AMDs Renoir APUer er hurtigere end Xbox One og PS4

AMD-Ryzen-4000-Renoir-APU_2
Næste generation af konsoller er lige om hjørnet,men inden da er den nuværende generation blevet overhalet på ydelsen af AMDs Renoir APUer.

Der er dog tale om den originale version af henholdsvis Xbox One og PS4, og ikke de senere X og Pro versioner. Det betyder dog ikke, at det ikke stadig er spændende, at man nu kan købe en budgetvenlig APU, der slår flertallet af nuværende konsoller.

Renoir APUerne vinder både på den grafiske side, og hvis vi ser på den samlede pakke med den kombinerede kraft fra CPU og GPU. Så selv om vi står lige på nippet til, at den nye generation af konsoller frigives, så er det stadig spændende at PC brugerne nu kan nyde bedre ydelse end den nuværende generation med en enkelt budgetvenlig APU. 

playstation-4-vs-xbox-one.jpg

PlayStation 4 og Xbox One blev lanceret med en AMD baseret konfiguration, som minder om Renoir APUerne, men som dog alligevel adskiller sig betydeligt. Både PlayStation 4 og Xbox One kom med en AMD Jaguar CPU med otte kerner og en 1,6 GHz clockhastighed. 

På den grafiske side adskilte de to konsoller sig dog, hvor PlayStation 4 kom med en AMD GCN baseret GPU med 1152 kerner, som teoretisk kunne levere op til 1.84 TFLOPs. Xbox One blev leveret med en AMD GCN GPU med 768 kerner, og et teoretisk output på 1.3 TFLOPs.


De nye Renoir APUer fra AMD lander med en ny 7 nm arkitektur, så på den front er der ikke overraskende sket en del, siden lanceringen af Xbox One og PlayStation 4. 

De nye APUer består af en Zen 2 baseret CPU sammen med en forbedret Vega GPU. Antallet af CPU kerner er på otte, helt som i konsollerne, og antallet af GPU kerner er faktisk lavere end både PlayStation 4 og Xbox One. 

AMD-Ryzen-4000-Renoir-APU_1.jpg

Men de nye teknologiske landvindinger for AMD har dog betydet, at det er mere end rigeligt til at slår konsollerne. Benchmarks af en Ryzen 7 PRO 4750G viser en CPU ydelse på 1.1 TFLOPs og 2.15 TFLOPs på GPU siden. 

Så selv med omkring halvt så mange GPU kerner i den nye Renoir GPU, så slår de altså let konsollerne med 3.25 TFLOPs samlet ydelse. 

 AMD-Ryzen-4000-Renoir-APU_Faster-Than-PS4-and-Xbox-One.png

Holder man den ydelse op med priserne på de nuværende konsoller, så begynder det at se fornuftigt ud. Med Renoir APUerne burde det altså være muligt at samle en budget gaming PC, som sagtens kan konkurrere med konsollerne, selv hvis man indregner prisen for de øvrige komponenter. 


Samtidigt lader det også til ,at der på ihvertfald nogen af Renoir APUerne er rigtigt godt overclockningspotentiale på GPU delen, så der kan klemmes endnu mere ydelse ud af de nye chips. Alt det samlet i en chip med en TDP på 65W er godt klaret, og åbner op for nogen gode muligheder i budget segmentet.