Er dette Microsofts nye Surface smart højtaler?

ny Microsoft smart home højtaler spottet via patent
Google, Apple, Samsung og andre teknologivirksomheder tilbyder allerede deres egne brandede smart højttalere, men markedet har stadig et produkt til gode fra Microsofts Surface-team. Microsoft begyndte for nylig at fremstille lydprodukter, og det ser ud til, at virksomheden endelig arbejder på en bærbar smarthøjttaler med Cortana integration.


Nu er en patentansøgningspottet til “Smart Speaker System with Microphone Room Calibration”, som kunne tyde på Microsoft arbejder på et nyt produkt, og det kunne meget vel være en Surface-branded smart højtaler.

Patentet er til en smart højttaler med indbygget virtuel assistent understøttelse, og diagrammerne, der følger med patentet, viser en enhed, der minder om noget i stil med Amazon Echo.

ny Microsoft smart home højtaler spottet via patent.JPG

Hvis det patenterede produkt når produktionskæden, er det derfor muligt, at højttaleren vil blive tilbudt som en Surface-branded enhed. 

Smart højtaleren bruger internet, Wi-Fi, Bluetooth og andre trådløse protokolstandarder til at udvide funktionaliteten ud over at være en typisk højttaler. 

Der er også indikeret en mikrofonopstilling på toppen af huset, der inkluderer op til seks mikrofoner. Microsoft siger, at dens patenterede enhed også kan bruges som et stemmeaktiveret smart home-højttalersystem med "mikrofonrumskalibreringsfunktioner".

Der er meget få detaljer i patenteringen med hensyn til andre funktioner på enheden. For eksempel fremgår det ikke, om den åbner for cloud-funktion, eller om den kunne understøtte digitale assistenter fra andre virksomheder som Amazon.

Den første smarte højttaler, der brugte Cortana, var Harmon Kardon Invoke, og den kunne ikke konkurrere med Google, Amazon eller Samsung. Med sin egen Smart Speaker kunne Microsoft rette op på gamle fejl og genoplive Cortana i konsumer segmentet.


Source & Image credit:

Image Courtesy: USPTO, Microsoft