Galaxy Fold 2 release dato, pris, specs og leaks

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold 2 forventes at være efterfølgeren til Samsung Galaxy Fold. Den første Samsung Galaxy Fold blev frigivet sidste år til hvad vu må betegne som ret blandede anmeldelser, skønt den stadig er en af Samsungs mest innovative telefoner til dato. I år har Samsung allerede frigivet endnu en foldbar telefon i form af Galaxy Z Flip, men vi forventer også en direkte efterfølger til Fold om få måneder. I denne artikel har samlet alle de kendte informationer samt listen af leaks fra medierne.


Knap er Samsung Galaxy Fold gledet ind på markedet før snakken om en potentiel Samsung Galaxy Fold 2 er i mediernes søgelys. Alt peger i retning af, at Samsung fastholder book-fold designet fra første release, men forhåbentlig vil en afløser også inddrage større opgraderinger sammenlignet med den første generation. Det vil sandsynligvis stadig være tale om en meget dyr telefon, men forhåbentlig kan Samsung denne gang bevise, at det er værd at pengene med nye funktioner og en bedre byggekvalitet.

Herunder har vi samlet alt, hvad vi ved om Samsung Galaxy Fold 2, inklusiv en mulig pris, udgivelsesdato og specifikationer.

Samsung Galaxy Fold 2 frigivelsesdato

Samsung Galaxy Fold 2 forventes at debutere omkring juli eller august sammen med Galaxy Note 20.

Vi og mange andre smartphone-fans over hele verden henviser til denne næste telefon som Fold 2, men der er ingen officielle informationer, der bekræfter navngivningsprocessen fortsættes. Vi ved, at Samsung internt henviser til telefonen som Project Champ (ifølge Aju News) eller Winner 2 (ifølge GalaxyClub), men begge disse er bare kodenavne vil vi ikke forvente bliver det endelige produktnavn.

Samsung Fold.JPG

Image credit: Samsung


Samsung Galaxy Fold 2 pris

I betragtning af den første Galaxy Fold, der startede ved $ 1.980, forventer vi, at Samsung Galaxy Fold 2 vil satse på en lignende salgspris. Samsungs Galaxy Z Flip blev lanceret til en langt lavere pris end Fold med en pris på $ 1.380, men der var her tale om en mindre enhed med et andet funktionssæt på menuen. Det er muligt, at Samsung vil prøve at finde et sweet spot mellem de to til prisen på Fold 2.


Samsung Galaxy Fold 2 design

Fra den korte beskrivelse, der er frigivet af Max Weinbach, kan vi en goodie på vej rent designmæssigt. Den vil tilsyneladende være udført af materialer, bestående af enten en aluminium- og glasversion eller en rustfri stål- og keramikudgave og versioner med enten blå, sølv, guld, lyserød eller sort, som en del af designkonceptet.

Under overfladen forlyder det, at Samsung vil gøre plads til interne kameraer, men det ser ud til at have ændret sig siden de første rygter startede deres rundfart. Nogle rygter hævder, at Samsung også vil bringe sit “Infinity-O” punch-hole selfie kamera-design i spil til denne telefon, efter at have brugt det på Galaxy Note 10, Galaxy S20 og Z Flip. Andre hævder Samsungs vil bruge et kamera under skærm, hvilket ignorerer behovet for den sorte ”spildplads” på skærmen. Uanset hvad der viser sig at være sandt, betyder det, at der er endnu mere displayplads at drage nytte af end på første Samsung Galaxy Fold.

galaxy-fold_design_package_a1.jpg
Image credit: Samsung


Samsung Galaxy Fold 2 skærmstørrelse

Samsung Galaxy Fold har to skærme: en 4,6 tommer foran og en på tværs af det indre, der er 7,3 tommer, når den udfoldes.

Den forreste skærm vil være et "Infinity V-Display", ifølge Max Weinbach, som er det officielle navn Samsung giver sine water-drop notch designs. Du kan se, hvordan dette kan se ud i nogle uofficielle designs, såsom nedenstående af Ben Geskin. Det ser en smule bedre ud end det store bezel-design, der er på forsiden af den originale fold.

Ben Geskin.JPG

Image credit: @BenGeskin

Max Weinbach, der havde ret i mange af hans forudgående prædikater for Galaxy Z Flip, siger, at Fold 2 vil være lidt større, når den åbnes, og måler 8 tommer på tværs. Det vil også være lavet af Samsungs “ultra-tynde glas”, som debuterede på Z Flip. Navnet er lidt vildledende, da UTG-materialet faktisk er en glaskerne belagt i plast, men det skulle betyde, at det stadig er lidt hårdere end Galaxy Folds skærm.

Da Galaxy S20-serien har en 120Hz opdateringsfrekvens på tværs af området, kan vi håbe, at Samsung bringer denne teknik til Fold 2 også for at gøre det til en mere hign-end model.


Samsung Galaxy Fold 2 kameraer

Den originale fold havde seks samlede kamerasensorer rundt om kroppen: en 12MP vidvinkelsensor, en 16MP ultra-wide sensor og en 12 MP telefoto sensor på bagsiden, et 10MP kamera på fronten og en 10MP hovedsensor og 8MP dual dybde sensor på indersiden. Alle disse producerede gode fotos, men intet banebrydende.

Der er dog en god chance for, at Samsung Galaxy Fold 2 imidlertid kunne se en bemærkelsesværdig forbedring af sine kameraer. Max Weinbach hævder, at Fold 2 vil bruge Galaxy S20 Plus 'kamerarray, som ville være en 12MP hovedsensor, en 3x optisk zoom 64MP tele-sensor, en 12MP ultravid sensor og et tid-of-flight kamera til at støtte op om de andre sensorer.

Vi har også hørt rygter om Fold 2 vil inddrage Samsungs enorme 108MP-kamera, der dukkede op på Galaxy S20 Ultra.

Samsung har en tendens til at bruge 10MP sensorer til sine modellers frontvendte kameraer, hvilket er nøjagtigt hvad de valgte på den originale fold. Så indtil vi hører noget andet, er det, hvad vi antager, også vises på Fold 2. Hvad vi har hørt rygter om, er, at dette kamera vises i et punch-hole, som dermed vil indgå at optage plads på et forvejen begrænset fysisk design. 

Max Weinbach siger, at det er endda muligt, at frontsensoren er et underdisplaykamera, der skjules under panelet, medmindre du bruger det.


Samsung Galaxy Fold 2 performance

Galaxy Fold brugte en Snapdragon 855-system-on-chip, og som vi kunne forvente, vil Galaxy Fold 2 bruge den seneste chip i den samme serie, Snapdragon 865. Det er i det mindste ifølge Max Weinbach, men han har altså også en ret imponerende track record med hensyn til leaks.


Samsung Galaxy Fold 2 5G

Efter debut af et 5G ready sortiment med S20 serien, forventer vi, at Samsung tilbyder 5G på Fold 2, som de gjorde på den originale Fold. Dette er præcis, hvad Max Weinbach også har sagt, så der er lille tvivl om, at der i det mindste er en 5G-kompatibel Fold 2-model, du kan vælge.


Samsung Galaxy Fold 2 batteri og opladning

Efter at have brugt et 4.380 mAh batteri på den første Fold, håber vi, at Samsung finder plads til at klemme ind lidt mere kapacitet ind på Fold 2. Med en endnu større skærm har den brug for al den saft, den kan få.

Hvad vi bestemt håber at se er forbedret opladningshastighed. Galaxy Fold oplades ved en middelmådig 15W, men Fold 2 håber vi kunne gøre brug af Samsungs nye 25W og 45W opladningsprotokoller. Intet officielt er meldt ud på denne front.

Nogle siger, at Fold 2 vil holde fast i 15W opladning, mens andre siger, at opgraderingen til 25W endelig bringes til overfladen. 

Samsung Galaxy Fold kan også oplade trådløst og bruge Samsungs “PowerShare” omvendt trådløs opladning for at give den strøm tilbage til et kompatibelt tilbehør. Vi forventer, at denne funktion også kommer til Fold 2, men vi håber, at Samsung formår at øge effekten af begge disse for hurtigere opladning, når der ikke er mulighed for at lade via et strømkabel.


Galaxy Fold 2 S Pen

Ifølge Max Weinbach vil Note 20 ikke være den eneste telefon, der bruger Samsungs stylus. At inkludere en S-Pen med Fold 2 giver mening med hensyn til størrelsen på skærmen, hvilket gør den ideel til notat-tagning eller tegning. 

Max Weinbach.JPG

Image credit: Max Weinbach

Weinbach har også udtalt, at Fold 2 vil bruge en ny type S-Pen, hvilket muligvis betyder, at ingen af Note 10's særlige evner overføres på tværs, men også kan fortolkes til at betyde, at den har nogle af sine egne unikke funktioner med i bagagen.


Source & Image credit:

Samsung, Max Weinbach