Cooler Master MM712: Test

wireless Bluetooth Cooler Gaming MasterPlus+ Mouse PixArt MM712 Master 2.4Ghz
Cooler Master har fået tilføjet en masse nye produkter til deres serie af tilbehør. I denne test tager vi et kig på en af deres tilføjelser til gaming mus, vi ser om deres gaming mus MM712 fra Cooler Master, kan følge med det store marked, eller om den ender med at forsvinde i mængden.

Inden vi går videre i testen, har jeg fundet specifikationer frem igennem Cooler Masters hjemmeside. 

Specifikationer og features Cooler Master MM712

 • Type: Trådløs Gamermus
 • Materialer: ABS plastik
 • Sensor: PixArt Optical Sensor
 • Max DPI: 19.000
 • IPS: 400
 • Maksimal acceleration: 50g
 • Polling rate: 1000 Hz 2.4Ghz / 125 Hz Bluetooth
 • Forbindelse: Trådløs, Bluetooth, kabel
 • Grip Style: Palm, Claw
 • Antal knapper: 6
 • Kontakt type: Optical Switches (70 million klik)
 • RGB-lys: Ja
 • Vægt: 50 gram 
 • Batteritid: 180t Bluetooth / 80t 2.4 Ghz
 • Dimensioner: L116,5 x B62,4 x H38,3 mm
 • OS support: Windows, Mac, Xbox, Linux
 • Software: MasterPlus 

Rundt om Cooler Master MM712

MM712 er en lille trådløs gamermus, som prøver at bryde barrieren med at få lavet en mus med lav vægt, hurtig respons, mens den køre på et batteri, som stadig kan holde til en LAN weekend. Selvom Cooler Master ikke oplyser konkret om hvilken sensor som de gør brug af, så kan vi se det er en PixArt sensor, med mulighed for op til 19.000 DPI. Batteriet kan holde op til 180 timer på Bluetooth og 80 timer på 2.4Ghz, hvor den sidste nævnte vil være at foretrække, da den giver højeste polling rate på 1000 Hz. 

Master Bluetooth MasterPlus+ wireless 2.4Ghz PixArt Cooler MM712 Mouse Gaming.jpg

Tager vi et kig på indholdet, får vi udover selve musen, USB-A til USB-C kabel, adapter, USB dongle og en lille manual. 

Bluetooth Gaming Cooler MM712 Mouse PixArt wireless Master 2.4Ghz MasterPlus+.jpg

Tager vi et nærmere kig på musen, afslører knapperne på siden, at den er beregnet til højrehåndsbrugeren. Men ergonomien gør dog at den sagtens burde kunne bruges med venstre hånd. 

Bluetooth Mouse Gaming 2.4Ghz MasterPlus+ Cooler MM712 wireless Master PixArt.jpg

Vi har samme afrunding i modsatte side, men her har vi dog ingen knapper. Cooler Master skriver selv at musen er oplagt til brug med enten Claw eller Palm greb. Dette kommer vi ind på senere under testen, med min oplevelse af grebet på musen.  

2.4Ghz Master Bluetooth Cooler Mouse MasterPlus+ Gaming MM712 wireless PixArt.jpg

MM712 er i den lidt mindre størrelse. Selvom musen er med batteri, så har Cooler Master fået den ned på 50g i vægt. De skriver selv at de ikke ved hvordan de har formået at komme så langt ned, men vi bare skal være glade for de gjorde det. Drejehjulet på musen har en fornuftig højde. 

PXL_20221031_080037373.MP.jpg

MM712 er en trådløs gamermus, hvilket også gør den har behov for en dongle til at kunne forbinde musen til computeren. Ved siden af det så har vi USB-A til USB-C til at kunne oplade musen, og en adapter hvis man ønsker at spare på USB pladsen i bundkortet, hvor ledningen kan sættes sammen med dongle. 

Master Mouse wireless 2.4Ghz Cooler Bluetooth MM712 PixArt MasterPlus+ Gaming.jpg

I bunden af musen har vi 95% PTFE-puder på front, rundt om sensor og bag på musen. Vi har også en knap til at parre musen via Bluetooth, vi kan skifte mellem tre forskellige indstillinger, Bluetooth, slukket og 2.4 Ghz. Vi har også en DPI knap, til at skifte mellem de forskellige DPI hastigheder. Til sidst er der et lille rum, hvor dongle kan opbevares under transport af musen.   

wireless Bluetooth Mouse 2.4Ghz PixArt MM712 Master Cooler MasterPlus+ Gaming.jpg

Software

Som mange andre Cooler Master produkter, er det muligt at gøre brug af MasterPlus softwaren, som er Cooler Masters program til at samle alle deres produkter. 

Første menu har vi ”Wireless”. Her har vi mulighed for at indstille sleep mode, så efter hvor lang tid den skal lukke ned efter ikke at have været i brug. Vi sætte den til hvornår den skal gå i low power mode, ud fra hvor meget strøm som er tilbage. 

Gaming MasterPlus+ Master Mouse Cooler 2.4Ghz Bluetooth PixArt wireless MM712.png

Næste menu er ”Buttons”. Her er det muligt at ændre på knappernes funktioner.

Cooler MM712 PixArt wireless MasterPlus+ Bluetooth Master 2.4Ghz Gaming Mouse.png

Tredje menu er ”Performance”. Det er her mange af de mest relevante indstillinger kan laves, som blandt andet DPI. Den har syv mulige indstillinger som kan gemmes i forhold til hurtigt at skifte imellem. Ved siden af det er det også muligt at indstille responstid på sideknapperne, og hvor meget musen skal registrere af bevægelse når den bliver løftet væk fra musemåtten. 

wireless PixArt Mouse Bluetooth 2.4Ghz MM712 Gaming Master Cooler MasterPlus+.png

Den sidste menu vi går igennem er ”Lighting”. Musen har sit Cooler Master logo, som er i RGB, og her kan vi vælge farve og/eller effekt. De sidste menuer er Macro og profiles, som vi ikke går igennem. 

Cooler Master 2.4Ghz MM712 Mouse Gaming PixArt Bluetooth MasterPlus+ wireless.png

Testen – Brugen og komfort

Vi er nu kommet til testen af musen, efter at have været igennem MasterPlus. Jeg har sat musen til computeren, og sat min primære mus til side. 

Hvis vi starter med komforten, så er MM712 Cooler Master i den lidt mindre størrelse, og selvom Cooler Master selv siger, den kan bruges med palm og claw greb, så endte jeg mere med at bruge claw frem for palm. Musens vægt og at den er trådløs, gør dog også at musen er utrolig nem at manøvrere rundt med, og den arbejder sig nemt rundt på musemåtten uden problemer.   

Selve knapperne har et blødt klik når der trykkes på dem.  Det samme gør sig gældende med drejehjulet, hvor selve klik lyden er næsten lydløs. Den er blød og behagelig i respons. 

Min generelle oplevelse af musen er rigtig god, og Cooler Master har valgt med MM712, at lave en simpel mus, som ikke kommer med en masse forskellige knapper, men den køre et meget standard design. 

Pris

Jeg har fundet en pris på MM712 fra Cooler Master på 569,- DKK, hvilket må siges at være en stærk pris for en trådløs gamermus. 

wireless PixArt MasterPlus+ 2.4Ghz Cooler Gaming MM712 Master Mouse Bluetooth.jpg

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring MM712 fra Cooler Master, kan du klikke på banneret ovenover.  

Konklusion

Det er blevet tid til at slutte testen af på MM712 fra Cooler Master. En mus som bringer det trådløse sammen med en utrolig lav vægt. Det er ikke en mus som ikke kommer med en masse ekstra af knapper eller meget RGB. Det som MM712 kommer med er en hurtig mus, som giver dig mulighed or at droppe ledningen, stadig have en lav vægt og et acceptabelt batteritid. 

Selve formen og designet gør også at den kan bruges i både højre og venstre, hvor knapperne dog ligger op til højrehånd. Den har en god ydelse og fungere rigtig godt, kombinationen med sensoren og PFTE fødderne, så har man ikke mus som ligger rigtig godt på musemåtten. 

Kigger vi videre på prisen, så er det også en skarp pris, hvor den ligger tæt på nogle kablet modeller i samme vægtklasse. Det gør også at MM712 hurtigt kan blive en farlig kandidat, når du skal finde din nye gamermus og overvejer at gå den trådløse vej. 

Der hvor MM712 godt kan have en udfordring, er størrelsen. Selvom jeg ikke sidder med de største hænder, så føler jeg stadig musen er lige til den lille størrelse, og det kræver en bestemt spillestil, hvor jeg personligt endte med claw greb. 

Kigger vi på softwaren, så oplever jeg også tit MasterPlus føles ustabil, og når jeg skifter mellem flere produkter er den langsom. Udover det oplevede jeg også en del crashes. Det gør desværre den samlede oplevelse bliver ødelagt en smule. 

Med de ord, så slutter jeg af med at give MM712 fra Cooler Master en score på 8 ud af 10. Hvor det helt klart er ydelsen og prisen sammen med muligheden for at være en trådløs mus, der virkelig trækker meget op. Størrelsen på musen er selvfølgelig en smagssag, men jeg tror flere vil vælge denne fra, fremfor til fordi størrelsen er mindre end mange andre. 

Pros

 • Kan bruges både af venstre og højre hånd
 • Gode PTFE-fødderne
 • Pris
 • Fornuftig ydelse

Cons

 • Softwaren virker ustabil
 • Lille i størrelsen

Score: 8

wireless Bluetooth Cooler Gaming MasterPlus+ Mouse PixArt MM712 Master 2.4Ghz.jpg


Vores partnere