Specifikationer
Detaljer som jeg synes er værd at hæfte sig ved er, at vi får en 90Hz skærm. Det er også værd at bemærke, at vi får et solidt 4500 mAh batteri med en 80W oplader. Så her kan OnePlus Nord 2T 5G næsten måle sig med OnePlus 10 Pro. Alt sammen i en smartphone med et pris i mellemsegmentet.
Design
OnePlus Nord 2T 5G fås i et par varianter. Vi har haft besøg af varianten med 8GB RAM og 128GB lager, så altså i den henseende den “lille” udgave. Telefonen fås i to farver og vi har testet en i Jade Fog varianten.
Fronten på OnePlus 2T 5G prydes naturligvis, af den 6.43" store AMOLED skærm med en 90 Hz refresh rate og en 1080x2400 opløsning. Selv om telefonen i sit design har afrundede kanter, så er selve skræmdelen helt flad. Der er ret smalle rammer omkring skærmen, men en smule mere i bunden. Så det er altså ikke en skærm, der strækker sig helt ud til kanterne.
Der er et holepunch kamera i øverste venstre hjørne af skærmen. Det er naturligvis meget synligt på lyse baggrunde, men placeringen kommer kun sjældent i konflikt med indhold på skærmen. Der har været et par enkelt gange, med telefonen i portrait mode, at holepunsh kameraet har skåret i indholdet i visse apps.
Hvis man primært bruger apps med mærke baggrunde eller Dark Mode, så er software sat op til, at man stort set ikke lægger mærke til frontkameraets placering.
Nederst under skærmen der er en fingeraftrykslæser. Den er placeret ret lavt på skærmen, sammenlignet med for eksempel OnePlus 10 Pro. Optimalt set havde den været placeret lidt højere, da dette havde været en mere naturlig placering at nå med tommelfingeren.
Tager vi turen forbi siderne, så kan vi på vores Jade Fog model se, at det er blanke aluminiums kanter. På venstre side er der en volumen knap, mens vi på højre side får den klassiske OnePlus notification slider sammen med power knappen.
I bunden finder vi sammen med SIM kort holderen også USB C porten, som understøtter SUPERVOOC opladningstadarden fra OnePlus. Det gør det muligt at lade det 4500 mAh store batteri på omkring 30 minutter. OnePlus angiver selv at man kan opnå en dags brug (67%) med en 15 minutters opladning.
Det er dog kun med den officielle oplader, at man opnår de hastigheder. Heldigvis medfølger der en 80W SUPERVOOC oplader i kassen.
Bagsiden er på vores Jade Fog version meget blank. Det kombineret med den lyse farve betyder, ikke overraskende, desværre, at telefonen er meget modtagelig for fingeraftryk og snavs. Som altid er smag naturligvis en meget subjektiv ting, og vi foretrækker heldigvis ikke alle sammen de samme ting.
Personligt bryder jeg mig dog ikke om blanke overflader på ting, som jeg skal håndtere meget, netop fordi de hurtigt kommer til at se beskidte eller fedtede ud. Grey Shadow versionen af OnePlus Nord 2T, har den samme matte overflade, som vi så på OnePlus 10 Pro, hvilket er meget mere i min smag. Her taler jeg dog som sagt personligt, så jeg vil ikke lade den slags detaljer trække ned.
Øverst til venstre finder vi samlingen af kameraer. Her er der ikke sket de store opdateringer siden OnePlus Nord 2. Vi får et primært kamera med en 50MP Sony IMX766 sensor sammen med et 8MP ultrawide kamera med 120 graders view. De suppleres af en 2MP dybdesensor.
Hele samlingen er placeret på en lille forhøjning, der spejler designet på selve telefonen. Den er ret markant, og personligt bryder jeg mig ikke specielt meget om løsningen, der får kameradelen til at virke meget stor.
Materialerne på OnePlus Nord 2T er Gorilla Glass 5, så på den front er det meget fornuftigt. Hvis man gerne vil beskytte det lidt mere, så er der dog helt i klassisk OnePlus stil også et blødt silikonecover med i kassen, så man kan pakke tingene lidt ind.
Software
Styresystemet på OnePlus Nord 2T er Android 12, med OnePlus’ OxygenOS 12.1 ud af kassen. Helt som vi har oplevet før, så giver det en dejligt let Android oplevelse, uden helt så meget bloatware, som ses på visse andre telefoner på markedet. Der er naturligvis lidt ekstra elementer lagt ind, men alt i alt er det samlet set en Android oplevelse tæt på stock.
Der er også på OnePlus Nord 2T gode muligheder for at tilpasse looket på telefonen. Der kan ændres i ikoner, farver, animationer og meget mere, for at få en personlig stil til at skinne igennem.
Indbygget i OxygenOS er der dog også, mere praktiske muligheder for at optimere ting, som strømforbrug og opladning. Alt sammen for at få mest muligt ud af batteriet og sørge for, at det holder længere med optimeret forbrug og opladning.
Samtidigt er der også indbygget AI i OxygenOS, som lærer hvordan du bruger telefonen. Det kunne fx for ting som lysstyrken på skærmen. Den bliver som standard automatisk tilpasset til omgivelserne, men hvis du ofte skruer op for lyset i mørke omgivelser, så lærer telefonen den præference og tilpasser sig efter det.
Kamera
Hvis man allerede har fingrene i OnePlus Nord 2, så vil der ikke være det store spring op til det, som vi får på 2T versionen.
Det er en fornuftig sammensætning af kameraer, som dog ikke vælter dig bagover. Det primære 50MP kamera tager rigtigt solide billeder med fornuftige farver. Det vil uden tvivl tilfredsstille langt de flestes behov til et smartphone kamera.
Der er måske en lille smule tendens til, at farverne kan blive en anelse overmættede i farverne. Det er dog sikkert også en feature, som mange ser som en god ting.
Der er optisk billedstabilisering, som klarer opgaven okay. Med hurtige motiver, eller et lidt hurtigt taget foto, kan det dog ikke altid helt følge med.
Autofokus er dejlig hurtig og rammer plet langt de fleste gange, uden de store problemer.
Man får naturligvis de bedste resultater i situationer med god belysning. Hovedkameraet klarer sig dog også meget fornuftigt, med stationære motiver i settings med lav belysning. Kommer der bevægelse med i de mørke scener, bliver det er lidt mere usikkert resultat.
Skifter man til Ultrawide sensoren, så bliver billederne en anelse mørkere i min erfaring. Det er dog fortsat fornuftige resultater i god belysning.
Frontkameraet giver rigtigt gode resultater med solide portrætter. Sløringseffekten kan have lidt svært ved at ramme afgrænsningen helt ind i mellem, med specielt hår som et svagt punkt. Overordnet set er det dog rigtigt gode resultater fra 32MP sensoren på fronten.
Kameraoplevelsen på OnePlus Nord 2T revolutionerer ikke smartphone kameraverdenen, men leverer nogen solide resultater. Softwaren følger godt med, og har tilpas mange muligheder for indstillinger, filtre og andet godt.
Se billeder fra OnePlus Nord 2T i fuld opløsning her.
Test
Jeg har brugt OnePlus Nord 2T i et par uger nu, og generelt set har oplevelsen været tilfredsstillende.
Som jeg var inde på tidligere, er der et par ting ved udførelsen og designet på Jade Fog udgaven, som ikke falder i min personlige smag. Hvis jeg ser bort fra den del og ser alene på brugsoplevelsen, så har det dog været et rigtigt fint bekendtskab.
Selv om MediaTek Dimensity 1300 CPUen måske ikke står øverst på listen over high end løsninger, så har den ikke haft nogen problemer med at følge med til mine normale dagligdagsbehov.
Telefonen føles hurtig og responsiv, og kombineret med den gode 90 Hz skærm er brugsoplevelsen dejlig lækker.
Batteritiden slår uden de store problemer fint til, så man når igennem en fuld dag på en opladning. Jeg havde typisk 15-30% tilbage sidst på dagen, ved normalt brug.
Hvis man skulle løbe ind i problemer, så er den lynhurtige opladning dog guld værd. Med den inkluderede oplader og SUPERVOOC opladning, er man hurtigt tilbage med masser af juice på telefonen.
Pris
Jeg kan pt finde OnePlus Nord 2T i vores variant, med en pris online, der lander på 3300 kroner. Til den pris synes jeg man får rigtigt meget god telefon for pengene.
OnePlus rammer et godt balancepunkt, og kan tilbyde en god løsning til en stærk pris.
Konklusion
OnePlus har med deres Nord 2T 5G givet os en rigtig solid telefon, som har fokus på de centrale features, som flertallet bruger mest. Det kan godt være den ikke kommer med alle horn og lygter, som de store flagship telefoner på markedet.
Der er ikke en 120Hz skærm, ingen trådløs opladning eller et super highend chipset, der driver det hele. Når alt kommer til alt, så er det dog langt fra alle, der vil ende med at udnytte alle de high end features, som mange af de dyre flagship telefoner kommer med.
Jeg er tech nørd til fingerspidserne, og er naturligvis glad for nye features og high end hardware. På trods af det, så har jeg dog ikke følt jeg har manglet, hverken features eller ydelse under min tid med OnePlus Nord 2T 5G telefonen.
Den har klaret alle de opgaver jeg har til min smartphone uden problemer, og har generelt været en lækker gæst, at have på besøg.
Jeg har været inde over de ting, som jeg personligt, ikke bryder mig om ved netop den model, som vi har haft til test, men det er som sagt udelukkende æstetiske ting. Hvis jeg skulle købe telefonen, havde jeg blot valgt den sorte Grey Shadow udgave, og så var det løst.
Så hvis du er på markedet efter en solid telefon, og kan du leve uden at have alle de nyeste features og det vildeste chipset, så er OnePlus Nord 2T 5G et rigtigt godt valg.
Man ender med en smartphone der føles tæt på toppen, men man slipper for at skulle betale for de features som mange sikkert ikke ender med at bruge i dagligdagen alligevel.
Vi lander med en endelig karakter på 8 og en Safe Buy Award.
Godt:
Skidt: