Inden vi går videre skal vi have kigget på specifikationerne.
Specifikationer på HS-264
Rundt om HS-264
HS-264 kommer i en brun kasse, med et klistermærke på fronten, hvor vi kan se selve HS-264. På klistermærket, finder vi også lidt informationer omkring produktet, blandt andet at den gør brug af en 4 kernet CPU, med clock hastighed på 2.9 GHz. Den har 8 GB RAM, og kommer som standard med 2x 2.5G RJ45 porte.
I kassen har vi udover selve HS-264, LAN kabel, skruer til harddiskene, strømkablet og nogle manualer. Da HS-264 kan bruges til medie streaming, har vi også ved siden af fået fjernbetjeningen til den.
Ved første øjekast, ligner HS-264 ikke en NAS, men mere en stor multimedie boks, eller en af de ældre DVD afspillere. Den har et stilrent design i mørkt aluminium og sort glans på kanten.
Fronten kan nemt tages af, så vi får adgang til hvor harddiskene skal sidde. Selve enheden gør brug af SATA, hvilket gør at de harddiske vi montere skal være med SATA, vi har dog stadig mulighed for at gøre brug af 2.5 SSD eller de almindelige 2.5 og 3.5 harddiske.
Bag på, har vi de forskellige indgange. Fra højre til venstre: Tænd og sluk knap, to 2.5G RJ45 indgange, to USB-A 3.2 indgange, kensington lås, to HDMI 2.0, reset knap og til sidst indgang til strømstikket.
I bunden sidder har vi heatsinks, som er med til at komme af med varmen fra systemet.
Testen
Til at testen af HS-264 bruger jeg, WD Blue 2 TB, som er blevet opsat i RAID 1.
For at se hvordan HS-264 har jeg brugt følgende software:
Vi starter med at bruge Crystal Disk Mark 7. Begge er tilsluttet netværkskabel, hvor NAS køre på 1G port, mens computeren bruger 2.5G port. Det er ikke fordi vi opnår det helt store resultat, og vi bliver nok mest begrænset af harddiskens hastighed og den ene af enhederne kun gør brug af 1G port.
I næste test på Crystal Disk Mark 7, har jeg sat HS-264 til en anden node, udover det er begge nu tilsluttet 2.5G port i hver deres router/node. Hvilket burde sætte lidt mere gang i testen. Det resultere også at vi går fra 113 MB/s og op til 138 MB/s i read.
Jeg har også valgt at tage med, hvor der kun er én SSD sat til. Her opnår vi et resultat på 159 MB/s i read og 113 MB/s i write. Selvom resultat måske ikke er så højt i forhold til at gå fra harddisk til SSD. Så har jeg ikke haft mulighed for at lave samme test i RAID 1 med to SSD’er tilsluttet.
Til slut køre jeg NAS performance tester igennem også hvor QNAP er tilsluttet en anden node end testmaskinen, med de to harddiske i RAID 1. Her ender vi på et gennemsnit på 114 MB/ i write og 130 i read. Hvilket ligger sig meget tæt på vores resultat i CrystalDiskMark.
Pris
QNAP HS-264 har en pris på 5.350,- DKK.
Ønsker du at læse mere omkring HS-264 fra QNAP kan du klikke på banneret ovenover.
Konklusion
Det er blevet tid til at afslutte testen af HS-264 fra QNAP. HS-264 er den åbenlyse NAS til din multimedie maskine, og specielt hvis du gerne vil kombinere med film, streaming tjenester og hjemmevideoer. En fordel med denne opsætning er du fjerner forsinkelsen fra eventuelt netværket med det indhold som du har på din NAS, da HS-264 kan tilsluttes direkte til dit TV, mens den understøtter op til 4K opløsning.
Det er stærk hardware som er sat op omkring HS-264, og med blandt andet to 2.5G porte, samt to HDMI indgange og to USB-A indgange. USB indgangene kan blandt andet bruges til en ekstern harddisk eller mus og tastatur. Du kan selvfølgelig også tilkøbe en fjernbetjening, som gør brugeroplevelsen og styringen af din multimedie enhed, endnu bedre.
Det er muligt at sætte op med SSD cache, hvis det bliver for dyrt at have to SSD harddiske tilsluttet med nok lagerplads. Hvis du dog alligevel vælger at kun bruge SSD harddiske monteret i HS-264, så vil du opleve en NAS som ikke kommer med noget larm. Da selve HS-264 ikke larmer og har heatsinks til at komme af med varmen, vil det kun være harddiskenes larm, som du vil kunne hører.
Vi skal selvfølgelig finde nogle små mangler, og selvom jeg syntes kombinationen med SSD Cache, så er det ærgerligt at den ikke har mulighed for at tilslutte M.2 SSD med mulighed for Cache. Specielt når vi kigger på priser, hvor det er lige før du kan få en tilsvarende M.2 med hurtigere hastighed. Til sidst er der selvfølgelig prisen, for med en pris på 5350,- DKK for en NAS og multimedie, så er det nok de færreste som vælger at gå denne vej, og ved siden af det skal harddiskene anskaffes. Det kan hurtigt blive en løsning til 10.000 for at kunne have en NAS som har et design, man har lyst til at vise frem, men alligevel gerne vil have skjult.
Jeg slutter testen af med at give HS-264 en score på 9 ud af 10, sammen med great product. For kigger vi på design, funktionalitet og hardware, så er HS-264 et rigtig fedt produkt, som jeg godt kan se ideen bag. Jeg er også sikker på mange kunne overveje denne model til deres underholdningscenter opsætning, hvor man gerne vil have en god film oplevelse i sin lille hjemmebiograf.
Pros
Cons