Renoir APU kan afvikle Crysis uden CPU køling

Crysis på APU uden køling
“But Can It Run Crysis?” Vi har hørt denne sætning siden frigivelsen af Crytek first-person shooter, Crysis fra 2007, Crysis, hvilket understreger det omdømme, spillet har opnået for de stejle systemkrav på frigivelsestidspunktet. Udtrykket har langsomt udviklet sig til en klassiker blandt gamere.


Nu har en twitter-bruger @Fritzchens Fritz, der er kendt for at have frigivet fotos-leaks af die shots af CPU'er og GPU'er, som ikke var officielt frigivet, formået, at benytte sig af en AMD Ryzen 4000 APU uden nogen form for køling knyttet til.

Han offentliggjorde tilmed en video af en AMD APU’en, der viser, at enheden ikke har en køler monteret under processen, og det gælder også under Crysis benchmarks. Man kunne undres over, hvordan det er lykkedes ham at gennemføre med tanke på varmeudviklingen. Selvom vi ikke vil anbefale et setup uden køling af APU’en, kan enheden Ifølge @Fritzchens Fritz overleve uden afkøling (ikke engang passiv afkøling).

Ryzen 3 4300U Renoir APU blev brugt i eksperiment. Ryzen 3 4300U er en 4 core og 4 trådet “Zen 2” -processor med en basisfrekvens på 2,7 GHz og 3,7 GHz boostclock og fem Radeon Vega GPU cores, hvilket svarer til i alt 320 “stream-processorer”. Chippen blev ligeledes stresstestet, hvor den ikke blev forsynet med nogen form for aktiv eller passiv køling.

Der var ingen CPU IHS til at aflede varmen fra die, hvilket gør testen endnu mere krævende, men processoren overlevede tilsyneladende processen. Testen blev udført ved brug af “Renoir Mobile Tuning” -værktøjet, der sætter den oprindelige temperaturgrænse til 90C. Det termiske kamera kalkulerede med med, at kun en af de to CCX'er var aktiv under testen.

Processoren viste sig at være stabil i Cinebench R15 og “Crysis” benchmark under eksperimentets avikling på 10 minutter. CPU kørte i 10 minutter, før videoen blev afbrudt.

Fra den infrarøde termiske billeder kan vi se, at APU die forbliver en smule køligere end PCB, hvor varmen spredes. Men da der ikke er nogen køler tilsluttet, er CPU'en nødt til at opretholde en slags termisk balance, og på grund af dette er resultaterne i Cinebench R15 lidt lave, kun 124 point på en enkelt kerne og 327 point på all-core testen og 395 i 3DMark Time Spy.

Men bortset fra Cinebench R15 og 3DMark Time Spy resultaterne, var det Crysis benchmarks, der gjorde testen mere interessant. På trods af fravælgelsen af køling, var chippen i stand til at afvikle et komplet loop af Crysis benchmark uden problemer. 

“This little test shows how good the overheating protection for AMDs new Ryzen Renoir APU performs. The little tool ‘Renoir Mobile Tuning’ helps to set the original temperature limit down to 90C. Thermal resolution is 384x288. The 120mm fan runs at 5V and produces a low and constant airflow,”

- @Fritzchens Fritz

Så svaret er: “YES It Can Run Crysis?”

Vores partnere