AMD 7nm Epyc Rome specifikationer og priser lækket: $5,000 for 64 cores

AMD 7nm Epyc Rome
Få steder i hardwareindustrien er der så meget profit, fokus og kamp og at få taletid mellem producenterne som servermarkedet, hvor høje core counts og strømforbrug, er hvor fårene skilles fra bukkene, og markedsandelene fordeles.

Intel har regeret området med 90% + markedsandel, men nye leaks indikerer, at det meget vel kan være passé.

AMD har sendt deres designs til Eurasian Economic Commission (EØF) og det giver offentligheden mulighed for at få lidt indsigt før launch såsom modelnavne, core counts og TDP'er fra hele Epyc Rome serien, serveren svarende til den nyligt annoncerede 7nm Zen 2 Ryzen.

En belgisk hardwareforhandler ved navn 2Compute har efterfølgende sendt informationer ud om priserne, cachen og boost clockhastighederne. Vær obs på AMD intet officielt har bekræftet.

AMD bringer 64, 48, 32, 24, 16, 12 og 8 kernevarianter til bordet denne gang, hvoraf de fleste er tilgængelige i tre konfigurationsmuligheder. En socket med dual-socket kompatibel version, en single socket version med identiske specifikationer og en "budget" -variant, der holdes lidt tilbage i specs og øger effektiviteten.

Epyc Rome 7nm pris.JPG

Priserne spænder fra $ 510 og til $ 7.800, og her skiller især et $ 5.000 ”budget”64-core monster sig ud.

På Intel Xeon Platinum siden, finder vi en $ 5.000 version med 28 cores selvom de på papiret er hurtigere på 3,8 GHz i stedet for 3,35 GHz.

server Rome Epyc 7nm.JPG

En særlig fristede processor er en $ 1.500 24 core chip, som koster $ 300 mere end den tilsvarende Threadripper. Selvom den specs-mæssigt er langsommere med kun 3,35 GHz, er der masser af ekstra funktioner, der kan findes på Epyc platformen, herunder PCIe 4.0 og 128 PCIe baner.

Nyligt lækkede specifikationer for de nye processorer omtaler også, at Rome vil understøtte 3200 MHz RAM i otte kanaler, og op til 4 TB RAM pr. socket/DIMM. Intel er i øjeblikket begrænset til 2 TB på tværs af seks kanaler, og kun op til hastigheder på 2666 MHz. Det er også værd at bemærke, at Intel processorer har betydeligt højere TDP'er i high-end, meget højere priser i low-end og langt mindre cache hele vejen igennem.

Mens Intels Xeon Platinum er alle multifunktionskompatible (mere end otte i teorien, op til fire i praksis), er det svært at tro, at omkostningsbesparelser på bundkort og andre dele ville tage højde for omkostningsforskellene mellem dele. AMD’s 32 core processor er 29% billigere end Intels 28 kernet, deres 24 kernet er 57% billigere, og deres 16 kernet er 69% billigere.

Men er spørgsmålet er, er top notch specs og priser nok til at vælte Intel af tronen?

Priserne på Rome specs er bedre end nuværende gen Epyc, men ikke umildbart banebrydende.

Hosl Newegg kan du købe nuværende generations billigste 32 kernet for samme $ 2.300, som den den nye vil koste. AMD har haft svært ved at vælte Intel fra tronen, og hvor vidt det nye release er nok, må kun tiden vise.


Kilde & Billeder

Techspot