Elgato Wave:1 og Wave:3: GIVEAWAY

elgarto Wave
Selvom Elgato har været en spiller på markedet i flere årtier, så er de nye i Corsair-regi efter Corsair opkøbte Elgato for to år siden. Virksomheden har nu frigivet en standalone mikrofon, og vi tager i denne artikel et kig på både Wave:1 og Wave: 3 fra Elgato.

Elgato forsyner markedet med en masse udstyr til streameren og studiet. En ting har de dog manglet for at gøre hele systemet komplet, nemlig en mikrofon. Dette laver de om på nu, og vi skal i dag kigge på deres nyligt lanceret Elgato Wave:1 og Wave:3, som vi har fået lov til at afprøve op til lanceringen. Vi byder derfor inden for til en NDA-lift på denne nye mikrofon fra Elgato.

Inden vi går videre skal vi have et overblik over det tekniske på Elgato Wave:1 og Wave:3. 

Vi har fået tilsendt specifikationer og features fra Elgato på både Wave:1 og Wave:3. Herunder har vi præsenteret det hele, så man bedre kan danne sig et overblik over Elgato Wave:1 og Elgate Wave:3.  

 

Elgato_banner_wave.png

 

Specifikationer og features Wave:1

  • Capsule 17 mm Electret
  • Polar Pattern: Cardioid
  • Resolution: 24-bit
  • Sample Rate: 48kHz
  • Frequency Response: 70 – 20000Hz
  • Sensitivity: -25dBFS
  • Max SPL: 120dB
  • Dynamic Range: 115dB (Clipguard engaged)
  • USB-C 
  • Analog-to-Digital Converter: professional broadcast audio quality.
  • Proprietary Clip guard Technology makes distortion virtually impossible.
  • Superior Circuitry: seamless sonic transmission throughout the entire signal chain.
  • Switchable Low-Cut Filter: remove unwanted low-frequency noise.
  • Zero-Latency Monitoring: plug headphones into the 3.5 mm jack. 
  • Control Dial with LED Ring: turn to adjust headphone volume, press to mute your mic feed, and see mute status at a glance.
  • Internal Pop Filter: prevents plosive breath noise.


     

wave sammenligning elgato mikrofon


Specifikationer og features Wave:3

  • Capsule 17 mm Electret
  • Polar Pattern: Cardioid
  • Resolution: 24-bit
  • Sample Rate: 48/96kHz
  • Frequency Response: 70 – 20000Hz
  • Sensitivity: -25dBFS
  • Max SPL: 120dB
  • Dynamic Range: 115dB (Clipguard engaged)
  • USB-C 
  • Analog-to-Digital Converter: professional broadcast audio quality.
  • Proprietary Clip guard Technology makes distortion virtually impossible.
  • Superior Circuitry: seamless sonic transmission throughout the entire signal chain.
  • Switchable Low-Cut Filter: remove unwanted low-frequency noise.
  • Zero-Latency Monitoring: plug headphones into the 3.5 mm jack. 
  • Control Dial with LED Ring: turn to adjust headphone volume, gain and mic/pc monitor
  • Touch mute, and see mute status at a glance.
  • Internal Pop Filter: prevents plosive breath noise.


Det grundlæggende

Vi skal gennem artiklen have en grundigt kig på produkterne, og om Elgato bringer noget nyt til overfladen. Selve kassen, som mikronerne ankom i, er et mix af en lys og mørk blå, som går igen på hele emballagen. Fronten af kassen er ganske sparsom med informationer. Vi får dog et billede af henholdsvis Wave:1 og Wave:3 mikrofonerne, sammen med logo og navnet. I bunden får vi lidt tekst præsenteret lydende på, at det er en "premium mikrofon". Nederste hjørne omhandler Elgato som producent, hvis vi skulle være i tvivl...

gaming Elgato wave 1 wave 3 popfilter stream deck clipguard

Bagsiden af kassen er straks af mere spændende karakter, med en masse informationer om mikrofonen fra Elgato. Her listet blandt andet specifikationerne for henholdsvis Wave:1 og Wave:3 mikrofonerne sammen med nogle nøglefunktioner. Vi bliver også introduceret til Wave link, som basalt set er en software Elgato har udviklet til Wave serien,.Dette vil vi vende tilbage til senere i artiklen.

 popfilter stream deckgaming Elgato wave 1 wave 3 clipguard

Det er blevet tid til at få åbnet æskerne, hvor vi starter med at gennemgå Wave:1 fra Elgato. Sammen med Wave:1, bliver vi forsynet med en USB-C ledning, en adapter til mikrofonarmen, en startguide samt sikkerhedsinstruktioner.

Ved åbningen af æsken bliver man mødt af endnu en tynd papæske, der holder det hele sammen. 

Wave link Elgato shock mount wave 3 Wave link stream deck Condenser

Hvis vi tager et nærmere kig på Elgato Wave:1, bliver vi mødt af en mat sort farve, som dækker hele mikrofonen. Elgato logoet er diskret blevet placeret i toppen af mikrofonen. I bunden finder vi en multifunktionsknap. Det er muligt både at styre lydniveauet på et tilsluttet headset, samt mute og unmute mikrofonen.No more needed.

Digital mixer youtube twitch gaming elgato wave 1 wave 3

Bagerst finder vi indgang til USB-C, som selvfølgelig skal forsyne enheden med strøm, og sørge for en stabil forbindelse til computeren. Ydermere finder vi et mini jackstik. Så det er altså muligt, at have en ledning fra computeren til mikrofonen og så videre til headsettet.  

Elgato Wave:1

Elgato Wave:1 mikrofonen er blevet forsynet med en relativ tung fod/stand, som sørger for, at holde mikrofonen stabil på bordet. Elgato Wve:1 har et meget klassisk design, og er ellers ikke prangende af udseende. Selve foden/stnden kan også skrues af for at gøre brug af den medfølgende adapter og plcerer Wave:1 på en mikrofonarm.

Elgarto Wave:1 Elgato Wave:3

Den medfølgende ledning, er som tidligere nævnt med USB-C, hvilket er helt klart et plus i bogen. Da vi derved sikrer, at være fremtidssikret. Det indikerer ligeledes, at Elgato har lige taget skridtet videre, for at vise at de ikke har sparet på detaljerne, hvilket også fremgår tydeligt på udvendige materialer, som er blevet brugt i fremstillingsprocessen.

Elgato Wave:3

Under selve foden, finder vi også et ”klistermærke”, som giver os lidt ekstra informationer. Blandt andet om Elgato, som er en afdeling under Corsair Memory Inc. Selve bunden er blevet forsynet med gummi, som også er med til at sikre, at mikrofonen er skridsikker. Endnu et ned i skuffen med gode indtryk.

Elgato Wave:3 mikrofon test

Vender vi blikket mod Elgato Wave:3, så finder vi, sjovt nok, et meget lignende produkt, og jeg vil derfor ikke gennemgå det hele igen, men blot forskellen mellem Wave:1 og Wave:3. Mikrofonenpå Wave:3 er højere, hvor det er ved nederste del af mikrofonen, vi finder årsagen. Wave:3 er nemlig forsynet med lidt flere features, som kan styres direkte på mikrofonen. I stedet for at knappen fungerer som mute knap, bruges den på Wave:3 til at skifte mellem indstillingerne: Gain, Volume og Mic/PC Mix.

mikrofon gaming dynamisk mikrofon gaming elgato wave 1 wave 3

Da knappen bruges til at skifte mellem indstillingerne, er Wave:3 blevet forsynet med mute knap på toppen, som ellers sidder diskret og ikke pryder mikrofonen med "endnu en ting som stikker ud".

Wave link stream shock mount stream deck Sample Rate Bit-depth ADC DAC  Wave:1

Elgato Wave software

Som tidligere nævnt, har Elgato valgt at udvikle software til Wave:1, som skal være med til at kunne tilbyde forskellige indstillingsmuligheder. Elgato Softwaren kan kobles sammen med flere forskellige programmer, blandt andet Twitch og OBS studio, og det er muligt at lytte til stream mix, og man kan derfor lytte til sig selv i real time.

Digital mixer Elgato Wave:3 software

Det er muligt at lave en masse kategorier, og default har Elgto blandt andet listet games og voice chat. Det er altså muligt at køre lyden igennem Wave Link, og få bedre kontrol med de forskellige programmer, som eventuelt skal bruges under streamen. Underkategorierne åbner for justering af gain på mikrofonen, styrken for output, samt balancen mellem mic og PC. Det er også muligt at høre sig selv snakke igennem softwaren, hvilket giver muligheden for at teste lyden af, inden man går live med sin stream.

Digital mixer Elgato Wave:3 software Wave Link gaming stream deck

 

Test af Elgato Wave

Som en del af artiklen, sætter vi naturligvis fokus på brugen på både Wave:1 og Wave:3 i praksis. Jeg valgte at beholde dem på foden for at teste dem af ”out of the box”, uden at have brug for andet tilbehør. Hele opsætningen var plug and play, men det krævede dog softwaren, før mikrofonen fungerede. Jeg ved dog ikke om det har en betydning, da den blev testet før frigivelse.

Jeg har haft placeret Elgato mikrofonen foran tastaturet og med en afstand på ca. 30 cm, med en gain på 20. 

- Lydfil kan høres for Wave:1 HER.  

- Wave:3 HER

Hvis vi starter med at kigge på selve mikrofonerne, virker det til, at Elgato har tænkt over detaljerne. Det er uden tvivl to mikrofoner med følelsen af kvalitet for øjet. Knappen til at justere, sidder fornuftigt fast, og giver en blød feedback for hvert drej. Personligt kan jeg godt lide designet de har valgt at bruge, hvor de stadig beholder et tilpas neutralt design, men stadig viser, hvor produktet kommer fra med via logoet.  

Begge mikrofoner leverer et solidt stykke arbejde, hvor det fremgår klart, at man får lidt ekstra saft og kraft fra Wave:3. Selve knappen, som sidder på toppen af produktet, reagerer hurtigt, og da det er en touch, skal fingeren kun lige røre for at mute. Det er helt klart en feature Elgato skulle have brugt på begge modeller. På Wave:1 mikrofonen opfanger tryk på knappen, og sender en kliklyd igennem til modtageren ved mute.Det er én mindre detaljer, men giver en helt anden oplevelse af at bruge de to mikrofoner.

Personligt krævede det ikke meget gain på mikrofonerne, før tastatur og museklik forplantede sig i mikrofonen. Dette kan selvfølgelig mindskes ved at bruge et stativ til mikrofonen, og få den væk fra bordet.  

Muligheden for at køre headsettet via mikrofonen, giver både fordele og ulemper. Blandt andet faldt lydniveauet en smule i forhold til at bruge den direkte via computeren. Det giver dog muligheden for at kunne styre lydniveauet via mikrofonen - ved at bruge den direkte. Om det er en feature man vil få brug for, må være op til den enkelte. Personligt bruger jeg tastaturet til denne opgave, og det gav derfor ikke mening at bruge mikrofonens indgang. Det er heller ikke noget som Wave:1 og 3 skal have hug for, da det ikke forvrænger kvaliteten eller brugen af produktet, når man ikke bruger den.

Hvis vi tager et kig på softwaren, som Elgato har lavet til formålet, har softwaren været intuitivt og lige til. Programmet har været ganske ligetil at konfigureret, men alligevel med en masse muligheder for at tage kontrollen og samle meget af lydindstillinger i Wave link. Ideen med at køre alt igennem programmet, kan selvfølgelig afskrække nogle, som ikke har behov for mere softwarefunktionalitet, men helst vil være foruden. Elgato siger selv, at softwaren inddrager under 1% CPU-power, og i min optik er dette givet godt ud. De muligheder softwaren giver med hensyn til at kunne køre forskellige programmer igennem, gør, at man ikke skal arbejde med et forvirrende layout, og du kan selv bestemme, hvilke lyde du vil have streamet ud, eller som du selv skal kunne høre. 

Digital Elgato Wave:3 software Wave Link stream deck mixer gaming

 

Hvad koster Elgato Wave

Da Elgato Wave:1 ikke har været listet i butikkerne under vores test, har jeg ikke kunne finde en pris på Elgarto Wave:1. Elgarto har dog selv oplyst en pris på $129,99 MSRP, hvilket gør vi lander på en pris som rammer 861,48.- DKK. Med et kig i retning af konkurrenter som Blue Yeti Nano og Razer Seiren X, placerer Wave:1 sig lidt over i prisen, men ikke noget voldsomt. Når vi kigger på Elgato Wave: 3, rammer vi en pris på $159,99 MSRP, som omregnet til danske kroner, giver en pris på 1055,15.- DKK, hvilket placerer den omkring Razer Seiren Elite.     

Hvis du vil læse mere om Wave:1 og Wave:3 fra Elgato, kan du klikke på banneret herunder.

Elgato_banner_wave.png

 

Tilbehør til Elgarto Wave

Udover de to mikrofoner, kommer Elgato også med tilbehør som kan tilkøbes som ekstraudstyr. Shock mount med en MSRP på $39,99, omregnet til 263,68,- DKK, og et popfilter med en pris på $29,99, som vil være 197,75,- DKK. Intet skræmmende med hensyn til priser.

wave_shock_mount_elgato.jpg

Wave_popfilter_streaming.jpg

 

Konklusion

Det er blevet tid til at opsummere  oplevelsen med Wave:1 og Wave:3 fra Elgato. Det har faktisk været en fornøjelse at bruge deres nye mikrofoner. Konfigurationen med software og mikrofonen, har krævet lidt tilpasning, men når det først er sat op, har det bare fungeret upåklageligt.

Softwaren for mig var selvfølgelig et must for at få mikrofonen til at virke. Selve muligheden for at kunne styre lyd og lydstyrke for de forskellige programmer, har været et plus i bogen - herunder at kunne justere lyden for spillet, der bliver streamet, sammen med muligheden for at skrue ned eller fjerne andet lyd, giver bare et bedre slutresultat.

Selve materialerne og designet på Elgate Wave:1 og Wave:3, har jeg personligt været vild med, og der er ingen tvivl om at Elgato har givet den lidt ekstra gas, for at komme ud med et produk,t som ikke skal føles billigt. Det giver en samlet god oplevelse af produktet, og man får følelsen af at sidde med et produkt som burde være i et professionelt studie.

Wave:1 fungerede rigtig godt, men det kunne have været et ekstra plus, hvis Elgato havde forsynet Wave:1 med gain indstilling direkte på mikrofonen. Selvfølgelig skal der være en forskel på de to banditter for at give brugeren en bedre oplevelse med et dyre produkt, men det er stadig i småtingsafdelingen, men som hurtigt blev et ekstra plus på Wave:3 under testen.

Wave:1 kommer med et sample rate på 48 kHz, hvor Wave:3 kan levere både 48 kHz og 96 kHz. Sidstnævnte vil nok være overkill for de fleste, men det eri min optik stadig være plus i det samlede billede på Wave:3, og som gør den alle pengene værd, selvom behovet for 96 kHz ikke skulle eksistere.

Wave:1 og Wave:3 henvender sig som det perfekte match til streameren og den seriøse gamer ,som er træt af mikrofonen på headsettet. Begge mikrofoner er gode produkter, hvor jeg personligt vil mene de features, som kommer med Wave:3, godt kan betale sig at give lidt ekstra for. Personligt er jeg vild med touch knappen til at mute, som fungerer lydløst. Muligheden for at indstille gain direkte på mikrofonen er også en feature, som blev brugt meget under testen.

Min oplevelse med tastatur og museklik gjorde, at Elgato eftersendte et popfilter, da dette også skulle mindske lyden yderligere. Desværre nåede det ikke frem før testen og NDA-løft, og jeg har derfor ikke kunne nå at tests af, om det kunne afhjælpe problemet, uden at skulle gøre brug af et stativ. Vi vil selvfølgelig give en opdatering i artiklen, når det kommer frem.

Når vi kigger på prisen på Wave:1 og Wave:3, er det tydeligt at se, hvilke produkter hos konkurrenten de prøver at ramme. Derfor giver det også god mening med de ekstra ting, som man får med på Wave:3. Jeg er heller ikke i tvivl om, at jeg ville vælge Wave:3 fremfor for eksempel Razer Serien Elite, og de ca. 1100 kroner hurtigt vil skabe glæde fremfor modsvarende modeller.

Jeg vil helt klart mene, at Wave:3 giver det ekstra nøk for de fleste, hvor Wave:1 henvender sig mere til dem, som vil afprøve en ekstern mikrofon enten til streaming eller gaming. Derfor ender Wave:3 også med et flot 9-tal, sammen med et Editor Choice award. Wave:3 har efter testen fået en fast plads på bordet. Wave:1, må forsyne sig med et 8-tal, da den havde nogle fejl og mangler i forhold til storebroren.

Wave:1 score: 8

Wave: 3 score: 9 og Editors Choice award

Pros

  • Flot design
  • Kvalitetsmaterialer
  • Simpel app
  • God lyd
  • Nem at få sat op.
  • Indstilling af gain på mikrofon (Kun Wave:3)
  • Touch knap til mute (Kun Wave:3)
  • 48/96 kHz Sample rate (Kun Wave:3)

Cons

  • Lav lyd med headset koblet til mikrofon
  • Klik lyd ved mute (kun Wave:1) 

 

***GIVEAWAY***

I samarbejde med Elgato udlodder vi et stk. Elgato Wave:1

Det eneste du skal gøre for at deltage, er at smide en kommentar i nedenstående kommentarfelt.

Vi trækker en vinder den 16 juli 2020, hvor efter vinderen annonceres i denne artikel. Hører vi ikke fra den udtrukne vinder inden 2 dage, vil en ny vinder udtrækkes.

Vinderen er udtrukket via lodtrækning, og heldet har tilsmilet Jonas Gade Rocatis, som har deltaget via Facebook. Jonas har to dage til at vende tilbage med informationer inden to dage. Vinderen er kontaktet direkte.


Vores partnere