ASUS ROG Fusion II 500: Test

headset gamerheadset 50mm 7.1 9280 ASUS ESS 500 Fusion II ROG stereo gamer
Det er ikke altid nemt at finde frem til det rigtige headset, hvor der kan være mange ting som skal tages højde for. ASUS er kommet med en ny serie af headsets som skal kunne ramme bredt efter behovet. Vi tager i denne test et kig på den store model, som har fået navnet ROG Fusion II 500. Et headset som kommer med 50mm drivers og ESS 9280 DAC, udover har headsettet nogle fede funktioner som virkelig gør det til en interessant kandidat i en verden, hvor gaming ikke altid foregår på én enhed.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.     

Specifikationer på ASUS ROG Fusion II 500

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 40.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 50mm – Neodymium magnet
 • Lydkontrol på headset: Mic mute, lydstyrke, chat-spil hjul, knap til enhed.
 • Stik: USB-C til USB-C
 • Hi-Fi DAC: ESS 9280
 • Hi-Fi Amp: ESS 9280
 • Kanaler: Stereo og Virtuel 7.1
 • Vægt: 310 gram
 • Support for følgende: PC, Mac, Playstation 4 og 5, Xbox, Nintendo Switch Ipad og mobil


Rundt om ASUS ROG Fusion II 500

ROG Fusion II 500 kommer i en sort kasse, med de røde farver som matcher deres ROG logo. På fronten har vi billedet af selve headsettet, sammen med navnet nederst på kassen. Oppe i toppen har vi ROG logo, og i modsatte side har vi nogle labels. Blandt andet understøtter headsettet Playstation 5, den kommer med Discord og teamspeak certificeringer sammen med Hi-Res lyd. 

Fusion stereo gamerheadset 9280 ROG ESS ASUS gamer 50mm headset 500 II 7.1.jpg

Tager vi et kig på bagsiden, så har ASUS listet nogle af de nøglefunktioner op omkring ROG Fusion II 500. Hi-Res kommer fra en monteret ESS 9280 Quad DAC, vi har en dyb bas og 7.1 surround sound. Udover det så har den en skjult mikrofon, med AI beamforming. Udover det så kan headsettet fungere sammen med mange forskellige enheder, fra computeren, konsol og mobilen. 

gamerheadset 7.1 ESS 50mm 9280 headset ROG gamer Fusion ASUS II stereo 500.jpg

Får vi indholdet ud af pakken, kan vi se hvad vi får med headsettet. Udover selve headsettet, har vi et USB-C kabel, 3.5mm kabel, en USB-C til USB-A dongle, stofpuder og manualer. De forskellige kabler og dongle, skal selvfølgelig bruges ud fra hvilken enhed du skal bruge headsettet med.                                 

ESS II ASUS Fusion stereo 9280 7.1 gamerheadset 500 ROG headset 50mm gamer.jpg

ROG Fusion II 500 er sort, og har et meget stilrent design, som bliver brudt af ROG teksten og ROG logoet på hver kop. Bøjlen har en fastpude som er i samme kunstlæder, som er monteret på kopperne. 

500 ESS 9280 stereo gamerheadset Fusion 7.1 gamer II 50mm ASUS ROG headset.jpg

Kopperne er store, og har god plads til ørerne. Der er fra start monteret puder i kunstlæder, men der medfølger også puder i stof. Kunstlæderne er med til at isolere lyden mere, sammen med god komfort, hvor stofpuderne kan vælges, hvis du ønsker ekstra komfort og mulighed for at ørerne kan få luft igennem puderne. 

ESS headset 7.1 gamer II ASUS 500 gamerheadset Fusion 9280 ROG stereo 50mm.jpg

På venstre kop har vi knappen til at skifte mellem chat og game lyd, hjulet har også indbygget mute knap, vi har også knap til at skifte mellem om headsettet bruges på computeren eller andre enheder. På højre kop har vi lydstyrke knap, med indbygget knap til at aktivere 7.1 surround sound, og vi har knap til at mute mikrofonen. Udover det har vi også her indgang til USB-C og 3.5mm jackstik.   

II headset 50mm ASUS gamer gamerheadset ROG 9280 7.1 Fusion stereo ESS 500.jpg

stereo Fusion 50mm 7.1 ROG II 500 gamerheadset gamer ESS headset ASUS 9280.jpg

Mikrofonen er indbygget i headsettet, og der er derfor ingen ekstern mikrofon som skal sættes foran munden. Mikrofonen gør brug af en AI beamforming med AI noise cancelation. Det gør at den opfanger lyden foran sig, og den vil derfor opfange stemmen, selvom du ikke har en fysisk mikrofon foran dig.  

II gamer gamerheadset 9280 50mm 7.1 Fusion ROG stereo ESS ASUS 500 headset.jpg

7.1 ESS headset ASUS II ROG 50mm 9280 500 Fusion gamerheadset gamer stereo.jpg

Softwaren – ASUS Armoury Crate 

ASUS ROG Fusion II 500 gør brug af ASUS egen software Armoury Crate, hvor de har samlet deres produkter. Vi får ikke mange menuer til headsettet, men vi har den første Audio, som også er her vi kan justere lyden på headsettet, både gøre brug af de forudindstillet konfigurationer eller vi kan aktivere funktioner som det passer os. Det er også her vi kan justere mikrofonen og indstille blandt andet AI cancellation. 

 stereo gamerheadset II 9280 7.1 Fusion 500 ROG headset 50mm ESS ASUS gamer.png

Fusion ASUS II 9280 ROG ESS headset 7.1 500 50mm stereo gamerheadset gamer.png

Næste menu er lighting, her kan vi aktivere eller deaktivere lyset på headsettet. Udover det kan vi vælge hvilken effekt som headsettet skal bruges, med blandt andet statisk lys, rainbow eller hvis lyset skal følge musikkens lyd.  

ESS 500 stereo ROG 7.1 50mm ASUS gamer Fusion II 9280 gamerheadset headset.png

Testen – Lyden, brugen og komfort

Vi er nu nået igennem headsettet og softwaren. Det er nu blevet tid til skifte headsettet og få sat ROG Fusion II 500 til computeren. Vi skal have headsettet igennem lidt forskelligt musik, nogle spil og komforten bliver undervejs også sat på prøve. 

Headsettet sidder godt til hovedet. Alligevel føles det ikke tungt eller giver følelsen af det klemmer. Selve bøjlen på hovedet kan dog godt føles lidt hård. Jeg fik det løst til at få bøjlen lidt højere op, så bøjlen kun rørte håret, men det var mere kopperne som holdte headsettet på plads. Det gav en helt anden komfort og gjorde headsettet sad perfekt. 

Ledningen er måske lige til den korte ende, og da ender også med at svæve i luften, når jeg sad med headsettet, selvom den gik fra bagpå computeren og hen til headsettet. Computeren står på bordet, og jeg kan godt have min tvivl om længden, hvis jeg havde haft computeren under bordet og den skulle monteres bag på. 

stereo 500 7.1 ASUS ROG 50mm gamer II 9280 headset gamerheadset Fusion ESS.jpg

Nu når komforten og længden på ledningen er kommet ud af billedet, skal vi kigge mere på selve lydoplevelsen med dette headset. Hvis vi starter med musikken, vi skal huske på dette er et gaming headset, men når det så er sagt, så faldt min kæbe til jorden, da musikken begyndte. Headsettet formår at få mange af nuancerne med i musikken, stemmerne er helt klare og bassen er tilpas dyb, uden at være dominerende. Så selvom det er et headset som er beregnet til gaming, så har ASUS alligevel formået at skabe et produkt som også kan bruges til musik, hvor du får en god oplevelse. 

Går vi videre til hvordan spillet så fungere til gaming, bruger jeg Rainbow Six Siege. For mig er det et spil, hvor lyden får lov til at blive testet godt, da det indeholder mange elementer, såsom eksplosioner, skud og fodtrin. Jeg får skiftet over til virtuel surround sound ved et enkelt tryk på headsettet og er nu klar. Allerede fra start har jeg en god oplevelse med lyden, fodtrin er klare og retningsbestemte, eksplosionerne kommer godt igennem og det samme med skud, hvis vi slår over på FPS indstillingen i softwaren, så blev der skruet lidt mere op for fodtrin og klarhed i lyden, hvilket forbedrede oplevelsen endnu mere. 

9280 gamerheadset 500 50mm 7.1 ROG ESS headset gamer Fusion II ASUS stereo.jpg

Pris

ASUS ROG Fusion II 500 har et prisskilt på 1799,- DKK, hvilket må siges at være i den lidt høje ende for et headset med ledning. Alligevel ligger prisen tæt på andre ligne headset, som blandt også kommer med USB-C og mulighed for tilslutning til andre enheder end bare computeren.     

headset 7.1 9280 II 50mm gamer ROG ASUS stereo ESS Fusion 500 gamerheadset.png

Konklusion

Det er blevet tid til at få afsluttet testen af ASUS ROG Fusion II 500. Et headset som byder på meget lyd og god komfort, om det er fordi du ønsker at hører en god sang eller du har travlt med at owne i dit spil. Lydmæssigt har ASUS ramt rigtig her, og det er også en af de bedste headset som har været igennem hos mig ved tests. 

Udover det har ROG Fusion II 500, mulighed for at tilsluttes til andre enheder end bare computeren, og selv med USB-C kan du forbinde til din telefon. Desværre så passer ledningens længde rigtig godt fra lommen og op til headsettet, men den mangler lidt ekstra længde når den skal tilsluttes computeren. Her havde det været fint med en ekstra ledning eller en forlænger så den havde passet perfekt begge steder. Her kan jeg godt se et problem for dem som har computeren stående på gulvet og skal tilslutte headsettet bagpå, for derefter at fører det videre op til hvor det hele sker. 

Den generelle komfort kan jeg ikke finde noget negativt omkring, og selvom det sidder tæt, vil det med den rigtige indstilling sidde godt til hovedet, uden at være ubehageligt. Igen rammer konstruktion og vægt sammen, og skaber et produkt som jeg uden tvivl kan sidde med i længere tid når jeg spiller. 

Der hvor ROG Fusion II 500 vil falde fra, og mange måske vil gå en stor bue uden om, vil være prisen. For en pris på 1799,- DKK, så er det ikke et billigt headset, og der findes mange andre gode kandidater som enten er billigere eller vil være trådløse. Alligevel har jeg dog også følelsen af pengene er givet ekstra godt ud her, og man kan mærke at de penge også giver det ekstra. 

Derfor ender jeg også med at give ASUS ROG Fusion II 500 en score på 9 ud af 10 sammen med great product award. Selvom prisen kan skræmme en del væk, så er det stadig et headset som ligger sig i toppen, og uden tvivl vil være en god kandidat, hvis du ønsker dig et headset, hvor lyden lige er over standarden, og stadig med god komfort.  

Godt

 • Rigtig god lyd til både spil og musik
 • Lækkert design
 • USB-C kabel
 • Brugervenlig software
 • Komfort
 • Vægt

Knap så godt

 • Pris
 • Kort ledning

Score: 9 + ”Great Product”

Vores partnere