Synology DiskStation DS920+

ds920+
Synology har en ny produktlinje at NAS servere på markedet, og vi har blandt andet fået mulighed for at kigge nærmere på Synology DiskStation DS920+, der er en lækker 4-bays server med stærk hardware.

Synology er en partner gennem lang tid her på redaktionen, og det er nu blevet tid til, at de smider den nye Synology DS920+ server i vores retning, så vi kan få lov til at lege med herlighederne. I forbindelse med testen har vi allieret os med Seagate for at have diske klar til tests. DS920+ glæder vi os rigtig meget til at se mere til, inden vi kaster os over 1520+ i næste omgang.

synology_logo.jpg

De tekniske specifikationer:

 • CPU-model: Intel Celeron J4125
 • CPU-arkitektur: 64-bit
 • CPU-frekvens: 4-core 2.0 (basis) / 2.7 (burst) GHz
 • Hardwarekrypteringsmotor (AES-NI): Ja       
 • Systemhukommelse: 4 GB DDR4 non-ECC
 • Samlet antal hukommelsesslot: 2
 • Maksimal hukommelseskapacitet: 8 GB (4 GB + 4 GB)
 • Drevrum: 4
 • Maks. antal drevrum med udvidelsesenhed: 9 (DX517 x 1)
 • M.2-diskstik: 2 (NVMe)
 • Kompatibel drevtyper:


   
  3.5" SATA HDD
   2.5" SATA HDD
   2.5" SATA SSD
   M.2 2280 NVMe SSD

 • Hot-swap drev: Ja
 • RJ-45 1GbE LAN Port: 2 (med Link Aggregation / Failover support)
 • USB 3.0-port: 2
 • eSATA-port: 1
 • Størrelse: 166 mm x 199 mm x 223 mm
 • Vægt: 2.24 kg
 • Systemblæser: 92 mm x 92 mm x 2 pcs

Synology DiskStation DS920+

Synology har et rigtig lækkert design til deres dyrere enterpriselinje af produkter i et flot og enkelt sort design uden en masse unødigt lys og andet. Fronten har LED dioder til at signalere diskaktivitet og power on. Det hele er lavet i et matsort materiale med en soft touch følelse over sig. Man får rigtig fornemmelsen af kvalitet, og man glæder sig egentlig mest til at komme i gang.

info_02_features.jpg

Synology DS920+

Fronten byder også ind med en USB3.0 port samt en power on knap. Drive bays kan låses, så de ikke klikkes ud uhensigtsmæssigt på noget tidspunkt. Hvis man ønsker det, kan serveren udvides med et DX517 Synology Rack, hvis man skal bruge rigtig meget plads til erhvervsbrug.

Synology DiskStation DS920+ NAS server

DS920+ understøtter Hot Swap, og drevskuffen åbnes enkelt ved at trække i fronten, så låses slipper, og skuffen glider lidt ud. Samlet set kan DS920+ rumme fire drev, og den understøtter både 2.5" og 3.5" harddiske.

06_network_attached_storage_bagside_aktiv_koeling.jpg

DiskStation DS920+ Synology NAS

Kølingen af DS920+ foretages med to styks 92*92 mm. blæsere. Luften blæses ud gennem siderne af Synology logoet, der er hullet til formålet.

DiskStation Synology NAS DS920+ Drive Seagate

I/O panelet på bagsiden byder på to RJ45 gigabit LAN porte, der både tilbyder Link Aggregation og Fallover beskyttelse, så den ene port kan tage over for den anden, hvis forbindelsen ryger. Vi har også adgang til endnu en USB3.0 port samt en eSATA til et eksternt SATA drev.

08_underside_m2_slots.jpg

På undersiden har vi fire gummifødder til at minimere vibrationer fra diskene i serveren. Det er også her, vi kan installere M.2 enheder under de to små lemme. Hvis man installerer en eller flere M.2 NVMe SSD'er heri, kan der oprettes en SSD cache, som serveren vil bruge til at cachelagre mest brugte filer for at accelere applikationer.

DS920+ Synology NAS DiskStation

Synology Hybrid RAID DS920+

snv3400_400_gb_enterprise_m2_nvme_ssd_02_fast_caching.jpg

Synology Software 920+ NAS I/O

Når en SSD cache er oprettet og tilknyttet et drev eller RAID, har systemet hermed adgang til at bruge SSD lageret. Med op til 45.000 IOPS er der lagt i ilden til masser af fart ved behov. Synology lover hastighedsforbedring helt op til 25% i visse applikationer.

DiskStation 920+ SNV3400-400G SSD

snv3400_400_gb_enterprise_m2_nvme_ssd_04_bygget_til_formaalet.jpg

Til formålet har Synology sendt os en SNV3400 NVMe SSD på 400 GB, som de selv har udviklet. SSD'en er udviklet til 24/7 entreprisebrug.

DiskStation 920+ SNV3400-400G SSD enterprise 3500SNV NVMe

 DS920+ 4-bays server SSD-cache Synology Drive cloud

Af udseende er der ikke meget at fortælle om SNV3400. Der er tale om en standard 2280 M.2 NVMe med 400 GB plads med ekstra lang holdbarhed. 

2280 M.2 NVMe 400 GB DS920+ Synology

Der er indbygget overvågning af SNV3400, så der foretages analyse af enhedens levetid og advarer, hvis der opstår problemer, som potentielt kan koste data.

seagate_ironwolf_10_14_tb_harddisk ds920+

Af øvrige harddiske har vi som sagt indgået samarbejde med Seagate, der har sendt os en 10 TB Ironwolf Pro og en 14 TB Ironwold 3.5" harddisk. Desværre var vores 14 tommer død ved ankomst grundet et slag, som har ødelagt læsehovedet, så vores første test foregår altså "kun" med en disk. Synology DS920+ understøtter følgende RAID's:

 • Synology Hybrid RAID
 • Basic
 • JBOD
 • RAID 0
 • RAID 1
 • RAID 5
 • RAID 6
 • RAID 10

Ds920+ DiskStation toolfree

13_m2_ssd_drev_i_brug ds920+

Installationen af en M.2 NVMe SSD fungerer uden brug af værktøj. Drevet sættes ind i M.2 porten, og derefter klikkes det på plads med en finger ned i låsen. Skal enheden pilles ud igen, trykker man bare låsearmen til venstre, og M.2 SSD'en hopper fint ud igen.

14_vaerktoejsfri_installation_atool free montering DS920+f_3_5_tomme_harddisk.jpg

Disk Station DS920+ montering af harddiske

Når der skal installeres diske i frontens drive bays, er situationen helt den samme. Det kan gøres uden brug af værktøj. Hvert drive bay har to låsearme, som skal tages af, hvorefter disken lægges ned i holderen, og låsearmene klikkes på plads igen.

Disk Station DS920+ opsætning

Med installationen af diske på plads er der faktisk kun tilbage at tilslutte serveren til netværket og strøm, så vi kan komme i gang med at lege med herlighederne.

DSM Operativsystem

info_01_dsm_operativ_system.jpg

DSM er Synologys eget udviklede operativsystem, som de bruger på alle NAS enheder i deres sortiment. Systemet er meget strømlinet, og det fungerer rigtig godt. I stedet for at lave en gennemgribende gennemgang af DSM, kan I trykke på linket herunder, hvor I kan få en gratis demo af systemet i en virtuel maskine.

Klik her for at prøve en live version af DSM i din browser!

Synology Drivesynology_drive_info_01_specifikationer.jpg

Synology Drive er en af Synologys seneste påfund, og det er et rigtig godt stykke software, der kan bruges til at dele billeder, videoer, dokumenter og alverdens andet mellem dine medarbejdere eller familiemedlemmer. Da servere i størrelsen som DS920+ er oftest ikke henvender sig til den almindelige bruger, har vi også valgt at gå i detaljer med dette software, da det er brugbart for rigtig mange erhverv.

Disk Station DS920+ synology diskserver

Ds920+ software

Synology Drive Server opsættes på ens primære NAS, hvorefter man kan indlæse klientdelen på andre NAS og hermed få realtime deling af dokumenter, billeder og andet mellem servere og andre enheder. Klientsoftwaren fungerer også på iOS og Android enheder.

synology_drive_04_teammappe.jpg

Disk Station DS920+ file sharing enterprise

synology_drive_info_03_realtime_arbejde_paa_dokumenter.jpg

Når man opretter en teammappe i Drive, bliver der en delt mappe til alle, der har adgang til ens NAS eller adgang via mobilapps til at dele billeder. Adgang kan endda opnås på en almindelig laptop via software eller en browser. Medlemmer af ens medarbejderstab kan også arbejde i de samme dokumenter realtime uden risiko af datatab ved at man gemmer oveni hinandens arbejde, og det hele er ganske enkelt at gå til.

Mobilapp

Disk Station DS920+ mobile apps. iOS Android smartphone server

Synology Drive fås som nævnt både til Android og iOS. Her i huset kører jeg med OnePlus 7T Pro, og derfor har jeg hentet softwaren i Google Play. 

Link til Synology Drive i App Store

Link til Synology Drive i Google Play

Disk Station DS920+


Synology Disk Station 920+ filserver

Når der tilføjes billeder via eksempelvis DSM som ovenfor, kan jeg med det samme se dem i min mobilapp, som I kan se på billederne ovenfor.

Synology Disk Station NAS 920+

Her har jeg tilføjet et ekstra billede via mobilappen.

Synology Disk Station

Straks efter kan jeg se billedet i browserversionen af Synology Drive, som I kan se ovenfor. Formålet med dette var blot at vise, hvor nemt systemet er at bruge. Synology Drive kan nemt bruges til virksomhedsbrug, da DS920+ gemmer sig bag en 256 bit kryptering. Synology Drive er et rigtig godt stykke software med masser af muligheder til private såvel som erhvervsdrivende.

Pris

I skrivende stund, den 28. august 2020, er Synology DS920+ set til 4.452,00 kroner og opefter. Et tungt prisskilt i bytte for en lækker server med masser af muligheder.

synology_logo.jpg

I kan læse om Synology DS920+ på Synologys hjemmeside ved at klikke på banneret ovenfor.

Konklusion

Vi er nået til vejs ende i vores gennemgang af Synology DS920+ NAS, og derfor skal vi nu også have samlet lidt op på tankerne omkring oplevelsen. Synology har været i gamet i så mange år, at de for længst har knækket koden til at skabe en gennemført NAS server, som kan brillere i det segment, som den enkelte er henvendt til. DS920+ kombinerer et knivskarpt design med en lækker brugervenlighed både under opsætning og den generelle brug. 

Med funktioner som Synology Drive og Synology Moments er deling af filer, billeder, dokumenter og alt muligt andet vil en NAS som DS920+ være oplagt til den seriøse nørd i privaten eller i de mindre virksomheder. Hvis man har brug for rigtig meget plads, så er der også mulighed for at udvide systemet med et DX517 server rack. Grundet den stærke hardware i NAS serveren har det også været en sand fornøjelse at bruge DS920+ til private anliggender som Plex Server. Jeg har kørt Plex med transcoding af 4K materiale med 7.1 Atmos lyd til mit fjernsyn, som slet ikke har kræfterne til at håndtere den båndbredde, og det har fungeret helt uden problemer. 

Alt i alt kan det være svært ikke at være glad for et produkt som Synology DS920+, da den har alt og mere til i forhold til, hvad en nørd som jeg har brug for. Den eneste reelle anke, som jeg kan komme i tanke om, er at man skal slippe 4.500,00 kroner foruden prisen for diske for at kunne få serveren med hjem, og det er mere, end rigtig mange har lyst til at smide for en NAS. Den samlede score ender på 9 og en Great Product Award.

Godt:

 • Lækkert og stilrent design
 • Brugervenligt operativsystem
 • Rigtig mange fede features
 • Enkel at opsætte
 • M.2 NVMe cache gør maskinen ekstra stærk
 • Stærk hardware med masser af kræfter til de tungeste opgaver

Knapt så godt:

 • Prisen er helt sikkert afskrækkende for mange

Score: 9 + Great Product Award

16_synology_ds920+_klar_til_opsaetning.jpg


Vores partnere