RAM står overfor markant prisfald

tweak_dk_corsair_dominator_platinum_rgb_ddr4_3600_mhz_4_x_8_gb_01
RAM priserne kan falde med 42 procent i år, hævder analytikere. Efter at have oplevet markante prisstigninger, er hukommelses priserne endelig faldet tilbage til relativt overkommelige niveauer.


Samme RAM kit som tidligere peakede ved $ 160 for et enkelt 16 GB DDR4 kit, er nu prissat til omkring $ 73 på Amazon.

Det er allerede et temmelig pænt fald, men en ny rapport fra "førende" markedsundersøgelses- og analysefirma Gartner tyder på, at vi slet ikke er færdige med at se prisfald på RAM i 2019.

Analytikeren siger, at et "demand-driven oversupply" på DRAM markedet kan forårsage, at RAM priserne falder med op til 42,1 procent inden vi lukker 2019.  Her til forventer selvsamme analyse, at priserne holdes på et lavt niveau langt ind i 2020.

Gartner forklarer, at overskydende lager muligvis ikke sælges ud indtil 2. kvartal 2020. I betragtning af at PC branchen som helhed allerede har set masser af prisjusteringer, synes en reduktion som næste skridt.

...a "demand-driven oversupply" in the DRAM market could cause memory prices to go down by as much as 42.1 percent sometime in 2019

Samme rapport fra Gartner omtaler også verdensomspændende semiconductor indtægter sandsynligvis vil falde fra 475 milliarder dollars (2018-tal) til 429 milliarder dollars i år, hvilket er et fald på ca. 9,6 procent. Forskningsfirmaet tilskriver for det meste dette potentielle fald til den igangværende handelskrig mellem USA og Kina, et "weaker pricing environment" for hukommelse og andre chiptyper samt reduceret vækst i salg af smartphones, servere og pc'er.

Lavere priser altid gode for forbrugerne, så vi håber Gartners forudsigelser vil holde vand i de kommende måneder.