Ryzen Threadripper 3960X med 24 Cores & 48 Threads

AMD-Ryzen-Threadripper-3000-HEDT-processorer
AMD Ryzen Threadripper 3960X med 24 kerner og 48 tråde bekræftet samt tilhørende navngivningstema til 3. GEN HEDT ”TR4 +” lineup i detajler.


Det ser ud til, at AMD’s navneplan for 3. Gen Ryzen Threadripper processorer er kommet på bordet, da den første 24 kerne og 48 trådet er blevet bekræftet gennem en liste i AOTS benchmarks af TUM_APISAK

AMD bekræftede i sidste måned, at deres 3. Generation Ryzen Threadripper CPU'er ville lancere i november sammen med den 16 core / 32 trådet Ryzen 9 3950X mainstream processor. AMD Ryzen Threadripper familien ville udvide med en 24 core og 48 thread CPU, men det mest interessante ved denne chip ville være det faktum, at den vil være baseret på den nye 7nm Zen 2 kernearkitektur og et chiplet-design, der ligner 2. generation af EPYC ”Rome”processorer, der tilbyder mere I / O, mere cache, mere båndbredde og high-end multitasking performance med en vanvittig 15% forøgelse til IPC over eksisterende Zen + kerner.

Kodenavnet eller navngivningsskemaet for de nye Threadripper processorer blev ikke afsløret ved dette lejlighed, og vi fik bare forklaret, at det ville være 3. generation. Navngivningsskemaet ser imidlertid ud til at have lækket overfladen i Singularity benchmarks, hvor 24 core og 48 thread processorer er angivet som AMD Ryzen Threadripper 3960X. Denne navneplan giver os også en idé om, hvordan resten af opstillingen ville se ud på kommende AMD release.

AMD-Ryzen-Threadripper-3960X-24-Core-7nm-Zen-2-CPU.jpg

Til at begynde med lancerede AMD allerede en 24 core og 48 thread CPU med deres Zen + -baserede 2nd Gen Ryzen Threadripper lineup. Disse er kendt som Ryzen Threadripper 2970WX, men med 3. Gen linjen, kan vi se, at Threadripper ** 60X varianten har den samme kernekonfiguration, som viser step-up for hver respektive produktgeneration med hensyn til kerner og tråde. Hvis AMD skulle lancere en Ryzen Threadripper 3970X / WX, ville den sandsynligvis indeholde 32 kerner og 64 tråde. Tilsvarende vil en 3. Gen-Threadripper 3980X / WX indeholde 48 kerner / 96 tråde, mens flagskibet 3990X / WX kan være deignet med 64 kerner / 128 tråde.

Det vil faktisk være et interessant valg, og navngivningsplanen 3960X minder om en anden HEDT- hip, men ikke fra AMD, men fra deres HEDT rivaler, Intel. Den Intel Sandy Bridge-E baserede Core i7-3960X, der kom på markedet tilbage i 2011 var en ikonisk chip.

AMD-Ryzen-Threadripper-CPU-Launch

Nu er vi i en æra med massiv core counts, hvor Intel tilbyder op til 28 kerner og AMD tilbyder op til 32 kerner på deres i nuværende flagskib HEDT CPU'er.

AMD Ryzen Threadripper 3000 serien er internt kendt som ”Castle Peak” og angives at bringe dominerende performance på HEDT markedet, og nye platformfunktioner vil blive introduceret på de nye og forbedrede bundkort for at tage dem til det næste niveau.

I øjeblikket melder nye informationer om, at der vil være to separate platforme for entusiaster og workstation chips, TRX40 og WRX80.

AMD TRX40 “Enthusiast” Ryzen Threadripper 3000 processorer

TRX4 HEDT platformen har quad-channel hukommelse, UDIMM hukommelsesunderstøttelse med 2 DIMM pr. kanal og op til 256 GB kapacitet pr. kanal. Dette betyder, at platformen understøtter op til 1 TB hukommelse. Der ville også være understøttelse af 64 Gen 4 PCIe baner med 16 baner, der kan skiftes med SATA interface. Der er også kommet om oplysninger TDP'er.

 Gruppeprocessorer i A-serien, som er HEDT konfigurationen til TRX40 platformen med 280 W TDP, Tcase Max temperaturen på 60C og Tctl Max på 100C.

AMD-Ryzen-Threadripper-3000-3rd-Gen-HEDT-CPU.jpg

AMD WRX80 “Workstation” Ryzen Threadripper 3000 processorer

Med blikket vendt i retning af WRX80 serien, ser vi på en ren Workstation konfiguration. De processorer, der er bygget op omkring denne platform, ligner EPYC 7002 varianterne med 8 kanals DDR4-3200 support i UDIMM, RDIMM, LRDIMM optioner. Platformen understøtter 1 DIMM / kanal med understøttelse af op til 2 TB hukommelse. Der ville ikke være nogen OC understøttelse som TRX40 serien har, men du får 96-128 Gen4 PCIe baner med 32 skiftbare baner til SATA. Grupperne ”B” seriens processorer, som er Workstation konfiguration til WRX80 platformen, vil også have en 280 W TDP, men forskellige temperaturintervaller for Tcase Max temperaturen på 81C og Tctl Max på 100C.

I betragtning af at AMD ønsker at forblive i en dominerende position med Threadripper 3000 serien, må vi formode nogle heftige multi-threaded performance resultater som følge, og her vil priserne være af afgørende karakter.

AMD-Zen-2-IPC.png

AMD CEO Dr. Lisa Su:

“You know. it’s very interesting, some of the things that circulate on the Internet—I don’t think we ever said that Threadripper was not going to continue—it somehow took on a life of its own on the Internet,” Su said, speaking to a small group of reporters following her keynote. “You will see more [Threadripper] from us; you will definitely see more.

If mainstream is moving up, then Threadripper will have to move up, up—and that’s what we’re working on.”

via PCWorld

Hvis vi ser på tendensen med AMD's spring fra Ryzen Threadripper 1000 til Ryzen Threadripper 2000, så vi, at de nye processorer med kerneparitet fra den forrige generation blev prissat omkring det samme med små $ 200- $ 300 barberet af fra deres tidligere prissætning. 1950X blev til 2950X og koster $ 200 US mindre. De højere core count produkter var helt på et andet markedstrin og koster på den slemme side af $ 1200 US, men på samme tid meget billigere end deres Core X konkurrenter.

Med hensyn til rå performance, er det nye testformat endnu ikke testet offentligt. AMD vil uden tvivl sigte mod både LGA 2066 og LGA 3647 serierne med deres nye chips.

Intel har tidligere udtalt, at deres kommende Core-X-serie vil tilbyde meget bedre performance med 2x performance per dollar sammenlignet med Skylake-X, men det har vi endnu ikke set indikationer af via lækkede eller officielle benchmarksresultater.