eSIM til Apple Watch meldes klar fra Telmore

eSIM reuters apple telmore
I starten af året meddelte Telmore, at eSIM var på vej til Apple Watch. Nu er vi i juni, og Telmore har annonceret deres eSIM til Apple Watch. Beklageligt er Android-baserede smartwatches stadig på ventelisten.


Telmore er altså dermed klar med en eSIM løsning til de populære Apples smartwatches. Android-smartwatches er stadig at finde på listen over ikke-understøttende enheder. 

Skulle du være interesseret i et eSIM abonnement til dit Apple Watch, vil det koste dig 29 kroner om måneden hos Telmore, og kobles på et almindelig mobilabonnement, hvilket basalt set betyder, at dit Apple Watch opnår adgang til data og indhold, der er en del af mobilabonnementet. Hvorvidt der er tale om en kampagne hos Telmore, så er de første tre måneder af eSIM-abonnementet gratis.

”Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde vores kunder Apple Watch 5, med nem og hurtig adgang til at foretage opkald, beskeder og meget mere”, siger Henrik Lehman, direktør i Telmore.

Der er endnu ikke kommet officielle udmeldinger om, hvornår et eSIM kommer til Andrid styresystemet. 

Kigger vi i retning af andre aktører såsom Yousee, der også ejes af TDC, åbnede de for eSIM-understøttelse til Apple Watch i starten af indeværende måned. Dog kun på udvalgte modeller.


Hvad er eSIM?

Selvom størstedelen af telefoner ikke understøtter eSIM, er det kun et spørgsmål om tid, før mange smartphones inddrager elektroniske SIM-kort - hvilket i det væsentlige fjerner behovet for at have et fysisk SIM-kort (og således en SIM-slot).

Telefoner, der har eSIM-understøttelse sammen med et standard-SIM, bruger det dybest set som en erstatning for et andet SIM-kort. Disse har stadig plads til en traditionel mikro-SIM, men du kan tilføje et andet nummer eller en datakontrakt via eSIM.

Brug af eSIM bringer en række fordele med sig for enhedsproducenter og netværk, men der er også nogle fordele for dig, da du kan have flere udbydere og netværk lagret på dit eSIM.

Det betyder med andre ord, at kan bruge et nummer til arbejde og et andet nummer til personlige opkald eller have en dataroaming-SIM til brug i et andet land. 

Udtrykket "eSIM" betyder simpelthen et indbygget (embedded) SIM-kort. Der er ingen fysiske SIM-kort involveret og ingen fysisk udskiftning krævet af dig. eSIM skal understøttes af netværket eller udbyderen og aktiveres af disse, og ikke alle netværk understøtter eSIM endnu. 

eSIM er dybest set en lille chip inde i din telefon og fungerer på en lignende måde som den NFC-chip, der bruges til betalingsteknologi som Apple Pay og Google Pay.

eSIM understøttes af GSMA, sammenslutningen af mobilnet og denne organisation har defineret standarden for eSIM over hele verden.

Nu ser vi frem til understøttelse af eSIM til Android, og det så kommer fra Telmore, YouSee eller en helt tredje aktør. 


Source & Image credit:

Telmore, Reuter, Apple