige. Når jeg sidder i den tilbagelænede stilling, ville det dog have været lækkert, at kunne trække dem længere bagud. I den stilling sidder de for langt fremme, til at kunne bruges behageligt for mig. 

Materialerne og byggekvaliteten af Backforce V Stolen er rigtigt lækre. Jeg kan naturligvis ikke udtale mig om holdbarheden på lang sigt, baseret på den begrænsede tid jeg har testet. Der er dog ikke noget, der under min test har givet mig anledning til at tvivle på kvaliteten af materialerne. 

Skuldermærker Backforce V.JPG

Oven i det kan man sige, at Backforce giver 10 års garanti på stolen, så de må have tiltro til materialernes holdbarhed.


Pris

Jeg har ikke kunnet finde Backforce V stolen hos nogen danske forhandlere, i forbindelse med testen her. 

Den kan dog bestilles direkte fra Backforce hjemmesiden, med levering til Danmark for en samlet pris på 3400 kroner i vores version. 

Det placerer den i mellemsegmentet for gaming stole, hvor hovedparten typisk ligger et sted omkring 1500 kroner. 

Jeg vil dog sige, at med den kvalitet og features, som er med her, sammenlignet med havet af ens udseende gaming stole på markedet, så rammer Backforce en meget fornuftig pris. 


Konklusion 

Det kan virkeligt godt betale sig at finde en stol, der støtter godt og som er behagelig at sidde i, hvis man bruger mange timer foran skærmen. 

Gaming stole er blevet meget populære over de sidste år, men problemet er, at LANGT de fleste stort set ikke adskiller sig fra hinanden. Det udspringer af, at de alle sammen er lavet på de samme fabrikker i Kina, hvor de forskellige producenter så kan ændre en smule på farver, logo og materialer på, hvad der så ellers er en standard stol. 

Det gør Backforce op med, ved at præsentere en stol, der både er designet og produceret i Tyskland. Det betyder, at de selv har haft kontrol over hele processen. 

Ryggen Backforce V.JPG

Så selv om de på mange måder holder sig rimeligt til den etablerede formel for en gaming stol, så har de rystet posen lidt. Det betyder, at vi med Backforce V får en stol, der rent faktisk skiller sig lidt ud i havet af gaming stole. 

Holdet hos Backforce har fået lavet en stol, som leverer gode materialer med fokus på genbrug og en solid byggekvalitet. 

Siddekomforten er til den lidt hårdere side, men jeg har været glad for den i den tid som jeg har testet den. 

Jeg ville ønske at der var lidt flere indstillingsmuligheder med ryglænet, som kun kan låses i yderpositionerne. 

I forhold til pris og kvalitet lander Backforce V med en rigtigt godt pris. Specielt hvis man tænker på, at den er produceret inden for EU. 

Vi lander med en endelig karakter på 8 for en solid og veludført stol, som dog lige mangler lidt på indstillingerne. 


Godt: 

 • Gode materialer og solid byggekvalitet
 • Design der skiller sig lidt ud i mængden
 • Designet og produceret i EU


Skidt: 

 • Lidt begrænsede indstillinger for ryglænet


Vores partnere