Shark Receptor H70 Wired: Test

H70 stereo sound Shark gamer Receptor virtual Gaming Wired nordic surround SharkGaming headset
Hvis du har kigget på et prebuild gaming computer, så har du med stor sandsynlighed også stiftet bekendtskab med SharkGaming. SharkGaming sælger dog ikke kun færdigbyggede systemer, de har også deres eget lineup af udstyr. I denne test skal vi tage et nærmere kig på deres headset, Shark Receptor H70 Wired.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, jeg har fundet informationen fra Sharkgaming’s hjemmeside.      

Specifikationer på Shark Receptor H70 Wired

 • Type: Over-ear gamer headset
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Volume control: On Ear Cup
 • Drivers: 50mm 
 • Lydkontrol på headset: Lydstyrke, mute
 • Stik: 1 x 3.5mm, 1 x USB-A til USB-C, Jackstik splitter
 • Kanaler: Stereo, 7.1 virtual surround sound 
 • Vægt: 250 gram
 • Support for følgende: PC, Mac, Playstation 4 og 5, Xbox, Nintendo Switch og mobil


Rundt om Shark Receptor H70 Wired

Shark Receptor H70 Wired kommer i en sort kasse. På fronten har vi en illustration af headsettet i blueprint. Øverst har vi navnet stående i blå og hvide farver. Nederst i hjørnet har vi SharkGaming logoet. Der kommer ikke meget information ellers der afslører hvad headsettet byder på. 

Wired virtual Shark Receptor surround Gaming H70 gamer headset SharkGaming sound stereo nordic.jpg

Vender vi kassen rundt, får vi dog lidt flere informationer. Blandt andet specifikationer på headsettet, sammen med nogle nøglefunktioner omkring headsettet. Blandt andet kommer headsettet med kabler, som gør du kan bruge USB-C kablet til at få 7.1 virtual surround sound på computeren, eller det medfølgende jackstik som kan bruges med alle enheder, som gør brug af denne indgang.

sound Shark gamer headset H70 Receptor surround Wired SharkGaming virtual Gaming stereo nordic.jpg

Med i kassen har vi selvfølgelig selve headsettet, en pose til opbevaring, ekstra puder i læder, aftagelig mikrofon, USB-A til USB-C kabel, Jackstik kabel og en Y-splitter til jackstik. 

SharkGaming Wired sound surround Shark virtual H70 gamer Gaming headset stereo Receptor nordic.jpg

Shark Receptor H70 Wired er helt i sort, og har et meget neutralt design, som ikke adskiller sig fra mange andre headsets. På selve bøjlen har vi fast kunstlæder, fyldt med noget blødt skum, hvor den ene side også har teksten H70 i hvid skrift. 

Shark virtual stereo surround Gaming H70 Receptor nordic sound headset Wired gamer SharkGaming.jpg

Kopperne er i den lille ende på størrelsen, og jeg kunne godt forestille mig, folk med større øre, ville få problemer med pladsen. De monterede kopper i meget blødt stof. De kan nemt skiftes over til de ekstra medfølgende kunstlæder, da de er sat på med et klik system. 

SharkGaming Wired stereo Receptor gamer Gaming Shark headset virtual H70 sound surround nordic.jpg

På venstre kop er det muligt at justere lydstyrken, samt mute mikrofonen, hvis den er monteret. Udover det har vi indgange til Jackstik med lås, USB-C og til den aftagelige mikrofon. 

nordic SharkGaming Shark virtual Wired Gaming headset sound H70 stereo surround gamer Receptor.jpg

Mikrofonen kan afmonteres fra headsettet, og kommer med støjreduktion. 

sound nordic stereo SharkGaming Gaming surround gamer virtual headset H70 Receptor Wired Shark.jpg

virtual Wired SharkGaming headset sound Gaming Receptor nordic Shark surround stereo gamer H70.jpg

Software

Det er ikke fordi softwaren giver mange indstillingsmuligheder. Selvom jeg prøvede at oprette og indstille, gav det ikke rigtig nogen succes for at gøre dette. Vi kommer lidt ind på det i konklusionen. 

surround headset SharkGaming sound Shark gamer nordic virtual stereo Gaming Receptor H70 Wired.png

Testen – Lyden, brugen og komfort

Da headsettet bliver testet på computeren, har jeg valgt at gøre brug af USB-C tilslutningen, som giver muligheden for at bruge 7.1 surround sound funktionen. Vi skal igennem lidt forskellige ting i testen, hvor headsettet både skal testes i forhold til musik, spil og komfort. 

Starter vi med selve komforten, så er kombinationen med de meget bløde puder på ørene og den lave vægt, en succes. Selve headsettet sidder rigtig godt, og jeg kunne sagtens sidde med det over en længere periode. Heldigvis kunne ørene sagtens være inde i selve kopperne, og jeg følte ikke jeg manglede plads. Da puderne er så bløde, så krævede det lidt tilvænning for mig, da jeg følte headsettet blev ”mast” ind, når det sad på hovedet. Det er ikke fordi det gjorde oplevelsen dårlig, bare anderledes. 

Kigger vi på selve lyden i headsettet, har jeg været igennem lidt musik med det. Her klarede det sig rigtig flot, den føles dog lidt bastung, og det kan gøre stemmerne eller de små detaljer i musikken ikke kommer helt til sin rette i lyden. Men til casual musik kan de fint klare jobbet. 

Går vi videre til oplevelsen i spil, så er jeg overrasket hvordan det klare sig. Lyden kan stadig godt føles lidt tung, men alligevel så formår den at give et rigtig godt lydbillede, og du får en god fornemmelse af afstand, samt retning på fjenden når de nærmer sig.

Pris

Shark Receptor H70 Wired fra SharkGaming har et prisskilt på 799,- DKK, hvor det under testen var på tilbud til 399,- DKK. 

H70 stereo sound Shark gamer Receptor virtual Gaming Wired nordic surround SharkGaming headset.png

Ønsker du at læse mere omkring Shark Receptor H70 Wired fra SharkGaming, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Det er blevet tid til at afslutte testen på Shark Receptor H70 Wired fra SharkGaming. Det er et headset som godt kan overraske på mange punkter, det er et headset som kommer med et godt lydbillede til spil, og her fik jeg en rigtig god oplevelse. Selvom jeg måske ikke havde samme oplevelse ved musikken, så er det ikke fordi headsettet ikke kan bruges til det, og når vi også tager prisen med i betragtning, syntes jeg det rammer fornuftigt. 

Designet kan selvfølgelig diskuteres om det snakker produktet op, det er ikke fordi det skiller headsettet ud på nogen måde, hverken positivt eller negativt, og det vil nok heller ikke være fordi folk de vil opdage det er et SharkGaming headset, når du sidder med vennerne eller til et LAN. Men noget som vil overraske er komforten, for når de andre har smidt headsettet fordi det er for tungt eller for varmt, så kan du stadig sidde med dit og have en behagelig oplevelse. For den lave vægt og de bløde puder, gør at headsettet er behageligt at sidde med selv i flere timer, så for mig rammer H70 Wired meget godt, hvor det er et oplagt gaming headset, hvor spillyden og komforten vil være de vigtigste i mine øjne. 

Ved siden af det kommer Shark Receptor H70 Wired, med en masse udstyr, lige fra en pose til opbevaring, til forskellige ledninger, an på om du vil gøre brug af computerens lydkort, USB-A eller hvis du spiller på en konsol med jackstik, her kan samme headset bruges. 

Jeg føler dog SharkGaming rammer helt ved siden af med deres software, først og fremmest, slår Windows ind fordi den formoder det er ondsindet software, du er ved at installere, ved siden af det så føles softwaren noget fra 00’erne som aldrig er kommet videre. Hvis man som en ”lille” spiller på markedet ønsker at spille op til de store drenge, så forpligter det også, enten så laver du et produkt som fungere 100% ud af kassen, uden brugeren har behov for software, eller du sørger for din software er intuitiv og fungere 110%, med de justeringsmuligheder som følger med. Endnu mere underligt er de ikke har samlet deres udstyr under et program, så hvis du har mus, tastatur og headset, skal du have installeret tre forskellige programmer. 

Jeg slutter dog alligevel af med at give Shark Receptor H70 wired en score på 8 ud af 10 sammen med Safe buy. For hvis du ser bort fra softwaren som ikke imponerede her, så er det stadig et headset som specielt til en pris på 399,- DKK på tilbud, giver dig rigtig meget for pengene, og kan stadig bruges selvom softwaren ikke er helt i mål endnu. 

Godt

 • God lyd til spil
 • Acceptabel lyd til musik
 • Neutralt design
 • Komfort
 • Vægt
 • Pris
 • Kan både bruges med USB og Jackstik
 • Medfølgende tilbehør

Knap så godt

 • Software

Score: 8 + ”Safe Buy”

H70 stereo sound Shark gamer Receptor virtual Gaming Wired nordic surround SharkGaming headset.jpg

Vores partnere