Rapporter melder om fejl på AMD Ryzen 5000

amd-ryzen-5000-front 2021 feb
Hvis du har været blandt de få heldige til at få fat i AMD’s nyligt lancerede Ryzen 5000 processorer, skal du måske være opmærksom på de seneste rapporter, som melder om ret alvorlige fejl. Flere kilder indikerer, at Team Reds nye CPU'er har en høj fejlrate.

Gamerne, der har opgraderet til AMD’s nyeste processorer, bør måske sikre sig, der er styr kvitteringer og emballage i tilfælde af en Ryzen-problemet eskalerer, da det kan være lettere at håndtere en RMA end at skulle navigere i producentens garantiproces til ombytning.

Det er uklart, hvor mange enheder der er ramt af Ryzen 5000-fejlen, men kontroversen udløstes, da PowerGPU rapporterede at have set meget høje fejlprocent med AMD’s CPU og bundkort.

En rapport hos Wccftech omtaler ligeledes et antal enheder der blev rapporteret som DOA (Death on arrival).

https://wccftech.com/amd-ryzen-5000-zen-3-desktop-cpus-x570-motherboards-high-failure-rates/

“The failure on the new AMD CPUs are still too high,”

- Kilde: PowerGPU via Hothardware

https://hothardware.com/news/custom-pc-builder-ryzen-5-5000-zen-3-cpus-high-failure-rates

PowerGPU skrev i et tweet, der siden er blevet slettet, at der var otte ud af 50 AMD Ryzen 5950X, der var noteret som DOA, fire ud af 50 AMD Ryzen 5900X, noteret som DOA, fire DOA enheder ud af 100 AMD Ryzen 5800X enheder og tre DOA af 120 stk. AMD Ryzen 5600X, som virksomheden modtog.

I selvsamme rapport fremgår fra PowerGPU: “we had only 1 dead Intel CPU it was a 9700k in our time of business.”

AMDs aktuelle problemer, står i skarp kontrast til før, da Ryzen 5000 serien blev lanceret, hvor fejlprocenten, ifølge PowerGPU, var 80% Intel og 20% AMD. Ud over processorer oplever x570 bundkortene også problemer.

Bortset fra DOA-udfordringer, melder gamer-segmentet sig også på banen med stabilitetsproblemer. I et svar på PowerGPU's tweet, skrev Dom Ducci, at hans Ryzen 5900X måtte sendes tilbage til AMD under ”warranty service”,

"my three USB lanes were dead” Han tilføjede også, at han oplevede underlige stabilitetsproblemer - problemer, PowerGPU hævdede, at de også har været vidne til eller selv oplevet.

Michael Kan fra PC Gamer, via PCMag, hævder også, at han måtte sende sin AMD CPU tilbage til virksomheden. Her omhandlede fejlen crash, af så svær karakter, at M.2 NVMe Solid state drev på to separate bundkort blev deaktiveret for at forhindre pc'en i at forsøge at starte op.

Hans oplevelser er beklageligt ikke en enlig svale på taget, da den var blevet veldokumenteret af andre gamere på Reddit og endda på AMD’s egne fora.

AMD har endnu ikke officielt kommenteret på udfordringerne.