Sennheiser Urbanite XL Wireless

Livet er for kort til dårlig lyd som man siger – også når man er på farten. I dag skal vi kigge på Sennheiser’s Urbanite XL Wireless headset, der er deres bud på et headset til dem der er på farten og vil have den gode lyd med.

I disse moderne tider hvor flere og flere musikudbydere giver mulighed for at hente og streame musik i bedre lydformater med mindre hård komprimering, hvorfor så ikke investere i nogle ørebøffer der gengiver lyden på den måde det var beregnet på? Over ear, On ear, In ear – kært barn mange navne. Hvad der fungerer bedst er meget op til den enkelte, og Sennheiser har sendt os lidt af hvert til at kigge igennem i den næste tid. I dag lægger vi ud med deres Urbanite XL Wireless headphones – hvilket man nok kan kalde flagskibet. Det er klart det største par rent fysisk, og også det med flest funktioner.

 

 

 

Specifikationer på Sennheiser Urbanite XL Wireless

Vi lægger ud med de korte og lidt tørre facts omkring produktet inden vi pakker det ud og tager et lyt.

 

General Data

  • Ear coupling: Circum-aural
  • Transducer principle: Dynamic, closed
  • Play time: Up to 25 hours
  • Standby: 15 days
  • Connector: Bluetooth® 4.0 or universal cable with remote and microphone
  • Codecs: aptX®, SBC

Headphones

  • Frequency response: 16–22,000 Hz
  • Impedance: 18 Ω
  • Sound pressure level: 110 dB @ 1 kHz, 1 Vrms
  • THD: < 0.5 % (1 kHz, 100 dB)
  • Battery type: Li-Polymer
  • Supported profiles: Headset 1.2, Hands-free 1.6, GAVDP, A2DP 1.2, AVRCP 1.4
  • Range: Up to 10 m

Microphone

  • Frequency response: 100–10,000 Hz
  • Pick-up pattern: Dual microphone array
  • Sensitivity: -42 dB V/Pa

Indpakning og indhold

Traditionen tro har Sennheiser brugt en del energi på deres indpakning. En simpel men ligetil indpakning uden en masse reklametekst. Man får serveret en hurtig opremsning af headsettes features, en indholdsfortegnelse og lidt billeder. Kassens låg slides let op og indeni ligger headsettet trygt i formskåret skum.

 

 

Udover selve headsettet medfølger der et USB lade kabel og et valgfrit 3,5mm jack kabel, hvis man skulle løbe tør for batteri på farten, eller bare vil bruge headsettet som et normalt, kablet headset. Til sidst medfølger der en praktisk stofpose til at have det hele i og undgå potentielle ridser.

 

 

Design og funktion

Vi tager Urbanite headsettet ud af kassen og tager et nærmere kig på konstruktionen og designet. Designet er meget simpelt og clean på den gode måde. En kombination af sorte og hvide detaljer præger alle delene – Selve skålene er udført i mat, sort plastik med bløde stofbeklædte puder – det sorte brydes af en hvid linje der går rundt om hele skålen. Rammen er en kombination af hvidt gummi indvendigt, og hvad der bedst kan beskrives som ru sort stof ovenpå, forbundet til skålene med matte metalstykker hvor Sennheiser logoet er påtrykt.

 

 

Det er utroligt lækkert at se på i sin simplicitet, og materialerne føles robuste og lækre i sådan en grad at det burde være forbudt. Begge skåle kan justeres i længden via et langt stykke gummi der går op i rammen. De kan også bukkes indad for at gøre transport lettere – en virkelig fed detalje. Som navnet også antyder er Urbanite XL deres største model, hvor skålene kan dække meget store ører uden at trykke på øreflipperne. Det passer mig perfekt, da de mindre modeller mere er on-ear end noget andet, medmindre man har nogle meget kompakte ører.

 

På det højre øre finder man en USB port til opladning, on/off/pairing slider knap samt Sennheisers lidt specielle port til montering af det medfølgende kabel. Det skubbes ind og drejes let for at låses godt fast. På kablet finder man en dongle, som man kender det fra mange andre headsets, med mikrofon, pause og volumenkontrol.

 

 

Udover donglen og din forbundne enhed (her en smartphone) har begge skåle en touch overflade, som bruges til at kontrollere lyd, afspilning og telefon. Du kan f.eks. prikke en gang for at pause musik, to gange hurtigt for at gå videre til næste nummer eller køre fingeren op/ned langs overfladen for at skrue op/ned. Denne styrer dog Headsettets egen volumenkontrol, ikke den tilkoblede enhed, hvilket godt kan være en mild irritation, da man så skal holde styr på to forskellige lydenheder.

 

Det fungerer i praksis rigtig godt når det fungerer, og kan være virkeligt irriterende når det ikke vil fungere ordentligt. Jeg er f.eks. kommet til at ringe folk op ved et uheld mens jeg går og hører musik. Man kan dog undgå disse uheld ved at slå telefondelen fra i ens Bluetooth opsætning, hvilket jeg da også hurtigt endte med at gøre selv, da det blev en anelse pinligt med alle de ”buttdials” jeg endte med at lave i løbet af dagen.

 

 

Batteritiden på de 25 timer passer overraskende godt. Jeg har regnet den til at jeg ca. får en 22½ timer ud af en fuld opladning i gennemsnit spredt ud over en uges brug på den daglige pendletur ud og hjem. Ladetiden ligger på ca. et par timer, dog kan dette variere alt efter hvordan du kobler opladeren til – en typisk USB port vil tage længere end en dedikeret oplader, eller et USB med fast charge funktionalitet.

 

Urbanite XL Wireless er utroligt nemt at få op at køre. Efter en hurtig opladning er vi klar til at tage et grundigt lyt og tage noter. Lige kort inden vi rører lyden. Selve pairingen er utroligt nem at få op – Du tænder headsettet og derefter Bluetooth tændes på din telefon/pc/anlæg. Urbanite dukker op på listen over enheder og så kobler du bare på. Det er næsten lige så simpelt som at sætte et kabel i.

 

 

Lyd

Vi tager Urbanite XL Wireless under armen koblet på min Android Huawei med både kabel og Bluetooth skiftevis. Allerede med det samme kan man høre en markant forskel på de halvbillige (ift. Urbanite) Steelseries jeg plejer at bruge, og så Urbanite. De dybe bastoner går klart igennem uden at være mudrede eller overdøvende – selv på de mere bastunge genrer er der en god balance uanset om lyden er lav eller skruet godt op.

 

De høje toner er også godt sprøde og tilpas klare til at man kan høre instrumenter klart og lægge mærke til detaljerne, som ofte kan forsvinde. Mellemtonerne har overraskende meget spillerum, hvor de ofte har en tendens til at forsvinde lidt i mængden. Min eneste klage på lydsiden er at man kan høre en lav men tydelig statisk støj når Urbanite kobles på trådløst. Det er ikke nok til at forvrænge eller forstyrre musikken, men den er tydelig at høre når du skruer godt ned eller mens at et nyt nummer buffes. Denne støj er ej at finde på kablet, men der mister man en del energi da telefonens forstærker tager over – i praksis bliver lyden næsten halveret ift. den trådløse opkobling.

 

Konklusion

Er Sennheiser Urbanite XL Wireless et godt produkt? Absolut. Deres fokus på simpelt og stilrent design gør virkeligt noget for øjnene og ørerne. Headsettet ser godt ud, og forbliver komfortabelt over tid – Man kan sagtens sidde med dem i en flere timers togtur, hvor batteritiden også tillader dette… igen og igen på en enkelt opladning. Headsettet er optimalt til pendlere der har lange ture frem og tilbage mellem skole/job – og med en lyd der giver musikken mere spillerum ift. den båndbredde og bitrate man kan hive ud af selv Spotify i dag.

 

Er det et perfekt produkt? Ikke just. Touch kontrolfunktionen fungerer efter min mening ikke helt – når den fungerer, er det utroligt belejlig og intuitivt. Når du kommer til at ringe svigermor op i køen i Fakta, når målet var at skrue ned, så fungerer det knap så godt. Det kan også være svært at få ”two tap” for at skifte nummer til at virke, hvilket hurtigt kan ende i at man pause/unpauser et nummer en fire fem gange før det lykkedes at skifte videre.

 

Gummiremmerne der bruges til at indstille længden på headsettet har også en tendens til at sætte sig lidt fast – det er dog ikke noget man ikke hurtigt kan fikse ved at tage headsettet af og lige hive lidt i dem.

 

Sennheiser Urbanite XL Wireless kan erhverves for små 1750,- hvilket ikke er en dum pris for kombinationen af design, ydelse og brugervenlighed. Vi ender på et forsigtigt 9 tal.

 

 

Godt

  • Stilrent design
  • God pasform
  • Velbalanceret lyd
  • Glimrende batteritid

Mindre Godt

  • Mangel på forstærkerfunktion på kabel
  • Støj på linjen ved trådløst brug
  • Touchkontrol upålideligt
  • Gummiremmene kan sætte sig lidt fast

 

Conclusion

Is Sennheiser Urbanite XL Wireless a good headset then? Definitely. Their stylish and simple design is a sight to behold. The headset looks good, and stays comfortable over time - You can easily wear them for hours on end on a train ride, with a battery time that allows for this...again and again on a single charge. XL Wireless is as if tailormade to the commuting segment with the long daily trips out and back - and with a sound that better utilizes the ever increasing bandwidth and bitrate of mobile apps like Spotify.

 

Is it a perfect product then? Not quite. The touch controls are a tad spotty at times - When they work, it's an incredibly painless and intuitive system. When it doesn't, and you're butt dialing your mother in law for the fifth time today, when you tried to dial down the volume a bit, to talk to a cashier... not so much. Doing the "two tap" motion to switch tracks also more than often gets picked up as a single tap, causing the music to pause, then unpause, then pause (and so on).

 

The rubber straps used to adjust the length of the cups have a tendency to get stuck, though nothing that can't be fixed by taking off the headset and pulling on them back and forth slightly.

 

Sennheiser Urbanite XL can be yours for just over 1700 DKK, which isn't a bad price considering the design, performance (and for the most part) user friendliness. It's a careful 9 from us.

 

Good

  • Stylistically pure
  • Good fit
  • Well balanced sound
  • Excellent battery life

Less Good

  • Lacks amplifier oompf on cable
  • Static noises while wirelessly connected
  • Touch interface unreliable
  • Rubber straps can get stuck

Vores partnere