Centrale Specifikationer:
En tur rundt om ASUS ROG Destrier Core
Som stort set alle andre gamingstole på markedet kommer ROG Destrier Core adskilt i en kasse, og man skal selv klare opgaven med at samle stolen. Processen er ret ligetil og består af at samle stellet med hjul og gascylinder samt selve stolen med sæde, armlæn og ryglæn.
Alt hvad man skal bruge af skruer og værktøj er med i kassen og ASUS har gjort lidt ekstra ud af værktøjet, hvilket er lækkert at se.
Det tog mig omkring 20 minutter at få stolen samlet, og opgaven var ret lige til. Skruer osv var tydeligt markeret, så der var ikke nogen tvivl om hvor de enkelte skruer skulle bruges.
Det færdige resultat er en gaming stol der træder væk fra det efterhånden klassiske racer desig,n som har været kendetegnet for gaming stole i lang tid. I stedet for er det en stil, som ASUS selv kalder Ergo Gaming Chair.
Det er en stil som jeg personligt er meget mere glad for, da jeg ikke er specielt glad for racer designet. Jeg synes ikke det æstetisk er specielt smukt og jeg synes heller ikke de er behagelige at bruge i længere tid.
Derfor er jeg naturligvis glad for, at vi efterhånden ser flere stole af denne type.
Designet på ROG Destrier følger rigtigt fint det lidt futuristiske stil, som vi ser på tværs af ASUS’ ROG produkter og stolen passer altså rigtigt fint ind i ROG stilen. ASUS kalder det selv et Cyborg inspireret design.
Materialerne består af en kombination af metal i basen, mens selve rammen på stolen er lavet af nylon. Sæde og ryglæn er lavet i et mesh materiale, som giver en rar grad af åndbarhed, mens det stadig er fleksibelt nok til at være behageligt.
Rammen i bunden er som sagt metal og føles super solid. Destrier Core kommer med 75 mm casters, som kører godt og stille over gulvet.
I stedet for en løs nakkepude, som man ser på mange andre stole, er der på Destrier Core en fastmonteret nakkestøtte. Den har dog en rigtigt fin grad af tilpasning eller kan vippes helt væk, hvis man foretrækker det. Her finder vi også et ASUS ROG logo, så ingen er i tvivl om, hvilket brand der er tale om.
De to armlæn har også en høj grad af tilpasningsmuligheder. ASUS har lavet stolen så den også let kan bruges til gaming på mobile enheder, som din smartphone eller deres egen ROG Ally enhed. Det betyder, at armlænene kan hæves op til 15 cm, hvilket er betydeligt mere end de fleste andre stole. Resultatet er at du kan få en ret behagelig siddestilling, hvis man gamer på en håndholdt enhed.
Ud over højden så kan selve armlænet også tilpasses. Det kan skubbes frem og tilbage og roteres 360 grader, så man kan få den optimale indstilling.
Der er også gode muligheder for at tilpasse din siddestilling. Der er naturligvis den normale højdeindstilling, som tilpasses via gascylinderen i stolen. Her er Destrier Core vurderet til en maksimal vægt på 136 kilo.
Sædet kan skubbes frem og tilbage, så man kan justerer sædedybden. Ryglænet kan vippes frit tilbage til 125° og kan låses i tre trin på henholdsvis 90°, 112° eller 125°.
Den sidste justering er lændestøtte, som kan justeres fra bagsiden af stolen. Den kan flyttes op og ned for at ramme den position, der passer bedst til dig. Oven i det kan den via de to drejeknapper justeres ind eller ud.
Samlet set synes jeg at justeringsmulighederne på ASUS ROG Destrier Core er rigtigt fine. Som man måske kan høre på navnet, er der også en almindelig ROG Destrier (non Core) stol. Den har en anelse flere muligheder for justering, samt en mindre opgradering af materialer og detaljer.
Test
Jeg har haft ROG Destrier Core, som min primære kontorstol i to uger nu, og har været meget tilfreds med den.
Jeg har længe været træt af de klassiske gamingstole i Racer stilen, da jeg hverken har fundet stilen eller siddekomforten specielt god. Da jeg skiftede væk fra gaming stole med raceing designet var det til en IKEA Markus kontorstol, som i mange år nu har været min primære stol. De nye serier af gaming stole, som ASUS ROG Destrier Core, har mange lighedspunkter med den slags stole, men der er skruet op for både materialer og generele features.
Destrier Core har et væld af indstilingsmuligheder der betyder, at stolen kan tilpasses relativt let og hurtigt så den passer til de fleste. ASUS angiver selv at stolen egner sig bedst til personer med en højde mellem 165 cm og 185 cm og en vægt under 135 kg. Det er et spænd, der dækker en stor del af befolkningen, og som også passede mig super fint.
Der er naturligvis de klassiske indstillinger med højde og tilt muligheder. Destrier Core giver dog også gode muligheder for tilpasning af lændestøtte og sædedybde. Tilpasningen af sæde og højde sker via de klassiske vippe mekanismer under sæddet. Lændestøtten kan skubbes op og ned, mens justeringen af dybden sker via to skruer. Alt sammen let og lige til og jeg havde hurtigt tilpasset stolen, så den passede til netop mig.
I rigtigt lang tid har armlæn på gaming stole været stort set den samme oplevelse, men også her ser vi lidt nytænkning. ASUS har givet Destrier Core den største højdre justering, som jeg har set på nogen stol. ASUS selv skriver det er for at gøre mobil gaming så behagelig som muligt i stolen, hvilket giver god mening. Stiller jeg armlænene i den højeste indstilling passer det med, at jeg får en god siddestilling til gaming med en håndholdt enhed.
Oven i højden kan armlænet også skubbes frem og tilbage og roteres 360 grader, hvilket giver et ret stort spænd i mulighederne. Justering af højde og rotation kræver at man trykker på en knap på armlænet, mens man frit kan skubbe armlænet frem og tilbage. De er dog ret stramme at flytte, hvilket er en fordel i min bog. Andre stole jeg har testet har været meget løse, hvilket betyder at jeg titl kan komme til at skubbe dem når jeg rejser eller sætter mig i stolen, hvor jeg ofte bruger armlænene.
Jeg synes generelt at justeringsmulighederne på Destrier Core er nogen af de bedste jeg har set på en stol af denne type. Det betyder, at stolen let kan bruges i flere konfigurationer og stadig give en behagelig siddestilling. Det virker måske som små ting, men det giver samlet set en rigtigt god oplevelse af stolen og det betyder, at jeg har været glad for at bruge den både ved skrivebordet foran computeren og ved hobbybordet.
Heldigvis følges de gode indstillingsmuligheder også op af en god siddekomfort. Jeg bruger mange timer om ugen i en stol, både i forbindelse med arbejde og hobby nørderier, og derfor er en god stol et must, hvis det skal være behageligt i længere tid. Her synes jeg i den grad at ASUS ROG Destrier Core har været en behagelig oplevelse.
Materialerne er behagelige og stolens design er så åbent, at jeg ikke føler mig begrænset i forhold til min siddestilling, hvilket kan være tilfældet med andre stole, hvor sæddet er mere lavet som en skål. Jeg skifter tit siddestilling i løbet af dagen og kan i perioder godt lide at have et ben oppe under mig. Til den lidt specielle stilling var Destrier Core helt uden begrænsninger.
Pris
Jeg kan pt ikke finde ASUS ROG Destrier Core hos nogen danske forhandlere endnu. ASUS har dog selv oplyst en vejledende salgspris på 4490 kroner.
Til sammenligning koster den normale Destrier stol pt omkring 6300 kroner, så der er en del at spare ved at vælge Core varianten.
Sammenlignelige stole som fx Fractal Design Refine Mesh kan i skrivende stund findes med en onlinepris på 4300 kroner eller en Thunder X3 XTC til omkring 2600 kroner.
Konklusion
ASUS ROG Destrier Core er en super lækker gaming stol, som træder lidt væk fra racing looket. Stilen er dog umiskendeligt “gamer” og falder fint ind i Republic of Gamers stilen fra ASUS. Som min kone udtrykte det: “Den er da ret maskulin hva?”
Om man bryder sig om stilen eller ej er naturligvis en smagssag, men personligt synes jeg den tager sig meget godt ud sammen med et gaming setup, og det er klart en bedre stil end racing stolene.
I forhold til komfort så har jeg været super glad for ROG Destrier stolen. Det behagelige mesh materiale er rart at sidde på selv i længere tid, og de mange tilpasningsmuligheder betyder, at man kan få den indstillet helt som man vil.
Selv om temperatur ikke er et problem lige for tiden, så forudser jeg dog også at man om sommeren vil blive glad for den ekstra åndbarhed, som man får med et mesh materiale.
ASUS ROG Destrier Core er en af de mest behagelige gamingstole jeg har testet til dato. Der er gode tilpasningsmuligheder og både byggekvalitet og materialer føles solide og vel samlede.
Jeg oplevede under min test ingen irriterende knirke lyde eller andet, som jeg fx gjorde med Fractal Design Refine stolen.
ASUS har trimmet tingene ned i forhold til deres almindelige Destrier stol og det har resulteret i en solid besparelse. Jeg har ikke selv testet den normale version, så kan ikke selv sige hvor stor forskel det gør, at der er sparet lidt på fx materialer, men ser man alene på specifikationerne er der ikke ret meget forskel imellem de to stole. Det til trods for at der er en prisforskel på næsten 2000 kroner.
ASUS ROG Destrier Core er stadig en stol i den dyre ende af markedet, men hvis man synes om stilen, så synes jeg faktisk prisen er givet godt ud. Jeg bruger mange timer om ugen i min stol både til arbejde og fornøjelse, så det betyder meget at jeg sidder godt.
I den henseende rammer Destrier Core plet, og selv lange dage i stolen føles behagelige.
Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Great Product Award for en gaming stol der skiller sig ud. Prisen er til den høje side, men kombinationen af design, features, materialer og komfort gør det i min bog til en stol, der er prisen værd.
Fordele:
Ulemper: