Mangel på harddiske og SSDer er nært forestående

mangel på harddiske og SSD Chia
Mangel på såvel harddiske og SSDer kan være nært forestående, hvis ny kryptovaluta blomstrer.

Med fremkomsten af Chia-kryptovalutaen jagter miners i Kina efter sigende alle de harddiske og SSDer, de kan få fingrene i. I modsætning til andre kryptovalutaer miner du ikke Chia med en processor, grafikkort eller ASIC mine. I stedet farmer du Chia med lagerplads, og det er her alle faresignalerne kommer ind i billedet. Chia er ikke officielt tilgængelig for handel endnu, derfor er det for tidligt at begynde at hamstre harddiske eller SSD'er.

I modsætning til Bitcoin, der er baseret på proof of work, arbejder Chia ud fra proof of space og ikke mindst en tids model.

Chia ankommer angiveligt som en mere miljøvenlig kryptokurrency. Bram Cohen, der er bedst kendt som opfinderen af BitTorrent, skabte Chia til at udnytte ledige plads på lagerenheder. Grundlaget bag Chia er, at harddiske og SSD'er bruger mindre strøm, er lettere at finde i handlen og ikke mindst billigere sammenlignet med grafikkort og processorer.

Læste du også: Er Bitcoin en finansiel boble?

Ifølge HKEPCs rapport opkøber miners masser af harddiske, der spænder fra 4 TB til 18 TB i kapacitet. Panik køb vil i sidste ende føre til mangel på harddisk og dertilhørende prisstigninger. I Hong Kong forventes prisfastsættelse på harddisk og SSD at stige mellem 200 HKD til $ 600 HKD (~ $ 26 til $ 77).

Det forlyder også, at grundet af de konstante læse- og skriveoperationer er konsumer SSD'er ikke førstepriotet til farming af Chia.

Jiahe Jinwei, en af de store producenter i Kina, har udtalt til MyDrivers, at virksomhedens 1 TB og 2 TB NVMe M.2 SSD'er (Gloway og Asgard) alle er udsolgt. Producenten planlægger at indføre begrænsninger for at forhindre miners i at købe store mængder konsumer SSD'er. Derefter vil virksomheden også øge produktionen for at imødekomme efterspørgslen. Tilsyneladende udvikler Jiahe Jinwei endda en specialiseret SSD til mining.

Farming via en konsumer SSD fungerer efter hensigten i mindre skala, men de mere seriøse miners vil sandsynligvis jagte datacenter-SSD'er.  Endurance er lige så vigtig som kapacitet og performance, og virksomheds- eller datacenter-SSD'er opfylder typisk disse tre kriterier.

Gennem tiden har vi set mange forskellige former for kryptovalutaer, så det bliver interessant at se, hvordan Chia bider sig fast i markedet.

 

 

Vores partnere