Inden vi går videre med ROG Gladius III Wireless Aimpoint skal vi have kigget på specifikationerne.
Specifikationer på ROG Gladius III Wireless Aimpoint
Rundt om ROG Gladius III Wireless
ROG Gladius III Wireless Aimpoint, kommer ikke med nogen visuel ændring, i forhold til ROG Gladius III Wireless, som vi har testet før. Men kigger vi på nogle af specifikationerne, kan vi se at der er kommet højere DPI og IPS. Ved siden af det har ASUS også formået at skære en del af vægten af, hvilket gør vi nu lander på 79 gram. Ved siden af det har musen over 100 timers batteritid. Sidst men ikke mindst kommer den både i sort og hvid, hvor jeg har modtaget hvide til testen.
Nedenfor ser vi alt indholdet fra kassen. Udover selve musen ROG Gladius III Wireless Aimpoint, har vi et paracord kabel, en adapter, dongle, optiske switches og en manual.
Får vi fjernet alle de ekstra ting, og tager et nærmere kig på musen, så kan vi kigge nærmere på selve musen. ROG Gladius III Wireless Aimpoint er beregnet til højrehåndsbrugeren, på venstre side, har vi to knapper, som diskret stikker ud fra selve musen.
Kigger vi på den anden side, har musen en mindre runding, hvilket også bekræfter at ASUS har valgt at optimere den til højrehånd. Designet hjælper med et bedre greb på selve musen, og vi har en mindre design detalje, i form af det lille ROG indgraveret på siden.
ROG Gladius III Wireless Aimpoint, har præcis samme størrelse som dens forgænger, hvilket er en almindelig størrelse og burde passe til de fleste almindelige hænder. Den har fået lidt runding, som skal give en bedre ergonomi.
Med ROG Gladius III Wireless Aimpoint har vi tre muligheder for at forbinde musen til computeren. Udover den åbenlyse paracord kabel som følges med og kan oplade musen, så kan vi også forbinde med 2.4 GHz og bluetooth.
Vender vi musen om, har vi fire små PTFE-puder, en i hvert hjørne af musen. ASUS oplyser selv at den bliver drevet af ROG AimPoint optical sensor, som kan levere op til 36000 DPI. Vi har i bunden også en knap til at skifte profil på musen, parre den via bluetooth, og skifte den mellem de tre forbindelsestyper.
Softwaren – Armoury Crate
Inden vi hopper videre til testen, skal vi have gang i softwaren og indstillet musen. Armoury Crate er ASUS software til at samle alle dine ASUS-enheder, så hvis du har flere ting, kan du også synkronisere RGB og have alt samlet et sted.
Første menu er buttons, her har vi mulighed for at programmere knapperne på musen an på hvad vi gerne vil have.
Næste menu er performance, her kan vi styre dpi og lave 4 profiler på den. Dpi kan sættes fra 100 op til 36.000 med et skift på 50. Det er også her polling rate kan ændres, og angle snapping.
Den næste er lighting, hvor vi kan ændre RGB i musen. Det er også muligt at gøre brug af Aura Sync, hvilket gør din lighting i alle kompatible enheder synkronisere med hinanden.
Calibration byder på kalibrering af musen. ASUS har her gjort det nemt, hvis du bruger en af deres egne musemåtter, kan du vælge den fra preset ellers kan du vælge manual calibration og få den optimeret med din egen musemåtte.
Power viser hvor meget strøm som er på musen, men det er også muligt at sætte en alarm på lyset, når musen når en vis procent strøm, sammen med muligheden for at gå i sleep mode, når den ikke er blevet brugt i længere tid. Den sidste menu er firmware update og det er her du kan sørge for at din mus altid er opdateret.
Testen – Brugen og Komfort
Det er blevet tid til selve testen. Derfor har jeg selvfølgelig skiftet min nuværende mus ud og erstattet den med ROG Gladius III Wireless Aimpoint.
ROG Gladius III Wireless Aimpoint har en god størrelse, og den giver mulighed for at bruge flere forskellige former for greb, både ud fra hvad du foretrækker, men også størrelsen af hånden. Pasformen er rigtig god og selvom det ikke er en lille mus, så har den stadig en størrelse som gør du nemt kan tage den med dig. Det giver derfor også rigtig god mening at ASUS har valgt at den både kan forbindes med 2.4 GHz og bluetooth, hvis den også skal bruges som en rejsemus.
Musens knapper virker solide, og har en blødt men responsiv klik. Det giver en lækker oplevelse af musen og skaber også en mere behagelig lyd, når musen bruges meget. Knapperne på siden har en god placering, og det er nemt at gøre brug af begge knapper uanset hvilket greb du foretrækker. Det samme er gældende med drejehjulet som også kan bruges næsten lydløst og kommer med en tilpas modstand når den bruges.
ASUS egen ROG AimPoint optiske sensor, gør det rigtig godt, og med den lave vægt på musen, 100% PTFE fødder, så glider musen nemt rundt, og er god at arbejde med.
Oplevelsen med ROG Gladius III Wireless Aimpoint har været en fornøjelse, og den sørger for at løfte sig yderligere fra sin forgænger, som også gjorde det rigtig godt. De har fået skåret noget vægt af, og det skaber en endnu bedre oplevelse end tidligere.
Pris
ROG Gladius III Wireless Aimpoint kan købes for 878.- DKK, uden fragt. Som ligger fornuftigt blandt konkurrenterne.
Vil du se flere detaljer omkring ROG Gladius III Wireless Aimpoint, kan du trykke på banneret ovenover.
Konklusion
Det er blevet tid til at slutte testen af på ROG Gladius III Wireless Aimpoint. En mus som uden tvivl er sin forgænger værdig, og kommer med opgraderinger, som kan mærkes, men nok også nogle som er mere lir en nødvendig. Heldigvis så er en af de opgraderinger batteriet, som er blevet markant bedre, og gør Gladius III Wireless Aimpoint har en batteritid på over 100 timer, fremfor de 55 timer, som tidligere model havde. Vægten er blevet skåret fra 89 gram ned til 79 gram, og vi har ellers den gode standard pasform, sammen med nogle solide knapper og kontakter.
Sensoren er ASUS ROGs egen, og den gør arbejdet rigtig godt, og jeg oplevede en god reaktion fra musen hele tiden.
En af de opgraderinger, som jeg har min tvivl omkring at være nødvendig, er flere DPI, i forhold til en lavere vægt, så syntes jeg personligt ikke der var behov for at tilføje 10.000 ekstra DPI til en i forvejen god og hurtig mus. Det gør også at disse opgraderinger, får du lov til at betale for. Hvor den ældre model kan finde stil omkring 600 kroner, er vi med den nye Aimpoint oppe på næsten 900 kroner. Hvilket gør en merpris på 300 kroner, kan være svær at forklare i forhold til de ”små” ændringer som er mellem den gamle Gladius III Wireless og Aimpoint.
Det gør også jeg ender med en score på 8 ud af 10. For selvom jeg ikke er bleg for at anbefale ROG Gladius III Wireless Aimpoint, så er dens forgænger nok den største konkurrent i ligningen her, hvor de stadig ligger så tæt på hinanden, at prisen nok vil være den største faktorer, for hvad man skal vælge. Dog vil jeg sige, hvis man ønsker at bruge de ekstra penge, så får du stadig en mus, som har markant bedre batteritid, og du burde nemt kunne sidde en weekend, uden at tænke på opladning.
Godt
Knap så godt
Score: 8