Shokz OpenFit

Shokz OpenFit
Shokz er klar med en udvidelse af deres sortiment af OpenEar True Wireless Earbuds med deres Shokz OpenFit. Vi har tidligere set på deres OpenRun. Vi ser hvordan den nye stil klarer sig.

Specifikationer

  • Speaker type: Air conduction transduer
  • Driver: 18x11 mm Dynamic Driver.
  • Frequency response: 50Hz-16kHz
  • Speaker sensitivity: 95.5 dB±2.5dB
  • Microphone sensitivity: -38 dB ±2dB
  • Bluetooth® Version: Bluetooth 5.2
  • Charge voltage: 5V±5%
  • Frequency band: 2402MHz-2480MHz
  • Wireless range: 10m
  • Battery: Li-Polymer battery
  • Continuous play: 
  • OpenFit: Up to 7 hours of listening time with a single charge
  • OpenFit with Charging Case: Up to 28 hours of listening time
  • Standby time Up to 10 days
  • Battery capacity Earbuds: 58mAh (Min)
  • Charging case: 600mAh (Min)
  • Weight:
  • Earbuds: 8.3g ± 0.2g
  • Charging case: 57g ± 1g
  • Total weight: 73.85g ± 1g
  • Sweat resistance Earbuds : IP54
  • Charging case: Not waterproof

En af de centrale features ved OpenFit, helt som ved OpenRun Pro vi har set på tidligere, er at de er designet med et åbent design, som blokerer lyden så lidt som muligt. I stedet for at levere lyden direkte inden i øret så er driverne lavet til at skubbe lyden ind uden at blokere for andre lyde i dine omgivelser. 


En tur rundt om Shokz OpenFit

Shokz OpenFit kan fås i to farver hvor vi har fået den sorte på besøg til test. 

OpenFit Colors.jpg

OpenFit sættet kommer, som de fleste andre True Wireless earbuds med et kombineret opbevarings og lade etui. Der er lavet i sort plast med en behagelig soft touch overflade. Designet er super afdæmpet med kun et diskret Shokz logo på toppen til at bryde den matsorte stil. 

Shokz OpenFit Case.JPG

Der er en lille LED diode på fronten der kan indikere ladetilstand og så er der et USB C kabel på bagsiden til opladning af etui og earbuds. 

Åbner vi etuiet, kan vi se de to ear buds, der holdes magnetisk på plads i opladeren. Her vil de automatisk oplade via det indbyggede batteri, når der er behov. Batteriet i de to earbuds er på 58 mAh hver og der er yderligere 600 mAh i etuiet.

Shokz OpenFit i case.JPG

Ser vi på selve de to ear buds, så adskiller de sig som sagt ved ikke at skulle ind i øret. Der er altså ingen silikonespidser eller andet.

Det meste af overfladen på Shokz OpenFit med belagt med en super behagelig silikone overflade, der matcher etuiet rigtigt fint. 

Shokz OpenFit kommer med det som Shokz selv kalder deres Dolphin Ear Hook som placeres bag om øret, så delen med lyden bare hænger foran øret. 

Shokz OpenFit earbud.JPG

Med en vægt på kun lidt over otte gram giver det et sæt earbuds som stort set ikke kan mærkes når man har dem på.

OpenFit sættet har en IP54 rating der betyder at de er støv og stænk sikre. Man behøver altså ikke bekymre sig under svedige workouts eller en løbetur i regnen. 

Der er et touch interface på siden af hver earbud indikeret med et lille bump. Her kan man besvare opkaldt eller styre medieafspilning. Funktionerne kan tilpasses via Shokz app’en. 


Software

Via Shokz app’en på din telefon har du mulighed for en række tilpasninger af dit OpenFit sæt. Der er mulighed for at få en status på batteri og tjekke om der skulle være nogen firmware opdateringer. 

Shokz App front.png

I app’en er der mulighed for at vælge imellem fire prædefinerede EQ indstillinger eller opsætte sin helt egen i en 5 band EQ. Det er naturligvis altid et spørgsmål om smag og behag, men jeg foretrak at lade sættet være på standard indstillingen i løbet af min test. 

App’en giver også mulighed for at tilpasse funktionerne på touch interfacet. Der er kun to muligheder men til gengæld kan de have forskellige funktioner på højre og venstre earbud. 

Så alt efter om du dobbelt trykker eller trykker og holder, kan du have forskellige funktioner.

Shokz App EQ custom.png

App’en er ret lige til men svømmer ikke over med funktioner. Når først man har tilpasset sine kontrolindstillinger og fundet den EQ man kan foretrækker kommer man nok ikke så tit forbi app’en, hvilket i min bog sådan set også er fint nok. 

Der var ingen problemer med Shokz app’en under min test. 


Test

Jeg har brugt Shokz OpenFit i et par uger nu sammen med min Google Pixel 7 Pro telefon. Tilslutning og forbindelse kom på plads uden problemer og det samme gjorde installation af Shokz app’en. Der var en ny firmware opdatering, hvilket var klaret på et par minutter. 

Det har været en noget anderledes oplevelse at bruge OpenFit sættet. Den specielle stil og ikke mindst lave vægt betød at jeg faktisk let kunne glemme at jeg have sættet på hvis ikke jeg spillede musik. 

Det betyder at der ikke har været skyggen af irritation eller træthed, da der ikke er noget der klemmer eller trykker nogen steder. 

Shokz OpenFit i øret.JPG

Springer vi til lyden så overraskende den mig positivt. Det er et lækkert og meget åbent lydbillede som dog helt klart klarer sig bedst i høj og mellemtonerne. Bas er svagheden for headsets af denne type som jeg også oplevede med OpenRun sættet jeg har testet tidligere. 

Jeg oplevede ved visse typer af musik en svag forvrængning af bassen. Det var dog typisk når der pludseligt kom et tungt bas beat ind i et ellers ret stille stykke at jeg oplevede det. I musik hvor der generelt var et tungere bas lydbillede var det ikke noget og oplevede som udpræget.

“Magien” i sættet er dog at det er så åbent som det er. Det betyder at oplevelsen af musik mere føles som noget der kommer for rummet omkring dig og ikke noget der er sendt direkte ind i øret. Det til trods af at ingen omkring dig kan høre musikken. 

Alt sammen mens det stadig er muligt at høre hvad der foregår omkring dig på en måde som jeg aldrig har oplevet med andre True Wireless earbuds. End ikke den bedste Ambient Mode indstilling jeg har prøvet har givet den samme oplevelse. 

Shokz OpenFit Case størrelse.JPG

Det har betydet at jeg har kunne gå rundt herhjemme og "smuglytte" til musik eller podcasts mens jeg stadig kan være med i en samtale og høre når min datter kalder på mig.

Ulempen ved en løsning som den er jo så at når man gerne vil høre musik så kan det være svært at lukke verden omkring en ude. Så til togturen eller lign er det måske ikke et sæt der er helt så egnet, da der jo ikke er skyggen af støjreduktion.

Den eneste mulighed er at skrue op for lyden, så man ender med simpelthen at overdøve omgivelserne. Selv med maksimal volumen oplevede jeg stadig stadig at det var relativt let at høre min omgivelser sammenlignet med et normalt headset.

Shokz OpenFit Pogo pins.JPG

Touch funktionerne på sættet krævede en smule tilvænning at blive dus med. OpenFit sidder naturligt nok lidt anderledes på øret og derfor skulle jeg lige vænne mig til at sigte lidt anderledes når jeg ville skifte musiknummer eller skrue ned. 

Shokz angiver selv batteritiden til omkring 7 timers brug på en opladning hvilket kan forlænges til samlet set 28 timer hvis løbende opladning i etuiet regnes med. Den angivelse stemmer overens med min oplevelse under testen.


Pris

Shokz har annonceret, at den vejledende udsalgspris på OpenFit sættet vil være 1799 kroner herhjemme. Om de også lander på den pris, kan jeg ikke på nuværende tidspunkt bekræfte, da sættet kun lige er blevet lanceret. 


Konklusion

Et True Wireless sæt som Shokz OpenFit har i min bog lidt en niche anvendelse. Det er til de situationer, hvor man gerne vil være mere opmærksom på sine omgivelser. Så helt som navnet også ligger op til, er det et ideelt sæt til træning. Det betyder fx at man kan være mere opmærksom i trafikken når man er ude og løbe, da verden ikke lukkes ude som med mange andre headsets. 

Mit eget yndlings scenarie er dog som jeg var inde på tidligere at kunne have musik i ørene herhjemme uden at jeg går glip af hvad der bliver sagt omkring mig. 

Shokz OpenFit Earbud pogo pins.JPG

Det er dog langt fra altid, at jeg ønsker at høre musik på den måde. Så det er noget man skal gøre op med sig selv, for hvis man også vil kunne lukke verden ude, så kræver det et andet sæt til det formål. 

Til den åbne lytte oplevelse med fordele som bedre sikkerhed på løbeturen så er OpenFit dog det bedste sæt jeg har prøvet af sin slags. Prisen er i den dyre ende, sammenlignet med andre True Wireless sæt. Listen af features taget i betragtning sammen med kvaliteten generelt, så synes jeg dog at den lander i et ret sammenligneligt prisfelt.

Vi lander med en endelig karakter på 8 for et solid og anderledes sæt True Wireless Earbuds som dog også kan være lidt begrænset i sin anvendelighed. 


Godt: 

  • Super let
  • God batteritid
  • Lukker lyden fra omgivelserne ind som få andre


Skidt: 

  • Lyden kan halte lidt på bassen
  • Åbenheden betyder også at støj fra omgivelserne høres


Vores partnere