Intel Alder Lake-S rygtes på socket LGA1700

Alder lake 1700
Intel Rocket Lake-S vil give os en forsmag på, hvad der er i vente fra Intels side, og noget tyder på Alder Lake-S bliver noget mere anderledes end forventet.


Fremtiden hedder LGA1700

Lit-Tech, en taiwanesisk-baseret producent, der er ansvarlig for Voltage Regulator testværktøjer til det asiatiske marked, fremviser nu Alder Lake-S kompatibelt udstyr. Hvad der er værd at bemærke er, at webstedet viser mange ikke-udgivne arkitekturer såsom Ice Lake-S / H eller Tiger Lake-H. Faktisk lister sitet tilmed Intel Xe DG1, så vi er usikker på, hvor nøjagtig denne liste rent faktisk er set ud fra nuværende status på Intels Xe DG1.

Dette er dog ikke første gang, vi hører om LGA1700 soklen. Det blev tidligere nævnt tilbage i januar af Komachi_Ensaka på Twitter. De nøjagtige dimensioner blev også leveret (45,0 mm x 37,5 mm), hvilket afslørede, at soklen vil være større end LGA1151 / 1200 (37,5 mm x 37,5 mm).

Intel-Alder-Lake-S-LGA-1700-Desktop-CPUs-1000x211.jpg

Flere detaljer om Big / Small kernearkitekturen begynder stiller og rolig sin fremstormen. Alder Lake-S være den første Intel mainstream-arkitektur, der tilbyder ARM’s BIG/SMALL tilgang til desktopprocessorer. CPU'erne har op til 16 kerner, hvor 8 ville være ”BIG”, og resten ville bruge SMALL arkitektur.

Der spekuleres nu i, at disse arkitekturer er henholdsvis Golden Cove (Willow Cove efterfølger) og Gracement (Tremont efterfølger). Willow Cove forventes at dukke op i Rocket Lake-S processoren, som vi har set flere indikationer på vil indeholde en ny mikroarkitektur.

Intel-Alder-Lake-S-leak.jpg

Intel-Alder-Lake-Retired-Engineer-768x312.png


LGA 1700 i 3 generationer

Det interessante rygte er, at den nye socket ville understøtte op til 3 generationer af Intel Core-processorer. Dette ville være en ændring for Intel, da virksomheden er kendt for en ret kort levetid på deres sockets (på trods af at de ser næsten identiske ud). Ændringerne af pin-layout betragtes ofte som unødvendige og uklare for kunderne.

Dette er især vigtigt, da vi nærmer os lanceringen af den 4. gen AMD Ryzen desktopprocessor, som vil være kompatibel med den samme AM4 sokkel. AMD har endnu ikke afgivet nogen langsigtede planer for sin efterfølger (AM5).

Rygtet ville være en indikator på, at Intels LGA1700 skal konkurrere med AMD’s AM5-stik i form af platformens levetid.


Relateret artikel:

Intel 10th Gen Comet Lake-S ude: Alt du skal vide

Source & Image credit:

Wccftech, Chiphell, RetiredEngineer (Twitter) oversættelse, Komachi_Ensaka (Twitter) på Meteor Lake