Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne.
Specifikationer på Logitech G535 Lightspeed
Rundt om Logitech G535 Lightspeed
G535 Lightspeed kommer i en grå kasse. På fronten er der et billede af selve headsettet, og med teksten G535 på langs i venstre side. I bunden har vi Logitech G’s logo. I modsatte hjørne har vi logo for Lightspeed, som er Logitechs teknologi til højt ydende trådløse produkter.
På bagsiden får vi lidt flere informationer. Hvor G535 fokusere mest på komfort med deres memory skum og den justerbare strop. Udover det kommer headsettet med 40 mm drivers og opladning via USB-C.
Med i pakken får vi udover selve headsettet, en USB-A dongle, USB-A til USB-C kabel og nogle manualer.
Logitech G535 Lightspeed er sort, og bliver kun brudt af den lilla farve fra stroppen under bøjlen. Designet er meget simpelt og det kan ses Logitech har prøvet at skære noget unødvendig vægt fra for at få G535 til at være så let som muligt.
Kopperne er store, og har god plads til ørerne. De har en oval form, som gør de burde kunne bruges af de fleste, selv med mellemstore ører. Puderne er i stof, med memory skum for at skabe mere komfort. Det er dog ikke muligt at dreje kopperne.
På venstre kop har vi knappen til tænd og sluk, justering af lydstyrke og USB-C indgang til opladning. Der er ikke brug for en mute knap, da det er indbygget i mikrofonen, an på om den er monteret oppe eller nede.
Mikrofonen er fastmonteret, og har som sagt flip to talk funktion. Den gør brug af kardioid, så den opfanger lyden foran mikrofonen.
Softwaren – Logitech G Hub
Logitech G535 Lightspeed gør brug af Logitechs egen software, G Hub.
Indstillingerne til headsettet er meget simple, og der er ikke så meget vi kan lege med. Vi har mulighed for at sætte noget støjreduction og indstille equalizer, enten ved de forudindstillet profiler, eller du kan lave din egen.
Testen – Lyden, brugen og komfort
Vi har nu været rundt om headsettet og taget et kig på de muligheder som Logitech G Hub bringer. Det er nu blevet tid til at få afprøvet headsettet, hvordan den lave vægt hjælper med komforten og om det gør at vi skal gå på kompromis med lyden i både spil og musik.
Logitech har virkelig fået skåret ind til benet med G535 Lightspeed og med en vægt på 236 gram, er det nok en af de letteste headsets jeg har prøvet. Vægten formår endda at komme under headsets med kabel, ved siden af det oplyser Logitech en batteritid på 33 timer, hvilket gør G535 Lightspeed interessant.
Jeg kan ikke sætte en finger på komforten, kombinationen af vægt og selve stroppen gør at headsettet sidder meget let og behageligt til hovedet. Jeg havde ingen problemer med at bruge det i flere timer, og jeg følte ikke mit hoved blev træt.
Når det kommer til kvaliteten på lyden, startede jeg med at sætte noget musik på. Headsettet klarede da jobbet, men det var heller ikke mere end det. Jeg følte ikke en fed musik oplevelse, og der var mange nuancer af musikken som ikke fik lov til at komme frem, jeg vil dog mene at det sagtens kan bruges hvis du kun hører musik som baggrundsstøj i headsettet, fremfor hvis du godt kan lide at fordybe dig til musikken.
Da det er et gaming headset, så er det selvfølgelig ydelsen i spil, som er mest relevant. Her starter jeg som altid Rainbow Six: Siege op, som er mit reference spil, når jeg skal teste lyden i et headset for spil. Efter at have sat profilen til FPS, startede jeg spillet op, for at se hvordan headsettet klarede sig. G535 Lightspeed, kan sagtens klare denne opgave, og med FPS profilen slået til, bliver der justeret på de rigtige toner til at kunne hører fodspor og skud i et højere niveau end normalt. Jeg kunne næsten også lokalisere de fodtrin og time hvornår jeg skulle skyde ved en dør åbning. Desværre gjorde det også at lyden fra mine egne fodtrin var blevet opjusteret meget, og det gav nogle problemer når jeg selv gik.
Pris
Logitech G535 Lightspeed har et prisskilt på 749,- DKK, hvilket må siges at være en god pris for et trådløst gaming headset.
Konklusion
Det er blevet tid til at sætte nogle afsluttende ord på testen af G535 Lightspeed fra Logitech. Headsettet kan sætte sig på tronen af de mest komfortable trådløse headset i min bog, men det kommer også med en pris. For selvom at headsettet har en god batteritid og utrolig god komfort, så formår G535 Lightspeed ikke at slå helt igennem på lyden. Her føler jeg kun lyden er acceptabel på musikfronten, og fornuftig til spil, da den klare jobbet, men heller ikke mere.
Designet er i den neutrale ende, med det sorte design som bliver brudt af det lilla bånd. Hvilket gør de fleste kan få det til at passe ind i deres setup, hvis det er vigtigt.
Selvom G535 Lightspeed har et fornuftigt prisskilt, og har sparet lidt på lyden, så har de ikke valgt at spare på opladning. Her kommer headsettet med USB-C indgang, hvilket også gør at opladningen vil gå hurtigt, hvis du skulle have glemt at sætte det til opladning fra dagen før.
Logitech G hub er brugervenligt og nemt at arbejde med, selvom jeg godt kunne have brugt lidt flere indstillingsmuligheder til headsettet, er jeg nok mere begrænset på headsettets muligheder, fremfor softwaren. Vi får dog de nødvendige indstillinger, hvilket også gør selv gamere, som ikke har de store krav får den hjælp de skal have.
Jeg ender med at slutte testen af G535 Lightspeed fra Logitech med en score på 8 ud af 10. Selvom jeg syntes G535 Lightspeed levere en acceptabel lyd, så får man heller ikke mere end det. Hvilket også gør headsettet ikke løber af med en højere score. For headsettet har mange gode features med sig, hvor jeg lægger stor vægt på en lang batteritid og en lav vægt, men det har skabt en kompromis på lyden.
Godt
Knap så godt
Score: 8