Razer Kraken 7.1 v2 Virtual Surround Sound headset

Det er blevet tid til at kigge på et headset fra den populære producent Razer. Der er dog ikke tale om et helt nyt produkt, men en opgradering af deres populære Kraken serie. Er der kommet nævneværdige forbedringer, eller er det samme produkt med nyt navn? Læs med når vi tester Kraken 7.1 V2 Surround Headsettet.

Introduktion

 

Man kan ikke sige gaming uden at nævne Razer, der har hænderne i alt lige fra lyd til mus og sågar hele gamer bærbare. Vi skal denne gang kigge på deres Kraken 7.1, som har været til test her på siden, men Razer har haft dem en tur forbi tegnebrættet for at lave forbedringer på den gamle formel. Razer har valgt at kalde headsettet for Kraken 7.1 v2, hvilket ikke giver spørgsmål til at dette er næste generation i serien.

 

 

Husk altid at tage en tur forbi PriceRunner.dk inden du køber dit næste stykke hardware.

 

 

 

 

De tekniske specifikationer fra Razer’s egen hjemmeside:

 

Kraken 7.1 v2

  • Frequency response: 12 Hz – 28 kHz
  • Impedance: 32 Ω @ 1 kHz
  • Sensitivity (@1 kHz): 123 dB
  • Input power: 30 mW (Max)
  • Drivers: 50 mm, with Neodymium magnets
  • Inner ear cup diameter: 56 mm / 2.2 in
  • Connection type: USB Digital
  • Cable length: 2 m / 6.6 ft
  • Approx weight: 346 g / 0.76 lbs

Microphone

  • Frequency response: 100 Hz – 10 kHz
  • Signal-to-noise ratio: > 55 dB
  • Sensitivity (@1 kHz): -38 ± 3 dB
  • Pick-up pattern: Active noise-cancelling*, unidirectional MEMS boom

*Available on PC Only

 

Indpakning og tilbehør 

 

Det er ikke mange ting, man får med, når vi tager et kig i kassen med headsettet. Kassen har den velkendte Razer farve, med lysegrønne sider med en sort forside og bagside. Forsiden har et billede af Kraken 7.1 v2, mens bagsiden byder på 3 highlights af produktet. Razer reklamerer med at Kraken byder på Advanced 7.1 virtual surround sound, 50mm Razer custom tunede drivers til gaming, samt at headsettet er letvægtsaluminium.

 

 

Når vi åbner kassen ligger headsettet beskyttet er formstøbt plastik, sammen med skumgummi på indersiden af låget til at beskytte Kraken 7.1 v2, kassen indeholder en lille manual sammen med et Razer logo klistermærke.

 

Selve Razer Kraken 7.1 v2 headset

 

Vi skal selvfølgelig have headsettet ud af kassen og kigge nærmere på det. Selve Kraken 7.1 v2 er meget neutral i designet - det er ikke et headset hvor Razer har følt et behov for at skulle eksperimentere med designet. De har sørget for at holde headsettet simpelt, og i stedet fokuseret på performance.

 

 

I toppen er der indgraveret RAZER, mens på begge ørebøffer, ser vi Razer’s logo i RGB. I venstre ørebøf har Razer monteret en udtrækkelig mikrofon. Ørebøfferne er udstyret med blødt kunstlæder, og virker efter min mening en smule små i størrelsen ved første øjekast.

 

 

 

Kraken 7.1 v2 er ikke udstyret med en masse ekstra features eller noget ekstra unikt der yderligere skiller headsettet fra andre. Jeg kunne godt have ønsket at have volume knap og mute knap til mikrofonen på ørebøfferne eller ledningen - men det er nok mere en vanesag fremfor en nødvendighed.

 

Kablet er 2 meter langt, hvilket burde være mere end rigeligt uanset om man vælger at have headsettet sat til bagi eller foran. Kablet er meget fleksibelt men stadig med lidt modstand. Det føles ikke som om at Razer har valgt den billigste løsning her.

 

 

Software

 

Razer har udviklet en software som fungere sammen med deres produktermed navnet Razer Synapse. Fordelen med softwaren er du kan styre alle dit hardware fra Razer i et samlet program i stedet for at skulle døje med et til hvert produkt. Det gør det nemt hvis man har flere ting fra Razer, f.eks. at kunne synkronisere dem med bl.a. RGB lys, makroer osv..

 

En af de første ting Razer Synapse opfordrer til når headsettet kobles til for første gang er kalibrering af headsettet. Dette gøres for at opnå den bedste 3D scene ift. til brugeren for at give den bedste virtuelle surround sound oplevelsen.

 

Med kalibreringen overstået har vi mulighed for at finjustere nogle af tingene i headsettet. Den første menu er AUDIO, hvor vi kan indstille Bass og støjniveaue. Ydermere kan vi justere for klarheden af indkommende kommunikation- blandt andet under Skype samtale er det muligt at fjerne afsenders baggrundstøj, så du kan høre hans stemme bedre fremfor en masse unødvendig støj. 

 

 

 

Næste menu er MIC, hvor du som navnet antyder kan justere på mikrofonen volumen og indstille lydniveauet for hvornår mikrofonen skal ”reagere” på stemme. Du kan også aktivere noise cancellation, hvilket giver en mere klarhed for modtageren, sammen med Ambient noise reduction som fjerner baggrundsstøj i lokalet. Det er selvfølgelig noget vi skal se nærmere på under testen for at se om det også virker i praksis.

 

 

Den næste punkt er EQ, hvor du kan indstille de forskellige frekevenser. Der er en række presets du kan vælge imellem, men du har også muligheden for selv at rode med indstillingerne manuelt.

 

 

 

Den sidste kategori er LIGHTING, hvor det er muligt at ændre farven i Razer logoet på ørebøfferne. Du kan også vælge om lyset skal være statisk eller have en effekt såsom åndedræt mfl. Hvis du har andre Razer enheder, kan du synkronisere dem så at farver og effekter matcher, hvilket er perfekt hvis du har fundet en speciel farve du mener de alle skal bruge.

 

 

 

Test

 

Vi skal i gang med selve testen. Jeg kører Kraken 7.1 v2 igennem en masse musik, spil og bruger en masse timer med det, for også at se om komforten er god efter 1 time eller 3 timer. Vi skal også have gang i nogle Skype opkald for at se hvordan lyden er når det er tale, samt hvordan modtageren har det med mikrofonen og indstillingerne fra Razer Synopse.

 

 

Hvad angår musikken blev den kastet igennem lidt forskelligt. Selve lyden i Kraken 7.1 v2 klarer opgaven til UG. Lyden var klar, og der var ingen oplevelse af at højtalerne i headsettet blev presset, lige meget hvor højt de spillede. Selvom bassen skulle justeres lidt for at være tilpasset, formåede resten af lyden at given god lyd, som fik alle elementer til at fungere, både diskant og mellemtonerne blev udnyttet ordentligt, hvor de ikke blev forbi gået.

 

For at teste bassen og treble i headsettet, brugte jeg en test på nettet, som afspiller en lydfil, der sætter de to på prøve, ved at teste headsettet på frekvenserne. Under Bass testen, begyndte bassen at kunne høres ved 30 Hz. En God bass ville allerede begynde fra 20 Hz som er det laveste den menneskelige hørelse kan tage.

 

 

 

Hvad angår treble, for at måle headsettets højeste frekvens, formåede Kraken allerede at afspille med 15 kHz, her er maksimum 20 kHz, hvilket de dyreste headsets burde opnå. Da Kraken ikke har et prisskilt som et high end, er det stadig flot at kunne opnå så højt et tal på denne score.

 

 

Jeg havde ikke haft headsettet på i lang tid før første Skype opkald skulle klares, og det gav en god mulighed for at prøve mikrofonen af. En ting som hurtigt overraskede personen i den anden ene, var stilheden, der var flere gange han frygtede jeg var smuttet fra computeren, eller alt bag mig var slukket, hvilket ikke var tilfældet. Det var kun når jeg snakkede der kom lyd, hvilket også gjorde det behageligt for ham at have samtalen i gang, ved at der ikke var baggrundsstøj fra for eksempel fjernsynet.

 

 

Det gør også headsettet rigtig godt til LAN eller andre steder, hvor der måske kan være meget støj i baggrunden, men spilleren stadig har brug for at hans stemme går klart igennem til de andre på holdet. Det er lykkedes for Razer på dette punkt at lave et headset som er en oplagt mulighed for eSport’s folk eller den seriøse gamer, hvor det ikke kun er lyden der er vigtig, men også mikrofonen.

 

Vi skal selvfølgelig også have spillet igennem et First-Person shooter spil. I denne omgang bliver det Insurgency, da jeg er mere vild med selve effekterne der er lavet med våbnene samt lydende til dem. Der var ikke engang gået 2 minutter, før jeg allerede følte mig pinned, ved at fjenden skød på mig fra flere sider. Selvom jeg ikke altid kunne se dem, kunne jeg høre smældet fra skuddet når det fløj forbi mine øre.

 

 

Jeg fik også mulighed for at udnytte surround sound, da jeg flere af gangene kunne lokalisere hvor modstanderen kom fra. Sammen med fodtrin både fra dem og mig selv, blev jeg ”bombarderet” med indtryk af lyde som jeg skulle adskille fra hinanden.

 

Normalt har jeg personligt problemer med at have et headset på i for lang tid, 1-2 timer også får jeg enten hovedpine eller føler mit hoved har brug for en pause. Det var dog ikke tilfældet her, selv efter 4 timer kun med små pauser, var der endnu ikke opstået noget der mindede om hovedpine. Selvom at der ikke er noget ekstra støtte i bøjlen, så er Kraken 7.1 v2 så let, at den bare sidder perfekt.

 

Tidligere kommenterede jeg selve størrelsen på ørebøfferne. De virker meget små, men det er dog ikke et problem når de kommer på hovedet. Selve kunstlæderet er også så blødt, så selvom du måske har øre der er ”store” så sørger de for at omslutte tæt om ørene, og lukker alt lyd ude fra af. Jeg oplevede dog en mindre ulempe ved dette. Når ledningen kørte op og ned af min trøje, under bevægelse, kunne jeg høre friktionen i headsettet, hvilket kunne være et irritationsmoment til tider.

 

Pris & Konklusion

 

Det har ikke været muligt at finde Razer Kraken 7.1 v2 på nogle danske sider endnu. Dog har vi fundet den på nogle norske sider, hvor prisen ligger på 740.- DKK. Hvor prisen på Kraken 7.1 v1 har en pris på 719.- DKK. Vi kan dog allerede her sige, at de små ekstra penge der er givet, vil være det værd. Hvis du står mellem at skulle vælge den ældre Kraken fremfor den nye. 

 

 

Du kan læse mere om Kraken 7.1 v2 på Razers hjemmeisde, som banneret herunder linker til.

 

Vi skal selvfølgelig have lavet en opsamling og afslutning. Det har været en fornøjelse at bruge headsettet. Det er ikke fordi der er sket meget visuelt fra tidligere modeller også alligevel. Kraken 7.1 v2 er blevet meget mere neutral at se på, og det er også kun selve RGB logoet som afslører at det er Razer. Selve teksten på hovedbåndet, formår at blende ind hvilket jeg personligt godt kan lide. Tilbehør behøver ikke at skrige af hvilket brand det tilhører, men bare at de kan nøjes med små hentydninger.

 

Under musiktesten klarede Kraken 7.1 v2 sig rigtig godt. Jeg oplevede ikke et behov for at skulle skrue helt op for headsettet for at kunne nyde musikken, og allerede ved 50% var det nok til at jeg kunne sidde i min egen verden og kunne kun høre hvad der kom fra headsettet. Hvis jeg havde lyden helt op på 100%, kunne jeg have det hængende ved siden af, og stadig høre musikken klart som det kom fra en højtaler i skærmen. Det er selvfølgelig meget rart hvis man har brug for en pause fra at skulle sidde med det konstant, og lyden formåede stadig at være ”ren” uden at det skrattede.

 

Hvad angår oplevelsen med spil, så fungerer Razer Kraken 7.1 v2 rigtig godt. I FPS spil bliver surround sound virkelig udnyttet, og det er muligt at kunne lokalisere fjenden med lyden. Sammen med alle de lyde som kan komme under en kamp, formår headsettet stadig at kunne levere alle lyde uden problemer. Det er et headset som kan levere god lyd sammen med en mikrofon, der virkelig kan sørge for at dine holdkammerater hører hvert et ord fra dig.

Komforten kan jeg slet ikke sætte en finger på. Det er en af de få headset hvor at jeg ikke oplevede hovedpine eller andre gener ved brug i længere tid, undertegnet har et hoved der måler 58 cm i omkreds, hvilket hverken er stort eller småt. Så headsettet burde kunne bruges af de fleste.

 

En ting som tidligere har været oplevet med andre Kraken modeller, er det sleeved USB kabel. Razer har stadig ikke formået at kunne ordne problemet, hvor kablet skaber skrattende lyd i venstre ørebøf, når ledningen berører eller skraber mod tøjet. Det kan blive et irritationsmoment, hvor man skal være opmærksom på hvordan man sidder med headsettet.

Selvom Razer levere et godt produkt føler jeg stadig de skulle forbedre deres software til produktet. Man mangler lidt muligheden for flere indstillinger end bare musik når det kommer til EQ. Evt. en mulighed for at kunne skifte mellem, musik, spil og film. Det er selvfølgelig ikke noget med produktet at gøre, og handler mest om softwaren Razer Synopse som har sine mangler på det område.

 

Vi slutter testen af med at give en karakter på 8,5 til Razer Kraken 7.1 v2.

 

Godt

  • Enkelt design
  • God mikrofon
  • Virtual surround sound fungere rigtig godt
  • God kvalitet
  • Afspiller musik godt
  • God komfort, også ved længere tids brug

Knap så godt

  • Ledningen kan høres i venstre ørebøf ved bevægelse
  • Manglende volume/mute knap
  • Manglende profiler

 

Price & Conclusion

 

It has not been possible to obtain Razer Kraken 7.1 v2 on some Danish pages yet. However, we have found it in some Norwegian pages where the price is at 740.- DKK. Where the price of Kraken 7.1 v1 has a price of DKK 719.-. However, we can already say here that the little extra money that is given, it will be worth it. If you stand between having to choose the older Kraken rather than the new one.

 

We must of course have made a collection and closure. It has been a pleasure to use the headset. It's not that much has changed visually from previous models too anyway. Kraken 7.1 v2 has become much more neutral look at, and it is also only the RGB logo reveals that it is Razer. The text on the headband, manages to blend in which I personally like. Accessories need not cry out which brand it belongs, but just that they can make do with small allusions.

 

During music test performed Kraken 7.1 v2 very well. I saw no need for having to turn up the headset to enjoy music, and already at 50%, it was enough that I could sit in my own world and could only hear what came from the headset. If I had the sound up to 100%, I could have it hanging next to me, and still hear the music clearly as it came from a speaker from the monitor. Of course, it is very nice if you need a break from having to sit with it constantly, and the sound still managed to be "clean" without a crackle.

 

As regards the experience with the game, so act Razer Kraken 7.1 v2 really well. In FPS games surround sound really utilized, and it is possible to locate the enemy with the sound. Along with all the sounds that can come during a match, manages the headset still be able to deliver all sounds without problems. It is a headset that can deliver good sound with a microphone that can really make sure that your teammates hear every word from you.

 

The comfort I’m not able to put a finger on. It is one of the few headsets where I did not experience headaches or other genes using a longer time, signed with a head measuring 58 cm in circumference, which is neither great or small. So, the headset can be used by most people. One thing that has previously been experienced with other Kraken models, it is sleeved USB cable.

Razer has still not managed to fix the problem; the cable generates crackling sound in the left ørebøf when the cord touching or rubbing on clothing. It can be a nuisance when you have to pay attention to how you sit with your headset.

 

Although Razer deliver a good product I still feel they should improve their software product. It lacks a little possibility of more options than just music when it comes to EQ Possibly. an option to switch between, music, games and movies. It is obviously not something the product to do, and is mostly about software Razer synopsis that has its shortcomings in that area.

 

We finish the test by giving a score of 8.5 to Razer Kraken 7.1 v2.

 

Pros

  • Simple design
  • Good microphone
  • Virtual surround sound works really well
  • Good quality
  • Plays music well
  • Good comfort, even during extended use

 

Cons

  • The cord can be heard in the left earpiece by movement
  • Lack of volume / mute button
  • Missing profiles

Vores partnere