Intel Core Ultra "Meteor & Raptor Lake PS" CPU'er

Intel-Meteor-Lake-PS-Core-Ultra-CPUs-1920x1057 (1)
Intel præsenterer deres nye PS-serie CPU'er: Core Ultra "Meteor Lake PS" & Core "Raptor Lake PS". Designet til AI-arbejdsbyrder og udstyret med Intel's Arc iGPUs og Intel AI Boost NPUs. Perfekt til LGA-socket-platforme.

Vi forventede at se den nye PS-serie lancere snart, og det ser ud til, at de endelig er her. De nye chips blev annonceret af Intel under Embedded World 2024 som en del af deres nye Edge-portfolio. PS-serien af chips er designet til fremvoksende AI-arbejdsbelastninger og leveres med Intels Arc iGPUs og Intel AI Boost NPUs, hvilket giver stor alsidighed på LGA-socketed platformen. 

Intel PS CPU-serien er opdelt i to familier, den højere-end Core Ultra-serie baseret på Meteor Lake-serien og Core-serien baseret på Raptor Lake-serien. Vi begynder med Intel PS Core Ultra-familien. Her har vi i bund og grund de samme Meteor Lake CPU'er, der blev lanceret til mobile enheder for et par måneder siden, men i LGA-socketed versioner. Disse vil være de eneste socketed Meteor Lake CPU'er tilgængelige, da DIY-segmentet vil få Arrow Lake-S behandlingen. 

Intel-Core-Ultra-Meteor-Lake-PS-LGA-1851-Socket-CPUs-1920x1085 (1).png

Hvad angår specifikationerne, er der mindst 9 SKUs nævnt, herunder fire Meteor Lake PS 45W og fem Meteor Lake PS 15W chips. Topchippen er Intel Core Ultra 7 (Serie 1) 165HL og har i alt 16 kerner og 22 tråde i en 6+8+2 (P/E/LP-E) konfiguration. Chippen har 24 MB L3-cache, en klokkehastighed på op til 5,0 GHz og kan skalere op til 65W. Alchemist Arc iGPU er udstyret med 8 Xe-kerner af 128 execution units, der kører ved 2,3 GHz, og understøtter op til 20 PCIe 4.0 baner. 

Det vigtigste er, at dette er første gang, at Intel offentligt bekræfter LGA 1851-socketen, der vil drive deres desktop CPU-platfome, såsom Arrow Lake og fremefter. CPU-socketen er opført med support op til DDR5-5600-hukommelse, TBT4 IO, og har dimensioner på 45 gange 37,5 mm. Ifølge Intel, tilbyder Core Ultra 'Meteor Lake PS' CPU'erne op til 5,02 gange hurtigere GPU-ydeevne, 3,13 gange hurtigere AI-ydeevne og 3,85 gange lavere strømforbrug til AI og grafiske arbejdsbelastninger i forhold til den forrige generation. 

Intel Core Ultra.jpg

Intel Core Ultra 'Meteor Lake PS' LGA 1851 CPU'er Til Edge Dernæst har vi de standard Intel Core SKUs, der er inkluderet i Raptor Lake PS-serien. Forskellen her er, at disse ikke er de standard Raptor Lake-S CPU'er, vi har set til LGA-socket, men derimod Raptor Lake-H serien, der sendes med et højere antal GPU-kerner. Intel praler med op til 2,57 gange hurtigere grafisk ydeevne i forhold til 13. generations processorer med deres Raptor Lake PS-serie. 

Der er i alt 10 SKUs inden for serien, alle konfigureret til LGA 1700-socketen med support til 20 samlede PCIe baner (CPU+PCH) og support til både DDR5-5200/DDR4-3200-hukommelsesløsninger. Top-specifikationen er Core 7 160HL, der har 14 kerner i en 6+8 konfiguration med 20 tråde og en boost-klokkehastighed på op til 5,20 GHz. Denne chip er udstyret med i alt 96 EUs, der er klokket op til 1,50 GHz, og har lignende TDP-vurderinger på op til 65W. Intel Core 'Raptor Lake PS' LGA 1700 CPU'er Til Edge 

Endelig introducerer Intel deres helt nye embedded Atom-processorer under x7000RE-serien til Edge computing-platforme. Disse nye chips siges at tilbyde op til 1,49 gange hurtigere single-threaded ydeevne, 1,61 gange hurtigere multi-threaded ydeevne og 9,83 gange højere ydeevne i billede- og billedklassificering i forhold til ældre Atom-processorer x6000RE-serien. Intel Atom-processorer x7000RE CPU'er Til Edge Selvom den første lancering af Intel PS CPU-familien vil inkludere Raptor Lake PS og Atom CPU-familierne, vil Core Ultra 'Meteor Lake PS' CPU'erne kun være tilgængelige i andet kvartal 2024, så forvent mere information om deres frigivelse snart. 

Ud over alle disse CPU'er har Intel også udvidet Arc GPU'erne til Edge med 6 SKUs, der i bund og grund er reviderede varianter af de samme chips, vi allerede har set på markedet. Nogle af GPU'erne, såsom A750E og A580E, har stadig VRAM-kapaciteterne og båndbredden anført som "I Planlægning", men vi kan forvente, at de bliver afsluttet inden frigivelsen.

Vores partnere