Selv om Bambu Lab er en relativt ny producent på markedet for 3D Printere, så har de alligevel formået at skabe en del røre på markedet. Som vi også selv opdagede, i vores anmeldelser af Bambu Lab A1 og Bambu Lab A1 Mini printerne, har selskabet på mange måder sat en ny standard for, hvor let og tilgængeligt 3D Print kan være.
Ud over at lave selve 3D Printerne, så har Bambu Lab dog også kastet sig over at sammensætte et ret fornuftigt udvalg af tilbehør og materialer. Det er både i form af et ret bredt udvalg af filamenter til deres maskiner, men lidt mere underholdende også et udvalg af forskellige Kits.
Det er kits der indeholder et udvalg af forskellige dele, som sammen med 3D printede filer, kan kombineres til både fuldt funktionelle produkter, som en trådløs mus, lamper eller trådløse opladere, men også ting som måske mere kan betragtes som legetøj.
Bambu Lab valgte at sende et udvalg af de forskellige ting forbi, så jeg har taget et kig på nogen af tingene og set hvilke muligheder der er.
De forskellige kits spænder ret bredt fra ret simple ting som et ur eller en lille optrækker motor til en legetøjsbåd, til mere avancerede ting, som en trådløs oplader, eller en bevægelig model jetmotor.
Det betyder, at der er lidt for enhver smag og både ting, som man kan samle med sine børn, men også funktionelle ting som kan bruges i hjemmet bagefter.
Fælles for alle de forskellige kits er, at de kommer i en lille papæske med de nødvendige komponenter, som skruer, elektroniske eller mekaniske dele og lign.
De dele kan så, sammen med 3D Printede filer, samles til den endelige genstand eller model. Det er naturligvis 3D Print, som man meget belejligt kan printe på sin Bambu Lab 3D Printer.
Til hver af de forskellige kits er der tilknyttet en officiel model, som enten er lavet af Bambu Lab holdet selv eller forskellige skabere, som de arbejder sammen med. De kan alle sammen findes igennem Bambu Handy app’en eller på Makerworld.com.
Man er dog langt fra begrænset til de officielle filer. Der findes et hav af andre muligheder, da andre skabere på Makerworld jo også har fri mulighed for at lave filer, som kan bruges sammen med de forskellige kits fra Bambu Lab.
Det betyder fx, at jeg kunne printe den meget fine officielle lampe fil til brug med LED Lamp Kit sættet. Resultatet her var en meget fin og dekorativ lampe, som passede fint i stuen uden hverken kone eller svigermor brokkede sig.
Jeg kiggede mig dog om efter en mere nørdet version og fandt filer der, med det samme LED Lamp Kit, kunne lave Iron Mans Arc Reactor.
Pludseligt var det samme kit lavet om til noget der passede perfekt i den nørdede gaming hule i den anden ende af huset.
Det samme brede udvalg så jeg også, da jeg søgte på filer til det Wireless Mouse kit som Bambu Lab også laver. Her var der naturligvis også en officiel fil, men den var suppleret af et hav af andre interessante eller mere eller mindre tossede bud.
Komponenterne i det kit vinder givetvis ingen præmier for performance, hvis vi sammenligner med de mus vi normalt anmelder her på siden. Som en sjov tilføjelse til kontoret eller børnenes PC, synes jeg dog det er sjovt at have den slags muligheder.
Hvem har ikke ønsket sig en mus der ligner Batmobilen, en Durian Frugt eller en mus der holder en mus?
Som et supplement til 3D Print hobbyen, som også ender med at give dig noget praktisk du kan bruges selv eller sammen med familien, synes jeg at Bambu Labs små kits er et super underholdende indslag, som resulterer i nogen sjove små byggeprojekter eller bare underholdende lege timer.
Jeg har fx fået masser af tid til at gå allerede med min datter og den lille båd jeg har printet til Boat Model kittet.
En af de sjovere er også den trådløse smartphone oplader. Her er den officielle model en A1 Mini Mini 3D Printer, komplet med bevægelige dele.
Ud over de forskellige kits sælger Bambu Lab også, under deres Maker Supply tab på deres hjemmeside, et udvalg af hardware og elektroniske dele eller et egentligt Maker Kit, med mange forskellige dele. Alt sammen så man kan lade sin egen kreativitet folde sig ud og skabe ting med en 3D printer.
En interessant mulighed for at dyrke en teknisk hobby eller til at inspirere lysten til at skabe og bygge, i børn og unge mennesker rundt om i hjemmene.
3D Effect Sheets
Som en anden lille ting i kassen fra Bambu Lab var også deres nye 3D Effect Sheets. Til at starte med var jeg lidt forvirret, da jeg ikke lige kunne regne ud, hvad det var.
Efter lidt søgen fandt jeg dog frem til det og blev overrasket over at det overhovedet kunne lade sig gøre da jeg ikke havde set noget lignende før.
Sættet består af en blank flexplade, svarende til en High Temperature Flex Plate, til en Bambu Lab A1, X1 og P1 printerne, eller et mindre sæt til A1 Mini.
Hertil kommer der fire Effect sheet, som skal klæbes på pladen. Du kan bruge to af gangen, da det er muligt at sætte en på hver side af pladen. Du kan vælge imellem Diamond, Starry, Galaxy eller Carbon Fiber.
Når du så printer din næste fil, så vil den del af printet, der er ned mod pladen, få overført den pågældende effekt.
Det virker overraskende godt og kan være med til at give noget ekstra flair til dine 3D Print, som ellers ikke var muligt. Det kræver naturligvis, at det er print som har en stor flade, som printes flat og efterfølgende skal kunne ses i printet.
Jeg brugte det fx i forbindelse med Iron Man printet, hvor jeg kunne få Diamond effekten med på flere overflader.
Jeg prøvede også at printe en urskive, som kan bruges med Bambu Lab Watch Kittet. Der brugte jeg Starry pladen og resultatet var en urskive med en interessant effekt.
Pladerne bliver slidt med tiden og skal altså udskiftes løbende, hvis effekten skal virke.
Lige nu kan man kun købe det komplette sæt med Flex Plade og alle fire Effect Sheet samlet på til en pris på omkring 225 kroner.
Jeg håber dog Bambu Lab gør det muligt at købe de enkelte sheets for sig selv. Så kan man købe lige den, man bedst kan lide og bruger mest.