OnePlus Buds 2 Pro

OnePlus Buds Pro 2
I forbindelse med lanceringen af OnePlus 11, fik vi også en opdateret version af deres in ear headset. Deres OnePlus Buds Pro 2 er dagens emne på testbordet.

Specifikationer

  • Vægt og størrelse
  • Vægt øretelefoner: 4,9 g
  • Vægt opladningsetui: 47,3 g
  • Drivere: 11 mm bashøjttaler + 6 mm tweeter dobbelt drivere
  • Frekvensrespons: 10 Hz ~ 40 KHz
  • Mikrofonfølsomhed: -38 dB
  • Mikrofoner: 3 mikrofoner pr. side
  • Nominel effekt: 10 mW
  • Støjreduktion: Op til 48 dB intelligent adaptiv støjreduktion3
  • Frekvensområde: 4 kHz
  • Gennemsigtighedstilstand
  • Forbindelse: Bluetooth Codec
  • LHDC/AAC/SBC/LC3
  • Bluetooth-version: BT 5.3
  • Afstand: 10 m
  • Transmissionsprotokol: BLE, SPP, HFP, A2DP, AVRCP
  • Google Fast Pair
  • Dobbelt forbindelse
  • Vand- og svedafvisende
  • Øretelefoner: IP55
  • Opladningsetui: IPX4
  • Batteritype: Genopladeligt li-ion-batteri
  • Batterikapacitet
  • Øretelefoner: 60 mAh
  • Opladningsetui: 520 mAh
  • Afspilning med ANC Slukket (50 % lydstyrke, AAC)
  • Kun øretelefoner: 9 timer
  • Øretelefoner + etui: 39 timer
  • Afspilning med ANC Tændt (50 % lydstyrke, AAC)
  • Kun øretelefoner: 6 timer
  • Øretelefoner + etui: 25 timer
  • Taletid (50 % lydstyrke, AAC, ANC TÆNDT)
  • Telefonopkald op til 4 timer (kun øretelefoner)

Den mest centrale feature at hæfte sig ved på listen her er, at OnePlus har valgt at bruge Dual Drivers i dette setup, hvor de fleste In Ear headsets bruger en enkelt driver. 

OnePlus Buds Pro 2 kan fås i en grøn og en sort version, hvor vi har fået den sorte variant til test.


En tur rundt om OnePlus Buds Pro 2

Designet har ikke ændret sig synderligt fra OnePlus Buds Pro, i deres første version. Det er dog bestemt ikke en skidt ting, da jeg personligt synes, at OnePlus har ramt et rigtigt fint design, med et dejlige afdæmpet ladeetuie i matsort plast. 

OnePlus Buds Pro 2 etui.JPG

Det har en dejlig overflade og en form, som betyder den er let at have med i lommen. Der er en status LED på fronten og et USB C stik på bagsiden til opladning. Samtidigt er der mulighed for trådløs opladning via QI opladning.

Åbner vi det magnetiske låg kommer vi ind til de to ear buds, der holdes magnetisk fast på deres ladepladser. Der er en diskret knap imellem de to earbuds, der kan bruges til at sætte sættet i parringstilstand. 

P1099614.JPG

Der vi på selve de to ear buds, ligner de også til forveksling deres forgænger, i en kombination af mat sort plast og gunmetal grå spidser. 

Designet er ret diskret og afdæmpet, hvilket jeg personligt er glad for. Samtidigt sidder de også ret tæt til øret. Pasformen er rigtigt fint for mig, med de standardmonterede medium silikone spidser, som kommer på sættet. Der er dog to størrelser mere med i kassen, hvis medium størrelsen ikke passer dig. 

OnePlus Buds Pro 2 i øret.JPG

På stammen af de to ear buds er der et felt til berøringskontrol, der kan styre medieafspilning og opkald. Endeligt kan man også her skifte mellem ANC og ambient modes. 


Software

Hvis du vil pille ved indstillingerne og have mest ud af dine OnePlus Buds Pro 2,skal du forbi HeyMelody app’en fra OnePlus. Hvis du er på en telefon, som fx OnePlus 11, så vil de funktioner jeg gennemgår her være indbygget i styresystemet, som automatisk genkendte OnePlus Buds Pro 2 sættet. 

Det er altså en noget mere strømlinet oplevelse med indstillinger og tilpasning, hvis man bruger OnePlus produkterne sammen. Der er også et par funktioner under indstillingerne/software, som jeg kun har kunne finde på OnePlus 11 telefonen, som jeg kommer ind på sidst i dette kapitel. 

I softwaren er der gemt en del gode funktioner, som både kan optimere din lydoplevelse og giver dig mulighed for at tilpasse indstillingerne. 

Første gang du besøger app’en, kan du gennemgå et lille selvstudie, der lærer dig de forskellige betjeningsmuligheder på OnePlus Buds Pro 2. 

OnePlus Buds Pro 2 Opstart selvstudie.jpg

Herefter har du i app’en mulighed for hurtigt at tjekke batteristatus og ændre indstillingerne for EQ eller ANC funktionerne. 

OnePlus Buds Pro 2 Gylden Lyd opsætning.jpg

Der er dog også mulighed for at tilpasse lydoplevelsen til netop dine ører, med det som OnePlus kalder Gylden Lyd. Her vil du med de to ear buds i ørerne gennemgå en lille test, hvor du med en lydscanning af ørekanalerne og en række lydtests giver oplysninger om, hvordan dine ører opfanger lyden. Herefter tilpasses lydprofilen til netop dine ører. 

OnePlus Buds Pro 2 lydprofil.jpg

Herefter får du en visuel oversigt over resultatet, og hvilke forbedringer/tilpasninger app’en anbefaler. Der er endda muligheden for at høre en før og efter sammenligning, inden du slår tingene til. 

I mit tilfælde medførte det et generelt boost til frekvenserne med en overvægt på middel-til-højfrekevnserne. En lille tilpasning som jeg dog synes betød, at lyden blev en anelse bedre. Det giver god mening i mine halvgamle ører, da de høje toner typisk er dem man begynder at miste først, efterhånden som man bliver ældre. 

Den samme måling kan så også bruges til at gøre din ANC profil mere personlig.

Du kan også via app’en teste om du bruger de silikonespidser, som giver den bedste pasform og placering i dit høre.

En sidste speciel funktion, som man kan aktivere via app’en, er muligheden for Zen Mode Air. Det er en indstilling, hvor man med et langt tryk på berøringsfladen på headsettet, kan starte afspilning af hvid støj eller beroligende musik og lyde. Via app’en er der fem forskellige lydspor man kan vælge, med alt fra lyden af en strandkant til skovlyde eller meditationsmusik. 

Zen Mode Air OnePlus Buds Pro 2.jpg

Krøllen ved det hele er, at det valgte lydspor ligger gemt lokalt på dine OnePlus Buds Pro 2. Så du kan lytte til det, uden at du behøver at have din telefon i nærheden, eller overhovedet være tilsluttet nogen enhed. En perfekt lille følgesvend, hvis man vil koble af og komme væk fra skærmen. 

Hvis du bruger sættet sammen med en OnePlus telefon, vil der være et par funktioner mere via softwaren, som jeg ikke umiddelbart har kunnet grave frem, da jeg testede med Pixel 7 Pro. 

Det er blandt andet muligheden for at finde dine ear buds, hvis du har tabt dem. Det klares ved at der spilles høj lyd igennem dem, og du på den måde forhåbentligt kan lytte dig frem til, hvor de gemmer sig. 

OnePlus buds Pro 2 Dolby Atmos.jpg

En anden mulighed er at bruge Dolby Atmos. Her kommer der et helt separat menupunkt, hvor der er  mulighed for at slå Dolby Atmos til. Her er det også muligt at vælge forskellige profiler for lyden, alt efter om det er musik, film eller spil man har gang i. Dolby Atmos kan dog ikke bruges på samme tid, som den nye Special Audio feature, som jeg kommer mere ind i senere i testen. 

Samlet set synes jeg, at der er rigtigt gode funktioner og muligheder med softwaren og de nye OnePlus Buds Pro 2. Specielt mulighederne for personlig tilpasning, og ikke mindst en lille detalje som Zen Mode Air er rigtigt interessante tilføjelser, der giver noget som man ikke ser så mange andre steder. 


Testen

Da min anmeldelse af OnePlus Buds Pro 2 er blevet lidt forsinket, er jeg endt med at have brugt sættet i lidt over en måned nu. De har været brugt sammen med OnePlus 11 og Pixel 7.

OnePlus Buds Pro 2 opsætning.jpg

Tilslutningen til begge telefoner var super let med Google Fast Pair. Første opsætning gik super hurtigt, og det eneste der skulle til med Pixel 11 var at åbne OnePlus Buds Pro 2 etuiet og herefter fangede telefonen headsettet. 

Under hele min test, uanset hvad jeg har været forbundet til, har jeg ikke haft nogen problemer med forbindelsen. OnePlus angiver selv rækkevidden til 10 meter, hvilket ikke har været et problem selv med vægge osv imellem. 

OnePlus Buds Pro 2 tilbehør.JPG

Som jeg var inde på tidligere, var pasformen rigtigt god og jeg oplevede på intet tidspunkt under min test, at tabe en ear bud. Sættet fortsatte også med at være behageligt for mig, selv i længere perioder. 

Springer vi videre til det vigtigste punkt og ser på lyden, har jeg været rigtigt godt tilfreds. Standard lydprofilen er rigtigt god og giver en veldefineret og åben lydprofil med god adskillelse af de forskellige elementer. 

OnePlus har fået tunet deres dual driver setup rigtigt fint, og resultatet er et lækkert og godt lydbillede. Hvis ikke standard profilen rammer ens præferencer helt, er der i softwaren gode muligheder for at tilpasse yderligere. 

Personligt finder jeg basmængden tilfredsstillende, men hvis man er til meget bastung musik, kan man måske godt mangle en smule der. Der er dog bygget rigtigt gode lag af mellem og høje toner oven på, som giver en lækker lydoplevelse. 

OnePlus Buds Pro 2 med OnePlus 11.JPG

Den personlige tilpasning, via HeyMelody app’en, skubbede lyden en anelse i den bedre retning. Det er dog, som alt andet med lyd, en meget subjektiv oplevelse. 

ANC delen var også tilfredsstillende, selv om det ikke var den bedste oplevelse jeg har haft. Sættet har Dynamic ANC, som selv kan tilpasse sig alt efter mængden af støj i dine omgivelser. Jeg valgte dog ret hurtigt, at sætte den til fast at køre på højeste niveau hele tiden. 

Sættet klarede fint at skære ned på den generelle støj i min omgivelser, og var god til faste summende baggrundslyde, som motorstøj og lign. Den havde lidt problemer med højere skarpe toner, som mit mekaniske tastatur og lign. 

OnePlus Buds Pro 2 er et af de første sæt på markedet, der fuldt understøtter den nye Spacial Audio feature, som er blevet en del af Android 13. Det er en feature, der kan slås til for alt indhold, men det kræver at app og spiludviklere har taget det med i deres udvikling, før man får det optimalt med. Det er dog en feature, som efter min mening, ikke egner sig specielt godt, hvis man primært lytter til musik. Det skaber helt klart et mere åbent lydbillede, men jeg foretrækker standard lydprofilen mere. 

Til spil, film og lignende underholdning, som understøtter det, er det dog en lækker feature. Illusionen af at have et surround anlæg omkring dig er overraskende god. Det er endda muligt at slå sporing af dine hovedbevægelser til. På den måde flytter lyden sig rundt i det åbne lydbillede, alt efter hvordan du drejer hovedet. Så hvis du vender ryggen til telefonen, hvor du ser en film, hvor nogen fx taler vil det pludseligt lyde som om, det kommer bagfra. 

OnePlus Buds Pro 2 USB C opladning.JPG

Når der fungerer fungerer det rigtigt godt, men det er stadig lidt hit and miss, hvilke apps og indhold der fuldt understøtter Spacial Audio, så man skal se sig lidt for.

Hvis jeg skal runde af med andre gode detaljer, så vil jeg også lige nævne muligheden for at være tilsluttet op til to enheder af gangen via Bluetooth. Om det er praktisk eller ej vil nok afhænge af ens brugsscenarier. Jeg har dog fundet det praktisk, både at kunne være tilsluttet min telefon og en anden enhed som min Nintendo Switch. Så kan jeg nyde mine spil, men også hurtigt svare når telefonen ringer. 

Batteritiden på sættet er af OnePlus angivet et et sted mellem seks og ni timers lyttetid, alt efter om man bruger ANC eller ej. Det er super solid batteritid, som så yderligere kan forlænges af muligheden for løbende opladning via etuiet. Det kan give op til 39 timers musik eller medier, før man skal forbi en oplader. 

Taletiden til opkald ligger på omkring fire timer. Alle angivelser passer efter min erfaring med sættet meget godt. 

Etuiet understøtter hurtig opladning, og 10 minutters opladning burde give strøm nok til yderligere tre timers lyttetid uden ANC. Som en lækker bonus er der også mulighed for QI trådløs opladning. Så hvis du har en QI oplader, er det bare at placere etuiet og så lader du.


Pris

Jeg kan pt finde OnePlus Buds Pro 2 med en online pris på lige under 1400 kroner. Det placerer den i samme prisleje, som Pixel Buds Pro, som det også er meget sammenlignelige med i forhold til features. 


Konklusion

OnePlus har, med Buds Pro 2 sættet, lavet et utroligt lækkert sæt true wireless ear buds. Materialer og byggekvalitet er rigtigt gode, og det føles som et premium headset. 

Forbindelse til din Android telefon fungerer upåklageligt, og opsætning/tilslutning er hurtig og let. Du kan naturligvis bruge sættet sammen med andre enheder end Android, via alm. Bluetooth forbindelse. 

OnePlus Buds Pro 2.jpg

Det er helt tydeligt, at sættet er designet til at matche OnePlus 11 telefonerne. Farverne matcher de to varianter af telefonerne, og som jeg var inde på tidligere, så er der visse features, som fungerer super strømlinet med OnePlus telefonerne.

Til normalt brug fungerer de dog også fint med ikke OnePlus enheder, som den Pixel 7 Pro som jeg også har testet på. 

Lyd og ANC har OnePlus ramt rigtigt godt, og specielt implementeringen af Spacial Audio kan give et rigtigt godt bud til film og gaming. 

OnePlus Buds Pro 2 oplade etui.JPG

ANC delen er fornuftig, men kan knibe lidt med højere skarpe toner. De giver dog en meget lækker dæmpning af baggrundsstøjen i de fleste normale situationer, som toget, bilen eller lign.

Prismæssigt lander OnePlus Buds Pro 2 i den øvre ende af feltet, men taget featuresættet i betragtning synes jeg prisen rammer meget godt. Det er meget i tråd med sammenlignelige headsets. 

Hvis du er på udkig efter et in ear headset, som tilbyder mere end gennemsnittet, så er Buds Pro 2 sættet et rigtigt godt bud. Specielt hvis du er sprunget på en OnePlus 11 telefon, er det i min bog et let valg, da integrationen er så strømlinet som den er. 

Vi lander med en endelig karakter på 9 og en Editors Choice award, for et af de bedste og mest feature rige True Wireless headsets jeg har haft fingrene i. Det er en tæt kamp imellem dem og Googles egne Pixel Buds Pro. Hvis man er på en OnePlus telefon vil jeg dog helt klart anbefale OnePlus Buds Pro 2 sættet. 


Godt:

  • Lækre materialer
  • Solid lyd
  • Masser af tilpasningsmuligheder
  • Fornuftig ANC
  • Gode små features som Zen Mode Air
  • God batteritid


Skidt:

  • Visse funktioner er væk og/eller gemt på andet end OnePlus telefoner


Vores partnere