Er en NAS noget for dig?

ds620-slim-synology-nas-front
*SPONSORERET INDHOLD* I en tid hvor alt kan gemmes i skyen kan man måske spørge sig selv om hvorfor man burde have lokale backups af sine billeder og medier derhjemme. En NAS løsning har dog flere fordele som kan være værd at overveje.

*Denne guide er lavet i samarbejde med Synology*


Hvad er en NAS?

Det er naturligvis et godt sted at starte. NAS står for Network-attached storage, og er altså en lagerenhed som er forbundet til et netværk. Så hvis det var en NAS til hjemmebrug, ville den altså være tilsluttet til dit lokale netværk derhjemme. 

Synology NAS.png

Det betyder, at man i hjemmet har en lagerenhed som kan deles imellem familiens medlemmer, og kan bruges som backup løsning til billeder eller andre vigtige filer. En NAS kan også fungere som medieserver, så det er muligt at streame film og billeder til forskellige enheder i hjemmet. 

Der findes naturligvis også større løsning til mindre eller store virksomheder, som kan have hele server systemer sat op med tillsuttede netværkslager til et bredt udvalg af forskellige formål. I denne artikel ser vi dog på de løsninge,r som findes til brug i private hjem og ser på, hvilke fordele der kan være i bruge en NAS over for eksempel en løsning i skyen. 


Hvorfor bør du måske overveje en NAS?

Der findes efterhånden et hav af forskellige online muligheder for generelt lager og backup. Løsninger som DropBox og Google Drive er super populære, og de fleste bruger dem i en eller anden grad, da der som regel følger noget gratis med til for eksempel en Gmail Konto.

clous storage.jpg

Der kan dog være fordele i at vælge en lokal løsning som en NAS. Uanset hvordan man vender og drejer det, så ligger man med en online løsning i skyen sine billeder og og filer i hænderne på andre mennesker. Der har været utallige historier om sikkerhedsbrud eller problemer, som har betydet, at folks følsomme oplysninger eller data er sluppet ud eller blevet hacket. Så hvis man vælger en online løsning, skal det naturligvis være hos en udbyder, som man har tillid til. 

hacker.jpg

En anden løsning kunne være at vælge en lokal NAS løsning, da det betyder, at man helt selv har kontrol over, hvor ens billeder og date befinder sig. Man er ikke afhængig af serverplads hos et eksternt firma. 

Sætter man sin NAS løsning op til det, kan den fungere på samme måde som en cloud løsning, hvor der er indbygget backup af data fra flere forskellige enheder, og mulighed for at tilgå indholdet uanset, hvor man befinder sig. Alt sammen samlet og sikkert hos dig selv, uden at være afhængig af eksterne servere og abonnementspriser på lagerplads i skyen. 

 

Synology NAS løsninger til flere behov

Vælger man en NAS løsning har Synology et bred udvalg af enheder til forskellige behov. Det er en god ide at gøre klart for sig selv, hvilke behov man har til sin NAS løsning. Hvor meget data forventer man der skal lagres? Hvor mange brugere skal der tilknyttes? Skal der være automatisk backup og fra hvor mange enheder? Skal der være medieserver funktion og skal man kunne tilgå tingene uden for hjemmet? 

Synology NAS Selector.jpg

Det er alle sammen spørgsmål som er værd at overveje. Heldigvis har Synology en hjælp på deres hjemmeside, hvor deres NAS Selector side hurtigt og let kan hjælpe dig igennem processen, med at finde lige netop den NAS løsning der passer til jeres behov. 


Masser af funktioner med god support

Synology NAS løsninger giver gode muligheder for at få alle de funktioner, som man har behov for i et moderne digitalt hjem. Igennem Synologys DSM (DiskStation Manager) software er der gode og brugervenlige muligheder for at sætte tjenesterne op. 

synology-nas-ds620-slim-drive-bay.jpg

Igennem Drive tjenesten kan man opsætte automatisk backup af både PC og Mac computere. På den måde kan man sikre at vigtige filer altid er sikret på din NAS, så du ikke mister vigtigt arbejde. Hvis du er på Mac kan det sættes op til at fungere via Time Machine.

Hvis du vil sikre dine billeder og videofiler fra dine iOS og Android enheder kan det også let sættes op via Synology Photos. Det kan sættes op til at fungere automatisk på alle familiens enheder, så man er godt sikret og ikke mister dyrbare billeder. Indbygget i Synology Photos er der også stærke værktøjer til sortering og deling af billeder. 

photo backup.jpg

Hvis du har en stor samling af film eller videoklip kan din Synology NAS også med Video Station tjenesten fungere som en central mediestreamer enhed. Det kan sket til et bredt udvalg af enheder som computere, smartphones og enheder, som Apple TV og Android TV. Hvis du sætter systemet op til det kan det endda ske mens du er uden for hjemmet, så du altid har adgang til dit mediebibliotek selv om du er på farten. 

Synology Videoselvstudier.jpg

Alle funktionerne er samlet i DSM systemet på din Synology NAS og kan styre derfra. Det er brugervenligt og intuitivt sat op. Hvis du skulle få brug for hjælp er der gode råd og vejledninger at hente hos Synology, som har en omfattende database af videoselvstudier hvor man hurtigt kan finde hjælp. 


Synology har et bredt udvalg af enheder som kan tilfredsstille stort set alle behov. Det er lige fra deres lille DiskStation DS118 med plads til en enkelt harddisk en en lille quad core CPU og hele vejen op til enheder som deres DiskStation DS1821+ med otte bays og en AMD Ryzen CPU og muligheden for M.2 NVMe cache. Hvis du overvejer at droppe skyen, så kan der være netop den NAS løsning som du er på jagt efter. 

Læs meget mere om NAS løsninger fra Synology lige her. 

Vores partnere