Danfoss og Microsoft indgår IoT-samarbejde

supermarket_Kid2
Danfoss og Microsoft går sammen om at reducere fødevarespild i supermarkeder ved hjælp af IoT.


Danfoss og Microsoft indgår nyt samarbejde for at bringe viden inden for køle- og HVAC-systemer i skyen. Kunderne drager fordel af en ny platform, der er drevet gennem Microsoft™ Azure. De nye cloudbaserede løsninger gør det muligt at opnå store besparelser, sikre smidig drift og øge salgseffektiviteten for virksomheder, der arbejder med køle- og HVAC-systemer.

Sætter turbo på den digitale transformation

Danfoss udvider nu sine softwarekompetencer og bliver en Microsoft ISV-partner. Sammen vil Danfoss og Microsoft bringe moderne teknologi, ny viden og indsigt til alle, der arbejder med køle- og HVAC-systemer.

De cloud-baserede tjenester gør det muligt for supermarkeder at reducere fødevarespild og energiforbrug, mens de samtidig optimerer butikkernes samlede drift. Kunderne drager fordel af Danfoss’ mere end 80 års erfaring, som udbyder af løsninger inden for køling og HVAC-systemer, mens cloud-infrastrukturen i Microsoft™ Azure sikrer optimal skalérbarhed og datasikkerhed.

IoT sikrer enkel, omkostningsbevidst og effektiv drift

Driften af supermarkeder bliver stadig mere kompleks, og det kræver en del manuelt arbejde at overholde gældende fødevarelovgivning, mens butikkerne samtidig skal reducere fødevarespild. Det er tidskrævende og forudsætter ofte ekspertviden at sikre at køling, belysning og HVAC-systemerne kører effektivt. I takt med at flere enheder integreres med vedvarende energikilder og decentrale energisystemer, opstår der både nye potentialer og nye udfordringer. Resultatet er ofte, at butikkerne ender med at bruge for meget tid og energi på den daglige drift.

Danfoss Cooling Cloud Suite muliggør fuld gennemsigtighed døgnet rundt, og giver supermarkeder mulighed for at fokusere på deres kerneforretning. Cloud-baserede løsninger øger effektiviteten ved at behandle og analysere data fra bl.a. belysning, køle- og HVAC-systemer. Data håndteres sikkert og leverer værdifuld indsigt til brugerne.

“Vi kobler mere end 80 års viden og lederskab på køleområdet med en cloud-løsning i verdensklasse”, siger Dr. Jan-Hendrik Sewing, Senior Vice President og Global Head of Danfoss Food Retail Vertical. “Danfoss’ Cooling Cloud Suite hjælper fødevaregrossister med at fokusere på deres kerneområde ved at optimere og automatisere nuværende arbejdsgange. Samtidig muliggør teknologien nye indsigter fx ved at sammenligne butikkers samlede ydeevne og effektivitet. Teknologien medfører reducerede driftsomkostninger og et lavere energiforbrug, samtidig med, at den øger salget og effekten af markedsføringen”, fortsætter han.

Med Danfoss Cooling Cloud Suite vil supermarkederne kunne reducere op til 80% af den tid, som medarbejderne i dag bruger på manuel overvågning af butikken. Smarte cloud-løsninger gør det muligt at overvåge og analysere fødevarer og sikrer dermed øjeblikkelig handling i tilfælde af fx kompressorfejl og kølemiddelslækager. Digitale løsninger til overvågning af fødevarer i supermarkeder gør det muligt at reducere fødevaretab med op til 40%, da temperaturen overvåges og butikkerne alarmeres, hvis grænserne overskrides.

Derudover kan supermarkederne reducere energiforbruget med op til 30% i perioder med spidsbelastning og generelt reducere energiforbruget fra lys, køling, HVAC og andre elektriske apparater.

Med Danfoss Cooling Cloud Suite er det nemt at holde øje med driftsomkostninger og reducere butikkens energiforbrug, da sensorer og kontrolsystemer kan installeres i enhver butik. Løsningerne er cloud-baserede og kræver derfor ingen fysisk server, hvilket giver hurtig implementering og skalerbarhed.

”Sammen med Danfoss udvikler vi nye løsninger, der gør det muligt at reducere fødevarespild i supermarkeder med op til 40 pct. Vi oplever en stigende tendens til, at teknologi ikke alene bliver anvendt til at udvikle digitale løsninger, der driver forretnings-transformation, men at teknologi også er med til at give svar på, hvordan vi løser nogle af vores globale udfordringer og bidrager til bæredygtige løsninger. Det er vi stolte over at være en del af”, siger Frederik Braun, direktør for Enterprise Commercial, Microsoft Danmark.

Flere projekter på vej

”Samarbejdet med Microsoft vil levere konkrete resultater til både eksisterende og nye kunder hos Danfoss og Microsoft. Vi vil bygge videre på samarbejdet og fortsætte med at investere i nye cloud-tjenester til de brancher, vi med succes har hjulpet i mere end 80 år – hele tiden med ambitionen om at reducere madspild og energiforbrug” siger Jürgen Fischer, præsident, Danfoss Cooling.

FAKTA

• 1 mio. IoT-enheder er tilknyttet løsningen

• Danfoss har mere end 100 IoT-kunder

• 50.000+ globale detail enheder

•Mere end 30% af enhederne er forbundet med digitale services 


Kilde & Image credit:

Microsoft, Danfoss