Logitech G502 LIGHTSPEED trådløs gaming mus

Logitech_G502_LIGHTSPEED_frontpage
Den populære G502 mus fra Logitech har fået en opgradering med bl.a. ny sensor og trådløs teknologi.

Tilbage i 2014 skabte Logitech en moderne fortolkning af den ekstremt populære MX518 mus, der har rødder helt tilbage til de tidlige 00’er. Denne mus kom til at bære navnet G502 Proteus Core, som sidenhen i bund og grund kun er blevet opdateret med en RGB-udgave ved navn G502 Proteus Spectrum. Tidligere i år lancerede Logitech så en ny opdateret 2019 trådløs udgave ved navn G502 Lightspeed, som vi tager et kig på i denne test.

22_logitech_g502_lightspeed_light.jpg

Først skal vi dog som altid lige kigge lidt på de tekniske specifikationer, og her er der et par små ændringer.

Specifikationer


41_logitech_g502_lightspeed_specifikationer.jpg

TL;DR udgaven af alle disse tal her er, at G502 Lightspeed i forhold til sine forgængere er blevet opgraderet med en ny sensor, fra PMW3366 til den nyere HERO™ sensor, der bringer musen fra 12.000 DPI og helt op på 16.000 DPI. Vægten er også blevet reduceret fra 121 gram til 114 gram. Herudover er musen i sin grundform forblevet den samme som forgængerne.

Der er stadig 11 programmerbare knapper, og mulighed for at øge vægten med op til 16 gram ved hjælp af de medfølgende 4 x 2 gram og 2 x 4 gram vægte.

Det sjove sker når vi kigger på den virkelige grund til at lave en ny udgave i 2019, nemlig den trådløse funktion og Logitech POWERPLAY kompatibilitet, mere om det senere.

Vi starter nemlig lige med at tage et kig på kassen og dens indhold.

Kassen og dens indhold

Produktæsken er holdt i en mørk grå farve, med et billede af musen på forsiden, samt produktnavn og Logitech logo i et glossy look. Man føler allerede her, at man står med et kvalitetsprodukt. På den ene side er alle specifikationerne listet op, hvilket dog kræver gode øjne eller en lille lup for at kunne læses, da det står meget småt. På den anden side er der igen påtrykt et Logitech G logo, så man ikke er i tvivl om, at dette er et produkt der er beregnet til gaming. På bagsiden af den lille æske er der endnu et billede af musen, samt en smule mere uddybende produktinfo.

6_logitech_g502_lightspeed_box_front.jpg

Åbner man æsken, bliver man med det samme præsenteret for musen. Det føles lidt som at få serveret musen, og kun musen, på et sølvfad. Det ser skide godt ud, og Logitech skal her have ros for præsentation og unboxing oplevelsen allerede fra start. Det stærke pap, som æsken er lavet i, kan højest sandsynligt også godt tåle nogen slag, så indholdet ikke bliver beskadiget.

9_logitech_g502_lightspeed_mouse_in_box.jpg

Løfter man musen og dens holder ud af æsken, finder man en lille plastikæske med en USB-adapter, samt de medfølgende vægte. 

29_logitech_g502_lightspeed_weight.jpg

Ud over dette, kan man under et lille låg af pap, med påskriften PLAY ADVANCED, finde brugsforvirring, det medfølgende USB-kabel samt et Logitech G klistermærke.

40_logitech_g502_lightspeed_indhold.jpg

Der er altså alt hvad der skal være i æsken, og ikke meget mere.

Et nærmere kig

Med musen ude af æsken, er det nu blevet tid til at kigge lidt nærmere på hvad man betaler for. Kendere af de tidligere udgaver af G502 musen, vil hurtigt se, at musen føles og ser ud præcist som de ”gamle”. Den matte glatte overflade, samt de mønstrede sider, der tillader et mere sikkert greb om musen er helt uændret.

12_logitech_g502_lightspeed_mouse_side.jpg

Det er nemlig kun under overfladen at man finder de egentlige forandringer. Da vi skriver 2019, hvor den trådløse teknologi til gaming udstyr er blevet så god, at selv professionelle begynder at bruge den i større omfang, har Logitech set al grund til også at opdatere de ”gode gamle klassikere” med trådløs teknologi. Så derfor er denne G502 blevet opdateret med Logitechs trådløse LIGHSPEED teknologi. Helt grundlæggende betyder det, at Logitech anvender noget teknologi, som giver musen en ekstremt hurtig responstid, selvom den er trådløs. Derudover er den indbyggede HERO™ sensor, ud over at tillade brugeren at køre med helt op til 16.000 DPI, også meget strømbesparende, hvilket giver en batteritid på op til 60 timer. Man kan altså game 8 timer hver dag i en uge, uden at skulle bekymre sig om en opladning. Denne batteritid forringes dog markant ned til 48 timer, hvis man har RGB-belysningen slået til.

Løber man tør for batteri i kampens hede, kan man nemt sætte det medfølgende kabel direkte i musen, hvorefter musen oplader, samtidig med at man kan spille videre. Vil man gå skridtet videre, kan man også gøre brug af POWERPLAY kompatibiliteten, hvilket sammen med Logitechs POWERPLAY musemåtte, tillader trådløs induktionsladning der gør, at musen konstant oplader og man derved aldrig løber tør for strøm. En sådan musemåtte koster dog i omegnen af 800,- DKK, hvilket nok er mere end de fleste er vant til at betale for en musemåtte.

Et nærmere kig på musen afslører at man kan tage undersiden af, hvor der er gjort plads til at placere de medfølgende vægte, hvis man synes at musen er for let. Yderligere finder man her et lille rundt dæksel, som igen giver plads til et par vægte, samt har plads til den trådløse modtager, så man nemt kan have musen med på farten, uden at modtageren bliver væk i tasken.

18_logitech_g502_lightspeed_bottom.jpg

Produktet i brug

Det er nu blevet tid til at tage musen i brug. Tilslutningen er nem: tilslut det medfølgende kabel til et ledigt USB-stik på computeren (minimum USB 2.0 anbefales), tilslut den medfølgende trådløse modtager og tænd musen på knappen på undersiden. Så er man i gang.

35_logitech_g502_lightspeed_cable.jpg

Som sagt føles musen præcist som forgængeren, hvilket jeg derfor ikke vil gå yderligere ind på.

Efter en del gaming med musen, må man give Logitech kredit for batteritiden. Jeg er vant til at bruge en G900 mus, som med mit forbrug skal oplades ca. en gang hver 3.-4. dag. G502 LIGHTSPEED musen har jeg i den tid jeg har testet den (én uges tid ca.), ikke skullet oplade mere end lige i starten, hvilket er super fedt.

Hvad angår den trådløse teknologi, så er den klippe stabil. Og så ved jeg af erfaring fra to tidligere år til NPF, at den også er klippe stabil selvom man sidder tæt med 5000 andre mennesker og en del trådløse enheder i nærheden. Skulle man af en eller anden årsag mærke at forbindelsen bliver dårligere, kan man i sådan et tilfælde bare tilslutte kablet.

Skal der nævnes noget om RGB-belysningen, og det skal der også i 2019, så er det at jeg personligt bare slår den fra, for at opnå længere batteritid. Hvis man derimod er typen der bare ikke kan game uden at vide, at der konstant er lys under ens hånd, så kan man game trygt, vel vidende at musen selvfølgelig understøtter synkronisering med alle ens andre Logitech enheder.

Apropos synkronisering, så skal vi da også lige forbi Logitechs software. Jeg har indtil nu, brugt Logitech Gaming Software, som dog har givet mig en del udfordringer, da den af og til har problemer med at registrere de tilkoblede enheder. Logitech har dog udgivet deres nye Logitech G HUB software, der tillader at styre alle de forbundne enheder fra Logitech.

I den nye software kan man, lige som i den gamle, se batterilevetiden og indstille RGB-belysningen.

4_logitech_g502_lightspeed_ghub_software_batteri.jpg

1_logitech_g502_lightspeed_ghub_software_light.jpg

Og man kan indstille makrotasterne og DPI’en.

2_logitech_g502_lightspeed_ghub_software_makro.jpg

3_logitech_g502_lightspeed_ghub_software_dpi.jpg

Softwaren er nem at finde rundt i, og en klar opgradering fra den ældre Logitech Gaming Software.

Pris

Logitech G502 LIGHTSPEED koster i skrivende stund ca. 900,- DKK, hvilket er ca. det dobbelte af, hvad man kan finde dens kablede forgænger til. Vil man have en trådløs mus i denne kaliber, så er det desværre en anelse dyrere, end hvis man vil nøjes med en kablet udgave, men prisen er efter min mening helt fair.

Konklusion

Det er blevet tid til at konkludere på min oplevelse med Logitech G502 LIGHTSPEED musen. Efter at have brugt musen til både gaming og diverse andet, er jeg stadig ikke i tvivl om, at trådløs teknologi uden tvivl er blevet så godt til gaming, at der nu ikke længere er nogen grund til at ville beholde kablet på musen. G502 LIGHTSPEED er musen der endelig giver fans af G502 familien mulighed for at klippe strengen til computeren og blive trådløse. Desværre må jeg nok sige, at den fra min side af, ikke kommer til at erstatte min trofaste G900 mus, da jeg simpelthen bare bedre kan lide udformningen, desuden har jeg haft nogle enkelte udfordringer med, at jeg i kampens hede er kommet til at trykke på DPI knapperne, hvilket er knapt så fedt. Dette er dog en ren smagssag, der skifter fra person til person, og er derfor ikke taget med i min vurdering.

Musen ligger fint i hånden og føles virkelig som et stykke kvalitets håndværk.

Den nyere HERO™ sensor yder fantastisk, hvilket sammen med batteritiden på ca. 60 timer, giver en af de bedste trådløse mus jeg har haft mellem fingrene.

Prisen er høj i forhold til kablede mus, men hvis man husker på, at mange gamere med kablede mus, derudover også investerer i en bungee for at holde styr på kablet, ja så er prisen i sidste ende måske ikke så meget højere alligevel.

Jeg elsker trådløs teknologi, og jeg elsker den nye Logitech G502 LIGHTSPEED. Den får derfor karakteren 10/10 og en Editors Choice award.

Pros

  • Hurtig og stabil trådløs teknologi
  • Kanon god HERO™ sensor med op til 16.000 DPI (hvem end der bruger det)
  • Lang batterilevetid
  • Samme udformning som G502 forgængerne (for nogen)
  • Lettere end forgængeren
  • Fair pris
  • Logitech POWERPLAY kompatibel

Cons

  • Små riller, som snavs kan sætte sig i


17_logitech_g502_lightspeed_dpi_buttons.jpg

Vores partnere