Google sletter dine fotos og dokumenter

google drev
Google sletter dine fotos og dokumenter, hvis du ikke er aktiv nok. Google foretager nogle massive ændringer i, hvordan de håndterer cloud storage. Ud over at annoncere, at de stopper gratis ubegrænsede uploads af høj kvalitet, siger virksomheden, at de vil tage yderligere foranstaltninger. Det betyder med andre ord, at enhver, der ikke er aktiv eller på anden måde ikke interagerer i to år, vil få deres indhold slettet.

Meddelelsen kom os i hænde via et blogindlæg fra Google. I det forklarer virksomheden, at de vil foretage ændringerne for at “continue providing everyone with a great storage experience and to keep pace with the growing demand…”

De nye opbevaringspolitikker træder først i kraft den 1. juni 2021. Så din to-årige nedtælling begynder ikke endnu. Ifølge Google vi de slette indhold under to forudsætninger:

If you’re inactive in one or more of these services for two years (24 months), Google may delete the content in the product(s) in which you’re inactive. 

Similarly, if you’re over your storage limit for two years, Google may delete your content across Gmail, Drive, and Photos.

Man kunne foranlediges til at tro, at det vil være let at holde sig under den 15 GB grænse, der kommer i Googles gratis pakke, men det skal man netop ikke tage for givet i fremtiden. Ud over at inkludere alle uploadede fotos i forhold til din grænse fra og med 1. juni, tæller Google også alle nye Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms eller Jamboard-filer med i den tilbudte gratis pakke på 15GB.

Filer, der sendes til dig, kan let bidrage til at overskride din grænse for gratis opload i Google Drev. Så det er ikke kun inaktive brugere, der skal være opmærksomme.

Hvis du har brug for mere lagerplads, kan du naturligvis betale for det. Google tilbyder flere niveauer af såkaldte betalte planer:

Gratis lagerplads: 15 GB.

100 GB i én måned: 17 kroner.

1 TB i én måned: 79 kroner.

1 TB i ét år: 799 kroner.

10 TB i én måned: 799 kroner.

10 TB i ét år: 9.588 kroner om året.


Kilde: Google