ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Aim Labs mouse ASUS ROG
På CES i år præsenterede ASUS ROG deres nye Harpe Ace mus som er lavet i samarbejde med Aim Lab. Det er en trådløs mus med stort fokus på gaming og lav vægt. Vi ser på hvor godt den klarer sig.

Specifikationer

  • Connectivity: USB 2.0 - Bluetooth 5.1 - RF 2.4GHz
  • Sensor: ROG AimPoint
  • Resolution: 36000DPI
  • Max Speed: 650IPS
  • Max Acceleration: 50G
  • USB Report rate: 1000 Hz
  • RF 2.4G Report rate: 1000 Hz
  • L/R Switch Type: ROG 70M Mechanical Switch
  • Button: 5
  • AURA Sync: Yes
  • Battery Type: Li-Ion Battery
  • Battery Life: 90 hours without lighting - 79 hours with default lighting(Breathing)
  • Shape: Ambidextrous
  • Grip style: Palm grip - Claw grip - Fingertip grip
  • Game Type: FPS - MOBA
  • OS: Windows® 10 - Windows® 11
  • Software: Armoury Crate
  • Dimensions: 127.5(L)x63.7(w)x39.6(H) mm
  • Weight With Cable: 54g (without cable and USB dongle)
  • Color: Black

De mest relevante detaljer at hæfte sig ved her er sonsoren, som er ROG AimPoint, med mulighed for op til 36.000 DPI, og så naturligvis den lave vægt på kun 56 gram.


En tur rundt om ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Der er ved at tegne sig et billede af den foretrukne form på en mus, når den er lavet i samarbejdet med professionelle spillere. Her adskiller Harpe Ace sig ikke synderligt fra udvalget på den front. Hvis det virker, er der ingen grund til at opfinde den dybe tallerken. 

ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition top view.JPG

Designet kalder ASUS Ambidextrous, men da der kun er knapper på venstre side af musen, vil jeg sige at den udelukkende er lavet til højrehåndede brugere.

Sideknapper ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition.JPG

Musen er udført i matsort plast med en let tekstureret overfalde. Der er på hver side, hvor man holder på musen en anelse mere tekstur, men ikke gummigreb eller andet. Der følger dog i kassen to typer af gummisider, der kan sættes på musen, hvis man vil have mere greb end der er som standard. 

Der er i alt fem knapper fordelt på musen. De er i en standard konfiguration med to primærknapper og et scrollhjul på toppen. De suppleres med to sideknapper på venstre side af musen. Sideknapperne er lavet i Aim Labs blå, så de skiller sig lidt ud på musens ellers gennemført sorte overflade. 

Alle knapperne, med undtagelse af den primære venstreknap, kan tilpasses via ASUS’ Armory Crate software. Der er i alt seks muligheder for tilpassede funktioner på musen. 

Scrollhjule ROG Harpe Ace Aim Lab Edition.JPG

I scrollhjulet finder vi også den eneste RGB zone på musen. Den kan naturligvis tilpasses via software og synkroniseres op med andet ASUS grej man har. 

Ser vi på undersiden af musen, er der en plads til den inkluderede USB dongle, hvilket altid er rart at have. Der er fire monterede 100% PTFE musefødder, og der følger endnu et sæt med i kassen. 

AimPoint sensor ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition.JPG

Vi kan også se ASUS ROG AimPoint sensor med DPI muligheder op til overkill størrelsen 36.000. Der er også en knap, der kan skifte imellem de tre muligheder for tilslutning. Der kan tilsluttes via Kabel, Bluetooth og den inkluderede 2,4 GHz USB Dongle. 

På den anden side er der to funktionsknapper, hvor man har mulighed for at skifte indstillingerne for DPI. Polling Rate og Lift off distance direkte på musen, uden behov for at finde Armory Crate softwaren frem. 

I fronten er musen er der et USB C stik til opladning og tilslutning via kabel. Der følger et lækkert blødt Paracord kabel med til Harpe Ace. Det er også en Dongle forlænger med, så man via den og kablet kan placere sin USB dongle tæt på musen, i stedet for på bagsiden af sit kabinet. 

ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition kabel.JPG

Samlet set har ASUS i samarbejde med Aim Labs fået lavet en lækker let mus med fokus på de primære krav til en mus. Den adskiller sig ikke synderligt fra feltet af andre lign mus på markedet. Det skal dog bestemt ikke tages som noget negativt, da vi er endt her fordi den form og stil er populær og virker. 

Gummi side sticker ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition.JPG

Eneste lille klage jeg har er omkring design og og udførsel på de medfølgende gummigreb. Her har ASUS valgt en grafik, som er lidt for spraglet til min smag. Her ville jeg ønske, at de havde holdt dem i ren sort eller måske begrænset sig til et ASUS logo. Jeg har ikke brug for deres “For those who dare” slogan alle steder i funky grafik. 


Software

Software delen er lidt todelt, da der dels er ASUS’ egen Armory Crate, og så er der Aim Labs delen, hvor man kan teste sig frem til mere optimale indstillinger for musen. 

Armory Crate Harpe Ace Performance.jpg

Vi starter med at tage et kig på Armory Crate. Det er ASUS ROG softwaren, der samler alle ROG enheder et sted. Her kan du tjekke op på ting som batteristatus og evt. opdateringer til firmware osv. 

Armory Crate RGB.jpg

Det er også her du kan tilpasse RGB lyset i scrollhjulet, eller slå det fra, hvis du hellere vil have længere batteritid. 

Armory Crate knapper tilpasning gaming mus.jpg

Knapperne kan også tilpasses her, hvis du vil have specielle funktioner tilknyttet. Der er et bredt udvalg af muligheder med alt fra mediekontrol til Windows funktioner eller Macros. 

Armory Crate giver også mulighed for at tilpasse Performance indstillinger, som DPI trin, polling rate og Angle Tuning. Der er gode muligheder for at tilpasse stort set alle aspekter af indstillingerne, helt ned i detaljen. 

Anden del af software oplevelsen foregår igennem Aim Lab softwaren, som kan findes på Steam gratis. Det er et stykke software, som er lavet til at træne dine færdigheder i FPS spil som Counter Strike og lign. 

Aim labs Asus Training.jpg

Igennem samarbejdet med ASUS er der dog kommet en tilføjelse, hvor der er forskellige træningsmuligheder i Aim Lab, under en ASUS Training sektion. Her kan man finde et udvalg af forskellige små spil, der alle sammen kan bruges til at træne dit sigte. 

Det som er mest interessant i min bog, er dog under Settings Optimizer delen af Aim Lab. Her kan man igennem en række små træningsspil finde frem til de optimale indstillinger, for ting som DPI, Sensitivity og Lift of Distance. 

Det kan være en interessant oplevelse, da de indstillinger som “føles” rigtige ikke nødvendigvis er dem, som du får de bedste resultater af. Jeg kunne fx se efter et par tests, at jeg skulle justere min DPI og min Angle Tuning. 

Aim labs Settings optimizer.jpg

Begge dele ting, som resulterede i indstilling, som jeg synes føles lidt forkerte. Jeg kunne dog se på mine resultater i Call of Duty Multiplayer, at jeg generelt klarede mig bedre bagefter. Så på den front klarede softwaren opgaven fint. 

Jeg vil dog indskyde, at jeg oplevede at få det fysisk dårligt efter noget tids brug af Aim Lab softwaren. Det var som køresyge, som jeg ved personer kan opleve når de spiller FPS spil. Det er ikke et problem jeg nogensinde har oplevet i andre sammenhænge. Det var dog til tilbagevendende problem med Aim Labs, hvis jeg brugte softwaren mere en kort tid af gangen. 

Det er naturligvis en meget individuel ting, men jeg vil alligevel gøre opmærksom på det. 


Testen

Jeg har brugt ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition et par uger nu på min PC, hvor det har været en god blanding af arbejde og gaming. Gaming har primært været Call of Duty Modern Warfare 2 Multiplayer. 

Oplevelsen af Harpe Ace musen har været fantastisk god under hele min test. ASUS’ ROG AimPoint sensor er god og præcis, og jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet nogen problemer på den front. 

ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition front side.JPG

Det samme kan siges om den trådløse forbindelse, som under hele min test har været via USB donglen. Der har ikke været skyggen af udfald eller andre problemer.  

Knapperne med ASUS’ egen ROG 70M Mechanical Switch er dejligt lette, og med en tilfredsstillende feedback under brug. Heldigvis uden at være helt så larmende og klikkende, som andre kontakter på markedet. 

USB Dongle ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition.JPG

Den lette vægt sammenholdt med de optimeringer jeg kunne lave igennem Aim Lab softwaren betød, at jeg havde en klar fornemmelse af, at jeg udviklede mit spil og mine resultater i en positiv retning under min test. 


Pris

Jeg kan stadig ikke finde ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition musen på hylderne i danske butikker, da den er så nu som den er. ASUS har dog selv oplyst, at vejledende udsalgspris er 1290 kroner. 


Konklusion 

Min tid med ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition har været en fornøjelse fra tid til anden… Måske lige med undtagelse af køresygen i forbindelse med Aim Lab softwaren, hvilket jeg dog ikke vil lade ASUS eller musen her ligge til last. 

Den lave vægt, kombineret med gode kontakter og en solid sensor betyder, at man får en mus i topklasse. 

USB C ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition.JPG

Samtidigt er den trådløse frihed og ydelse lækker at have med. Jeg kunne sagtens undvære muligheden for Bluetooth forbindelse, men det er lækkert nok at kunne forbinde til flere enheder hurtigt. Personligt havde jeg dog hellere set en lavere pris uden Bluetooth. 

Samarbejdet med Aim Lab er også en god bonus. Mulighederne for træning og finpudsning af indstillinger igennem Aim Lab er lækker, og gav i min test positive resultater, som jeg synes er en god merværdi. 

En del af funktionaliteten i Aim Lab er tilgængelig for alle, uanset hvilken mus de har. De mere dybdegående muligheder for fintuning af indstillinger er dog kun tilgængelige, hvis man har en ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition mus. 

Med en pris på knap 1300 kroner lander ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition dog klart i High End segmentet. Det falder fint i tråd med prisen på andre High End mus fra producenter som Razer osv. 

Det betyder dog også, at det er en prisbarriere for mange. Så det er en mus der henvender sig til dem, som gerne vil presse det sidste ud af deres tilbehør, og som måske allerede spiller på højt niveau. Jeg synes dog den samlede pakke af teknologi og features, et godt stykke hen af vejen retfærdiggøre prisen. 

Vi lander med en karakter på 9 og en Great product award, for en gennemført mus med solid hardware, gode features og et godt software supplement. 


Godt

  • Gode materialer
  • Godt tilbehør
  • Solid sensor
  • Lækre mekaniske kontakter


Skidt

  • Prisen


Vores partnere